Meridyen Eğitim Kurumları
18.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:40
  • GÜNEŞ 07:04
  • ÖĞLE 13:17
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:20
  • YATSI 20:40
  • BIST 100

    16316,60%0,39
  • DOLAR

    44,21% 0,06
  • EURO

    51,21% 0,35
  • GRAM ALTIN

    7091,11% -0,30
  • Ç. ALTIN

    11574,13% -0,09
Meridyen Eğitim Kurumları
EĞİTİM

Ordu’da 3. yaş üniversitesi kayıtları başladı

GÜNDEM

Çayırova’da Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

GÜNDEM

Bursa Nilüfer’de yaya yolları işgallerden arındırıldı

GÜNDEM

İzmir'de Başkan Tugay personelle bayramlaştı

Tarih: 03.02.2023 16:48 Güncelleme: 03.02.2023 16:48
Dolandırıcıların yeni hedefi cenaze yakınları
Sakarya’nın Hendek ilçesinde yaşanan dolandırıcılık olayı bu kadarına da pes dedirtti. Cenaze sahiplerinin yakınlarına ulaşan dolandırıcılar, sözde Kur’an kurslarında vefat eden kişi için hatim indirdiklerini belirterek, ölen kişinin ‘yemin kefareti, oruç bedeli ve alamadığı helallikler’ için hayır yapmaları için IBAN gönderdi. Tuzağa düşürülmek istenen bir vatandaş basından geçenleri anlatırken, ilçe genelinde cuma hutbesi sonrasında konuya ilişkin uyarıda da bulunuldu.
Sakarya’da dolandırıcıların yeni yöntemi bu kadarına da pes dedirtti. Edinilen bilgiye göre, Hendek ilçesinde vefat eden kişilerin yakınlarına cenazeden birkaç gün sonra ulaşan dolandırıcılar, sözde Kur’an kurslarında vefat eden kişi için hatim indirdiklerini belirterek, ölen kişinin ‘yemin kefareti, oruç bedeli ve alamadığı helallikler’ için hayır yapmaları için IBAN gönderiyor. Cenaze yakınlarının acılarını da fırsat bilen dolandırıcıların, ilçe genelinde birçok kişiyi bu yöntem ile dolandırmaya çalıştığı öğrenildi.
Bu yöntemle dolandırılmaya çalışılan Fatih İhtiyar isimli vatandaş ise başından geçenleri anlattı. Hayatını kaybeden kişinin yakınına mesaj atan dolandırıcılar, kendilerini Kur’an kursunda hoca olarak tanıttı. Ölen kişi için 85 öğrencinin katılımıyla hatim indirileceğini belirten dolandırıcılar, bunun karşılığında; ölen kişinin ‘yemin kefareti, tutamadığı oruçların bedeli ve alamadığı helalliklerinin’ niyetiyle yapılması düşünülen hayır bağışlarına talip olarak IBAN paylaştı. Dolandırılmak istediğini anlayan vatandaş ise müftülükle irtibata geçtikten sonra konuya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

“İnsanların acılarını fırsat bilerek dolandırmaya çalışıyorlar”
Amcasının vefatı sonrasında dolandırıcı oldukları ileri sürülen kişilerin kendilerine ulaştığını belirten Fatih İhtiyar, “Amcamız vefat etti, anons yöntemi ve sosyal medya üzerinden cenaze ilanımızı paylaştık. Aradan bir hafta geçtikten sonra hoca olduğunu iddia eden bir kişi telefonla bize ulaştı. ‘Rahmetlinin adına Kur’an kursundaki hafız çocuklar ile birlikte hatim indireceğiz’ dedi. Tabi önemsemedik, daha sonra mesaj atmaya başladı, ‘Kur’an okuttuk, varsa rahmetlinin kefaret borcu bize gönderin’ şeklinde. Biz olayın farkında olduğumuz için arkadaşların adresini istedik, kaçamak cevap vermeye başladı. Daha sonrasında olayı müftümüze ilettik. Müftümüz gerekenleri yaparak bir açıklamada bulundu. Suç duyurusunda da bulunduk. Maalesef insanlar cenaze zamanları acı içerisinde oldukları için bir yardım yapmak isteyebiliyor ve dolandırıcılarda bunu fırsat bilerek birçok kişiyi dolandırarak gelir elde etmişler” dedi.

“Maalesef bu şekilde para kaptıranlar olmuş”
Dini kullanarak insanların dolandırılmaya çalışıldığını ifade eden Fatih İhtiyar, “Herkesin bu konuda uyanık olmasını istiyorum. Müftümüz de hiçbir Kur’an kursunun bu şekilde para ve yardım toplama uygulamasının olmadığını söyledi. Bugün Cuma hutbesinde de hocalarımız bu konudan bahsetti. Maalesef bu şekilde para kaptıranlar olmuş, Allah ıslah etsin, insanların en zor dönemlerinde böyle bir olayın olması üzüntü veriyor. Onca kişinin parasını almışlar. Dini kullanarak maalesef insanlarımızı dolandırdılar” diye konuştu.

İlçe Müftüsü uyardı: “Ciddi bir dolandırıcılık uygulamasıdır”
Konuyla ilgili kendilerine gelen şikayetler üzerine vatandaşlara uyarılarda bulunan Hendek İlçe Müftüsü Murtaza Gür, “Belediyeden anons geçilen cenaze sonrasında her nasıl yapıyorlarsa cenaze yakınlarına ulaşan dolandırıcılar kendilerini Kur’an kursunu temsilen aradıklarını söyleyerek taziyelerini iletiyorlar. Sonrasında ise hatim okuyacaklarını söyleyerek duygusal bir bağlantı kuruyorlar ve bazı gerekçelerle hayır, hasenat, bağış istiyorlar. Hendek’te 85 öğrencinin olduğu Kur’an kursunda okuyan öğrencilerle sizim için hatim okuyacağız diyorlar. Bunları vatandaşlarımız duysun, ciddi bir dolandırıcılık uygulamasıdır. Burada kurumumuz daha da önemlisi dinimiz kullanılmaktadır. Böyle bir uygulama yoktur, fırsat vermeyelim” ifadelerini kullandı.
Kaç kişinin bu şekilde dolandırıldığı henüz netlik kazanmazken, konuya ilişkin incelemeler sürüyor.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti