Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Sokak köpeği, ziynet eşyası dolu çantayı alıp gitti

SİYASET

Bursa siyasetinde örnek hareket

GÜNDEM

Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

KÜLTÜR SANAT

BAREM’de 23 Nisan coşkusu

DSP Belediye Başkan Adayı Hümeyra Gürsoy

DSP Belediye Başkan Adayı Hümeyra Gürsoy

DSP Belediye Başkan Adayı Hümeyra Gürsoy ile projeleri üzerine görüştük

Aday gösterilmeyi bekliyor muydunuz, adaylığınız sizin için sürpriz oldu mu?

    Açık konuşmak gerekirse ilçe başkanlığına atandığım zaman adaylık beklemiyordum. Aklımda olan bir durum değildi hatta ilçe başkanı olarak aday arıyordum ve görüşmelerim de oluyordu. Daha sonra parti merkezimiz ve il yönetimimiz siyasi geçmişi temiz olan birini tercih ediyoruz dediler ve bir teklif ile geldiler. Ben de kara oğlanımız, Ecevit'in partisi olduğu  için tereddüt etmeden kabul ettim.

Bu durumda siyasete girmiş bulunuyorsunuz sizin için yeni bir saha. Bundan sonra  seçilmeniz ya da seçilmemeniz durumunda sizi neler bekliyor?

    Seçilemezsem Demokratik Sol Parti'de ilçe başkanlığı görevime devam edeceğim bunu net olarak söyleyebilirim. Diğer insanlar seçilemedikleri zaman partilerini bırakıp gitmişler başka partilerde görev almışlar maalesef ben görevime devam etmeyi düşünüyorum. Biliyorsunuz uzun süredir ilçemiz kapalıydı üyeliklerimiz düşmüş arkadaşlarımız farklı farklı yerlere savrulmuş, onları toparlamaya çalışıyoruz. Çok ulaştığımız insan oldu tabii ama bir o kadarı daha var. Seçimden sonra kalan kişilere ulaşıp çok çabuk örgütlenip bir sonraki seçim için hazırlanmayı düşünüyoruz.

Sarıyer'e dönecek olursak halkın şahsınızdan ve DSP'li bir belediye başkanından beklentileri nelerdir?

    Şuan DSP olarak sokaklardayız, sahaya indik ve umduğumdan çok daha fazla sevgi ve ilgi görüyorum. Ama sayın Ecevit'ten dolayı ama beni tanıyan Sarıyer'e artık kadın eli değsin diyenlerden dolayı inanılmaz derecede ilgi görüyorum. Herkes sarılıyor, öpüyor güzel dileklerini iletiyor. Halk bıkmış artık! 17 yıldır biliyorsunuz siyasette bir üslup bozukluğu var. Biz bunları yaşamadık gençliğimizde, çok nazik siyasetçiler ile büyüdük. Evet bir yarış vardı, rakiptiler ama nezaket çerçevesi içinde siyasetlerini yapıyorlardı. Son 17 yıldır kavga, gürültü, ağza alınmayacak laflar dolaşıyor siyasette. İnsanlar gerçekten sıkılmışlar. Geçim zorluğu çekiyorlar, vatandaş aç alışverişini yapamıyor evine ekmek götüremiyor. İstiyor ki daha ılımlı hoşgörülü bir siyaset yapılsın. Beni gördüklerinde Demokratik Sol Parti'den geliyorum dediğim zaman sayın Ecevit'imizi, o günleri hatırlıyorlar ve büyük bir sevgi ile karşılaşıyorum.

Seçilmeniz halinde Sarıyer'i ne gibi projeler bekliyor?

    Ben bu projeleri küçük bir kitapçık halinde hazırladım tabii hepsini oraya sığdırmamız mümkün değil. Özellikle bir kadın olduğum için kadınların zorluklarını yakından bilen birisiyim. Kadınlar ile ilgili çok özel projelerimiz var. Belediye başkanlığı yolu benim için açılırsa öncelik olarak Sarıyer'de kadına şiddeti önleyecek projelerim var. Çünkü devletimiz bir yere kadar bu konuda hizmet verebiliyor. Eşlere uzaklaştırma veriyor ama neticelerini görüyoruz, bir şekilde kadınlarımız katlediliyor, eziyet görüyor. Onlarla ilgili güzel projelerim var. Bunun yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile ilgili projelerim var.  Halkımızın belediye ile direk temasa geçebilmesi işlerini takip edebilmesi adına çok güzel bir aplikasyon uygulaması yapacağız. Bütün vatandaşlarımız bunu telefonlarına indirecek, derdini yazacak, görevli arkadaşlarımız şikayetlerin neticesi alınana kadar bunları takip edecek. Bu tüm belediyelerde olması gereken bir uygulama ama düşünülmemiş. Kim gelirse gelsin ben bu projeyi uygulamasından yanayım.  Gençlerimiz ve çocuklarımız için projelerimiz var. Örneğin bir belediye konservatuarı düşünüyorum maalesef Sarıyer'de bağımlı gençlerimiz, işsiz arkadaşlarımız var onları sanat ile tanıştırmak istiyorum. Müzik, tiyatro, sinema neye yatkınsa kendini neye uygun görüyorsa oraya yönlendirmeyi düşünüyoruz. Bu çok önemli ve her belediyede olması gereken bir proje. Bunun gibi birçok yapılmamış projemiz var. İmar ve balıkçılar çarşısı herkesin ağzında ama kimse çözüm üretmiyor. Balıkçılarımızın sorunları halledilecek. Değil balıkçılar çarşısı bir kızak bile yapılamıyor bunun nedenini ben de merak ediyorum ve çözüme kavuşturacağımı söylüyorum.

Mevcut belediye hakkında bir şey söylemek istermisiniz size göre hizmetleri yeterli mi?

    Sayın Şükrü Genç başkan Sarıyer'e emek vermiş hizmet etmiştir, bu yadsınamaz. İki tane çok önemli binayı Sarıyer'e kazandırmıştır emeklerini takdir ediyoruz. Basının içinde olduğumuz için bu hizmetlerin şahidiyiz. Yeterli, yetersiz kısmı benim değil halkın teveccühüdür. Kime göre neye göre yeterli yetersiz diyebiliriz kriterimiz burada halktır, ben değilim. Dolayısıyla halk zaten sandıkta hepimize gerekli cevabı verecektir.

Seçimlerde aynı partiden başka bir isim dahi seçilse projeler rafa kaldırılıyor önemli  projeler durduruluyor. Yerel yönetimlerin böyle bir sıkıntısı var bununla alakalı ne düşünüyorsunuz?

    Şunu söyleyebilirim ben dediklerime çok özen gösteriyorum, arkasında durabileceğim şeyleri söylüyorum, yapa-bileceklerimi söylüyorum, yapamayacağım hiç bir şeyin sözünü vermiyorum.  Bu dürüstlük partimiz için çok önemli. Diğer taraftan yerel yönetimlerin yapabilecekleri sınırlı. Herkes bunu biliyor kim olursa olsun ben de gelsem başka parti de gelse yapacakları sınırlı. Daha çok büyükşehirin yetkileri var. Yine büyükşehire hangi parti gelirse gelsin yereldeki partiye benim karşıtım diyerek yapacaklarını engellememesi gerekiyor bu çok önemli. Hangisi gelirse gelsin yerel belediyeciliği kendi partisinden olmasa bile desteklemesi gerekiyor.

Sarıyer özelinde oluşan siyasi tablo ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

    Sarıyer'de şöyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor: Sanki Sarıyer'de sadece iki parti seçime giriyor havası veriliyor. Bu bizim ve halk açısından komik görünüyor. Halk zaten kimlerin seçime girdiğini görüyor. Geçenlerde gittiğim bir yerde “Siz çekilmediniz mi? Sizin için CHP ile birleşti dediler” diye bir soru yöneltildi bana. Tabii ki öyle bir şey olmadığını, algı oluşturmaya çalıştıklarını söyledim. Ben bu sureci nazik, kibar, uyumlu, hoşgörülü, sevgi içinde bitirmek istiyorum. Pankart, bayrak keserek, çalışmalarımızı engellemeye çalışarak kimse bir şey elde edemez. Tam tersi halkın antipatisini topluyorlar farkında değiller. Birtakım şeyler gözlerini kör etmiş o kadar biz tamamız diyorlar ki bazı şeyleri görmelerine engel oluyor.

Pankart kesme olayları ile ilgili adli veya YSK nezdinde bir  süreciniz olacak mı ?

    Oldu. Çünkü birebir görüntü aldığımız, pankartlarımızın bir başka parti tarafından kesilirken görüntüleri var elimizde. Bunları genel merkezimiz istedi gönderdik onlar gerekli işlemleri yapacaklar.

Sarıyer'de DSP olarak sizin gelmenizle birlikte büyük ve olumlu bir sinerji oluştu.  Siz halkın gözünde bu kadar karşılığınız olduğunu biliyor muydunuz?

    Röportajın başında da söyledim evet biliyordum benim de çevrem, tanınmışlığım var Sarıyer'de tabii herkese ulaşmam söz konusu değil ama bu kadarını ben de beklemiyordum. Bunlar da sizlerin payı çok büyük meslektaşlarımın desteği önemliydi. Bütün gazeteciler diyemeyeceğim bazıları bizi yok saydı, hayırlı olsun demeye bile korktular. Bunu da açıklıkla ifade edebilirim sizin gibi değerli arkadaşlarım bizim haberlerimizi yaparak ama belediye başkan adaylığım ama ilçe başkanlığım döneminde daha da çok tanınmamıza vesile oldular. Sokağa çıktığımız zaman bizi tanımayan insanlar artık sizin sayenizde biliyor.

Şöyle bir gerçek var, dört ay gibi kısa bir sürede iki sefer yerel basın ile buluştunuz. Bu çok önemli bir etken.

    Ben yerel basının içinden geliyorum. Meslektaşız, yerel basının sorunlarını yapılması gerekenleri her şeyi çok yakinen bilen bir insanım. Sizleri kendime yakın görüyorum, her şeyi iyisini, kötüsünü, sitemimi yerel basın ile paylaşmak istiyorum. Sizlerle bir araya gelince mutlu oluyorum çünkü kendimden görüyorum. Bunun böyle olması gerektiğine inanıyorum. Belediyecilikte de böyle olması gerekiyor. Bize seneler önce bir basın danışmanı tarafından söz verilmişti; her ay toplanılacak, basının sorunları, neler yapabiliriz, nasıl ilerleyebiliriz diye toplantılar yapacağız demişti, Üzerinden beş sene geçti biz bir şey görmedik bilmiyorum siz gördünüz mü? Yerelden genele diye bir tabir vardır önce yereli kuvvetlendireceksiniz ki genele sesinizi duyurabilesiniz ben buna yürekten inanıyorum. Nasip olurda başkanlık makamına erişirsem her zaman yerel basının arkasında olacağım sonuna kadar da destekleyeceğim içinizden biri olarak.

Son olarak 31 Mart 2019 seçimi için Sarıyer seçmenine ne söylemek istersiniz?

    Biz eşitlik içinde ayrım göstermeden ötekileştirmeden üslubumuzda değişiklik farklılık olmadan Sarıyer'i yönetebilmek için talip olduk.


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Belediye Başkan Adayı Hümeyra Gürsoy

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti