- İMSAK 05:47
- GÜNEŞ 07:11
- ÖĞLE 13:18
- İKİNDİ 16:37
- AKŞAM 19:16
- YATSI 20:35
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
SARIYER
SARIYER Haberleri
Dünya E-Basın Konseyi Birliği kurucularından, DEBK Yüksek Kurul Üyesi Ali Büyükasar’ın Emirgan Sheesha Cafe’de ev sahipliği yaptığı kahvaltı organizasyonunda DEBK Genel Başkanı Hasan Taşkın’ın davetiyle DEBK Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek Kurul Üyeleri, çeşitli STK başkanları, Ulusal ve yerel basından temsilciler bir araya geldi. Simas Yayın Gurubunu Genel Koordinatörümüz ve TYGD Sarıyer Temsilcisi Celalettin Küçük'ün temsil ettiği organizasyonda Ülkenin içinde bulunduğu kritik durum, medya ve algı operasyonları, yalan haber, kara propaganda ile mücadele, DEBK’nın kuruluş amacı gibi konular ele alındı ve toplantıda birlik beraberlik adına güzel görüntüler sergilendi.
YALAN HABERLE MÜCADELE BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ
Açılış konuşmasında davetlilere katılım sağladıkları için konsey adına teşekkür eden Ali Büyükasar, Türkiye son yıllarda içeride hain terör saldırılarıyla uğraşırken, bazı yabancı güçlerin de saldırı merkezi olduğunu belirtti. Terör saldırılarında, sadece asker ve polis değil, birçok sivil vatandaşımız da şehit olduğunu hatırlatan Büyükasar, "Ülkemiz üzerinde içeride ve dışarıda çok büyük oyunlar oynanırken, azda olsa bazı medya kuruluşları, sosyal medya kullanıcıları terör saldırılarını öven açıklama ve paylaşımlarda bulundular. Konseyimiz kurulduğu günden beri bu tür huzur ve düzen bozmayı planlayan kişi ve kurumlara karşı tavizsiz tutumunu sürdürmeye devam edecektir. Vatanımızın şerefini, milletimizin onurunu sadece cephelerde değil; aynı zamanda ulusal ve dünya basınında müdafaa ederek ülkemiz üzerinde oynanan algı operasyonlarını ve yalan haberleri bertaraf etmek birinci önceliğimiz olacaktır. " dedi.
KONSEYE KATKIDA BULUNABİLECEK HERKES ÜYE OLABİLİR
Dünya E Basın Konseyi Başkanı Hasan Taşkın, “Elektronik ve Sosyal Medya’da Türkiye dünya için bir çatı oluşturularak yine bir ilke imza attı. Dünya E Basın Konseyi, dünyada elektronik Basın ve Dijital yayıncılık alanında özgürlüğün önünün açılmasına, gelişmesine, ifade özgürlüğünün kişisel hakları koruyacak şekilde geliştirilmesine büyük katkıda bulunacak” dedi.
Başkan Hasan Taşkın, “Dünya e-Basın Konseyi internet ve sosyal medya haberciliği alanında uluslararası standartlarda etik ilkeler oluşturarak, bilinçli sosyal medya özgürlüğünün sağlanması adına çalışmalar yürütmektedir. DEBK, bu ilkeli mücadelesini her platformda da sürdürmeye devam edecektir” değerlendirmesini yaptı.
Hasan Taşkın, Dünya E Basın Konseyi’ne İnternet yayıncılığı yapan kurumların, STK ve resmi kurumların basın müşavirleri ve basın danışmanları, Bilişim uzmanları ile internet haberciliği yapan gazetecilerin, konseyin gelişmesine katkı sunacak hukukçuların, akademisyenlerin veya üniversitelerin yöneticileri veya temsilcileri, sosyologlar, psikologlar, dijital yayıncılar, yazılımcılar, servis sağlayıcılar, İT firmaları, Teknoloji üreticileri veya temsilcileri, elektronik yazarlar, Blog yazarları dijital reklam firmaları veya temsilcileri ile dijital iletişimciler, Medya Konseyleri, Odalar ve birlikler, Basın Konseyleri ve benzeri kuruluşların üye olabileceğini de sözlerine ekledi.
Dünyada elektronik ve sosyal medya özgürlüğünün desteklenmesi, geliştirilmesi ve oto kontrolün sağlanması için üst çatı olarak adlandırılan “Dünya Elektronik (E) Basın Konseyi, Bakanlar Kurulu’nun izni ve Cumhurbaşkanı'nın oluru ile 22/9/2014 tarihinde resmi statü kazanmıştı.
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















