Meridyen Eğitim Kurumları

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer vefat etti

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer vefat etti

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer vefat etti

Balıkesir’in yetiştirdiği dünyaca ünlü fotoğraf ve karikatür fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer vefat etti. Ünlü sanatçının vefatı Balıkesir’de ve sanat dünyasında üzüntü ile karşılandı.
Balıkesirli fotoğraf ve karikatür fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer (90), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Esmer’in oğlu Fatih Esmer, babasının cenazesinin bugün ikindi namazını müteakiben Zağnos Paşa Camisi’nde kılınacak cenaze namazı sonrası Başçeşme Mezarlığı’na defnedileceğini sosyal medya hesaplarından açıkladı.
Ünlü fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer, Yeşilçam yıldızlarının portreleri ve Balıkesir’in çeşitli tarihi eserlerinin fotoğrafları ile biliniyordu. Son zamanlarında karikatür fotoğraf yarışmalarına da katılan sanatçının uluslararası ödülleri de bulunuyordu.

Ahmet Esmer kimdir?
Bulgaristan’ın Kırcaali bölgesinde dünyaya gelen Esmer, ailesiyle Türkiye’ye göç ettikten sonra garsonluk ve benzeri mesleklerin ardından 1952 yılında fotoğrafçılığa başladı. Geçimini eski usul makinelerle Hükümet Konağı çevresinde fotoğraf çekerek sağlayan Esmer, bir süre sonra kendi stüdyosunu kurdu. Foto Esmer stüdyosunda Yeşilçam’dan Kemal Sunal, Tuncel Kurtiz, Tamer Yiğit, Hulusi Kentmen, Avni Dilligil gibi yıldızların yanı sıra müzisyen Cem Karaca’nın da aralarında bulunduğu birçok sanatçının fotoğrafları arşivde bulunuyordu. Ahmet Esmer’in; Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneğinin (BASAF) isim babası, kurucu üyesi, devlet sanatçısı ünvanları vardı. Ahmet Esmer, 2 çocuk ve 4 torun sahibiydi.
Ünlü fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer’in vefatı, Balıkesir’de ve sanat dünyasında üzüntüye sebep oldu.


Çarşamba 28.9 ° / 23.8 °
Perşembe 26.9 ° / 21.8 °
Cuma 29 ° / 23.4 °
  • BIST 100

    9624,04%-0,78
  • DOLAR

    34,05% 0,11
  • EURO

    37,65% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2756,69% 0,15
  • Ç. ALTIN

    4462,77% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun