Meridyen Eğitim Kurumları
14.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:47
  • GÜNEŞ 07:11
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:35
  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Hüzeyir Ergin, yeni başkan seçildi

GÜNDEM

Oktay Yılmaz: Mazlumların umuduyuz

GÜNDEM

Başkan Bozbey'den sağlık çalışanlarına ziyaret

EĞİTİM

Yıldırım'da öğrencilere LGS desteği

Tarih: 28.07.2022 14:54 Güncelleme: 28.07.2022 14:54
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Ukrayna’daki savaştan dolayı Asya ve Orta Asya bölgesindeki ürünlerin Rusya üzerinden Avrupa piyasasına ulaştırılması zor ve imkansız görünüyor. Dolayısıyla "orta koridor" Azerbaycan Gürcistan Türkiye konumunun önemi artıyor" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Gürcistan Dışişleri Bakanı Ilia Darchiashvili ile İstanbul’da bir araya geldi. İki baş başa gerçekleştirilen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Gürcistan’ın 14 yıldır en büyük ticari ortağı olduğunu vurgulayarak, "Geçen yıl ikili ticaret hacmimiz 2 milyar doları geçti. Bu yılki 6 aya baktığımız zaman bu senenin sonunda 3 milyar dolara yaklaşacağız. Daha önce liderlerimiz 3 milyar dolar hedefi belirlemişti. Bu hedefi önümüzdeki günlerde güncellememiz gerektiğini biliyoruz. Bu hedeflere ulaşabilmek için aramızda serbest ticaret anlaşması mevcut. Bu anlaşmanın çerçevesini genişletmemiz gerekiyor. Her iki taraf da buna dahil olabilecek ürünleri paylaştılar. Önümüzdeki süreçte Karma Ekonomik Komisyon toplantısı dahil arkadaşlarımız bu müzakereleri devam ettirecekler. En kısa sürede bunun çerçevesini genişletmek istiyoruz. Biz her zaman diplomaside kazan kazan anlayışı ile ilişkilerimizi genişletmek istiyoruz. Ticaret hacmimiz artıyor ama Türkiye lehine bir açık var. Ticaretin daha dengeli olabilmesi için Gürcistan’dan ithal edebileceğimiz ürünler listesi üzerinde de çalışıyoruz. Gürcistan’da ciddi miktarda Türk yatırımı var. Bugün firmalarımızın durumunu da ele aldık. Ayrıca lojistik özellikle taşımacılık ticarette en önemli konulardan biri. Ukrayna’daki savaştan dolayı Gürcistan sınırında artan bir trafik var. Özellikle Rusya ve diğer ülkelere gidecek tırlar şoförler bazı gecikmelerle karşı karşıya kalıyorlar. Gürcistan hükümeti elinden gelen desteği veriyor. Sorunların nasıl çözebileceğimizi de değerlendirdik" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin komşu ülkelerle enerji alanındaki işbirliklerine büyük önem verdiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Gürcistan ve Azerbaycan ile bölgemizin çehresini değiştiren önemli projeleri birlikte hayata geçirdik. Bakü Tiflis Kars, Bakü Tiflis Ceyhan ve Güney Gaz Koridoru bu anlayışla hayata geçirildi. Orta koridor başta olmak üzere bölgemizdeki ulaştırma bağlantıları için önemli konumdaki Bakü-Tiflis-Kars demir yolundan daha etkin şekilde faydalanmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bunları değerlendirmek için Türkiye Gürcistan Azerbaycan üçlü toplantımızı gerçekleştirmek istiyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Bakü’de Türkiye - Azerbaycan - Kazakistan Dışişleri ve Ulaştırma bakanları toplantısın gerçekleştirdik. Gelecek hafta Türkiye -Azerbaycan -Özbekistan Dışişleri Ulaştırma ve Enerji Bakanları toplantısı gerçekleştireceğiz. Bu toplantılar amaç şu. Son zamanlarda Ukrayna’daki savaştan dolayı Asya ve Orta Asya bölgesindeki ürünlerin Rusya üzerinden Avrupa piyasasına ulaştırılması zor ve imkansız görünüyor. Dolayısıyla orta koridor Azerbaycan Gürcistan Türkiye konumunun önemi artıyor. Önümüzdeki süreçte bu tür toplantılara Gürcistan’ı da dahil etmek istiyoruz ki lojistik konusunda enerji güvenliği konusunda birlikte çalışmamız lazım. Bu bölgemizin ekonomik kalkınması bakımından da, uluslararası piyasalar bakımından da önemli. Bölgemizi bir lojistik üs, enerji üssü yapma bakımından son derece kritik" şeklinde konuştu.
Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da önümüzdeki dönemde Gürcistan’ın ziyaret planladığını kaydetti.
Görüşmede güvenlik konularının da gündeme geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, "FETÖ konusunda dost ve komşu Gürcistan’dan beklentilerimizi paylaşma imkanımız oldu. Gürcistan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne en güçlü destek veren ülkeler arasında Türkiye geliyor. Abazya ve Güney Osetya ihtilaflarının barışçıl yöntemlerle çözülmesini arzu ediyoruz. Ayrıca Gürcistan’ın Avrupa Atlantik Entegrasyonu da destekliyoruz. Görüşmemizde Ukrayna Karabağ gibi bölgesel meseleleri değerlendirdik. Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarını Tiflis’te bir araya getirdi. Kendilerini tebrik ediyorum. Amacımız Güney Kafkasya’da kalıcı bir barış ve istikrarın tesis edilmesi" açıklamalarında bulundu.
Gürcistan Dışişleri Bakanı Ilia Darchiashvili ise görüşmenin çok verimliği geçtiğini vurgulayarak, Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğü konusundaki daimi desteğini önemli bulduklarını belirtti.
Bölgedeki güvenlik sorunlarını değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade eden Darchiashvili, "Güney Kafkasya’da var olan zorlu süreçlerden bahsettik. Gürcistan’ın barışı desteklediği ve bölgede istikrar ve barış için diyaloğun çok önemli olduğunun bir kez daha altını çizerek söylemiş oldum. Ortak çabalarımızla sadece karşı karşıya olduğumuz meselelerin üstesinden gelebileceğimiz yanı sıra, aynı zamanda bölgede oluşan yeni imkanlardan istifade edebileceğimiz konusuna da önem veriyoruz. Görüşmemiz esnasında Gürcistan’ın işgal altındaki topraklarda gerçekleşen endişe verici sosyal insanı ekonomik konularla ilgili detaylı bilgileri aktırdım. Bu bağlamda uluslararası mekanizmaların daha aktif şekilde işlemesi konusunda mutabık kaldık" dedi.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti