Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    13984,11%-0,37
  • DOLAR

    42,59% 0,04
  • EURO

    49,90% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5768,62% -0,41
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Malatya'da çevre dostu proje hayata geçti

GÜNDEM

Trabzon’da Uzunkum Yaşam Alanı ihalesi Şubat’ta yapılacak

GÜNDEM

Eskişehir'de 'Fransız Günleri' Akdeniz esintisiyle başladı

YEREL YÖNETİMLER

Gümüşhane Belediye Başkanı, Spor Camiası Temsilcilerine Başarı Diledi

Tarih: 17.12.2021 14:05 Güncelleme: 17.12.2021 14:05
Döner kardeşler suç örgütünün davasının görülmesine devam edildi
‘Döner Kardeşler’ adıyla bilinen ve 2019 yılının Mart ayında polis ekiplerinin yaptığı operasyon ile tutuklanan suç örgütünün davasının görülmesine devam edildi. Duruşmada sanık Emirhan Döner yapacağı savunma nedeniyle ağabeyi Turhan Döner ile arasında menfaat çatışması olacağını söyleyerek ortak avukatlarını azletti. Mahkeme Emirhan Döner’e yeni avukatı ile savunma yapması için süre vererek duruşmayı erteledi.
‘Döner Kardeşler’ olarak bilinen, 16 ayrı eyleme karıştıkları gerekçesiyle haklarında iddianame düzenlenip dava açılan ve bir vatandaşa zorla dansöz kıyafeti giydirip fotoğraf çektirdikleri olayla gündem olan 1’i tutuklu 28 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.
Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından konferans salonunda görülen duruşmada bir önceki celse tahliye edilen ancak adli kontrol tedbirine uymayarak yurtdışına kaçmak isterken yakalanıp tutuklanan sanık Emirhan Döner SEGBİS sistemi ile hazır edildi. Duruşmaya bir kısım tutuksuz sanıklar da katıldı.

“Ağabeyim ile menfaat çatışması yaşayacağız ortak avukatımızı azlediyorum”
Tutuklu sanık Emirhan Döner ağabeyi ile avukatının ortak olduğunu söyleyerek, “Anlatacaklarımdan sonra ağabeyimle hasım olacağımız ve menfaat çatışması yaşanacağı için ortak avukatımızı azlediyorum. Savunmamı yeni avukatımla yapacağım. Bu yüzden sizden süre istiyorum” dedi.

“Ülkemizde sansasyona sebep olacak şeyleri söyleyeceğim”
Emirhan Döner mahkeme başkanının “ Bir örgüt olduğunu kabul ediyor musun? Sen bu örgütün neresindesin?” şeklindeki sorusuna ise “Evet örgüt var kabul ediyorum. Bu örgütün lideri başka bir suç örgütü lideridir. Örgütün bugüne kadar ortaya çıkmamış bütün eylemlerini anlatacağım. Henüz çökmemiş bir örgüt bu. Bu örgütü ben çökerteceğim. Onlarca olayı ortaya çıkaracağım. Ben bu örgütün gerçek liderini, gerçek yöneticilerini ve gerçek suçlarını ortaya çıkaracağım” dedi.
Şizofreni tedavisi gördüğünü de belirten Emirhan Döner “Adli Tıp Kurumu’ndan akıl sağlığı raporu alınsaydı, akıl hastalarına özgü hastanede tedavi görüp dışarı çıkacaktım. Çok büyük mağduriyet yaşamaktayım. Şizofreni tedavisi gördüğüm için hakkımdaki davaların hepsinde yeniden yargılama kararı verilmiştir” şeklinde savunma yaptı.
Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Emirhan Döner’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ara kararda Emirhan ve Turhan Döner haricindeki tüm sanıkların kolluk birimine giderek imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına da hükmetti. Ara karar sırasında Emirhan Döner duruşma salonuna gelerek savunma yapmak istediğini söyledi. Döner “Ben burada kendimi kafeste hissediyorum. Özgür iradem ile ifade veremiyorum. Huzurda ifade vermek istiyorum” dedi. Mahkeme sanık Döner’in bu talebinin reddine karar verdi. Duruşma Emirhan Döner’in yeni bir avukat ile savunma yapması için ertelendi.

İddianameden
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 82 sayfalık iddianamede, 9 kişi müşteki, 28 şahıs ise şüpheli sıfatıyla yer almıştı. İddianamede davaya konu örgütün liderinin Emirhan Döner olduğu, ağabeyi Burak Döner’in de adını kullanarak olaylar gerçekleştirdiği ve menfaat temin ettiği aktarılmıştı. Emirhan Döner’in sosyal medyanın gücünü kullanarak oluşturduğu imaj ile korku saldığı da açıklanmıştı. Örgütün ayrıca uyuşturucu madde sattığını iddia ettikleri kişileri darp edip kayda alarak, bunları sosyal medya hesaplarından paylaştıkları da anlatılmıştı. Vatan, millet, devlet içerikli sosyal medya paylaşımları yaptığı da belirtilen örgütün üyelerinin, 16 ayrı eyleme karıştığı ifade edilmişti. İddianamede örgüt tarafından mağdur edilen kişilerin korktukları için ilgili yerlere başvuramadığı, zaman geçtikten sonra başvuruda bulundukları belirtilmişti. Emirhan ve Turhan Döner’in aralarında bulunduğu 28 sanık hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ’ruhsatsız silah bulundurma veya kullanma’, ‘silahla kasten yaralamaya azmettirme’, ‘hakaret’, ’tefecilik’, ‘tehdit’, ‘birden fazla kişi ile yağma’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘şantaj’, ‘örgüte bilerek veya isteyerek yardım etme’ ve ‘suç üstlenme’ suçlarından 9 yıldan 178 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası talep edilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti