Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Şehitkamil Belediye Başkanı Kuzeyşehir'de Vatandaş ve Esnafı Dinledi

YEREL YÖNETİMLER

Konya'da Marangozlar Köprülü Kavşağı İnşaatında Son Aşamaya Gelindi

YEREL YÖNETİMLER

Mersin'de Kadın Muhtarlarla 5 Aralık Buluşması

YEREL YÖNETİMLER

Kahramanmaraş'ın UNESCO Edebiyat Şehri Başarısı Masaya Yatırılacak

Tarih: 14.08.2024 11:33 Güncelleme: 14.08.2024 11:33
“Devlet kontrolünde inşaat denetimi yapalım, mühendis yetiştirelim”
Türkiye’de çeşitli üniversitelerden mezun olan yüzlerce inşaat mühendisi işsizlikle de mücadele ederken, müteahhit Fecri Koça, Türkiye’deki yapı denetim sistemini tamamen değiştirecek ve inşaat mühendislerinin iş bulma sorununu çözebilecek projesini açıkladı Fecri Koça, “Bu projeyle, mühendislerimiz daha donanımlı ve yetkin hale gelecek. Bu yenilikçi proje, inşaat sektöründe büyük bir değişim oluşturacak ve Türkiye’deki yapı denetim sistemine yeni bir soluk getirecek” dedi.
Türkiye’de her yıl yüzlerce genç, üniversite eğitimlerini tamamlayarak inşaat mühendisi olarak iş hayatına adım atıyor. Genç inşaat mühendisleri, son yıllarda ise istihdam sorunuyla karşı karşıya kalıyor. İnsanların can ve mal güvenliğini ilgilendiren böylesine önemli bir mesleğin istihdamına dikkat çeken müteahhit ve iş insanı Fecri Koça, mühendislerin işsizliğine çözüm olabilecek, yapı denetim sistemini tamamen değiştirecek kendi projesini anlattı.

“Projemiz mühendislerin iş bulma sorununu çözecek”
Fecri Koça, “Projemiz; inşaat sektöründe köklü değişiklikler yapmayı ve inşaat mühendislerinin iş bulma sorunlarını çözmeyi amaçlıyor. Devlet kontrolünde yapılan denetimler, inşaat kalitesini artırarak güvenli ve sağlam yapıların inşa edilmesine katkıda bulunacak; ayrıca, hataların paylaşılması ve önlenmesi sayesinde milli sermaye korunacak ve deprem durumunda daha az hasar ve can kaybı yaşanacaktır. Bu projeyle, mühendislerimiz daha donanımlı ve yetkin hale gelecek” dedi.

“Türkiye’deki yapı denetim sistemine yeni bir soluk getirecek”
“Bu yenilikçi proje, inşaat sektöründe büyük bir değişim oluşturacak ve Türkiye’deki yapı denetim sistemine yeni bir soluk getirecek” diyen Koça, projeyi anlatarak, “Mevcut yapı denetim sisteminde değişiklik sağlayarak, inşaat denetimi tamamen devlet kontrolünde yapılacak. İnşaatların ruhsat aşamasında, belediye tarafından bir deneyimli ve bir deneyimsiz inşaat mühendisi atanacak. Deneyimsiz mühendis, deneyimli mühendisin yanında çalışarak pratik deneyim kazanacak. İnşaat mühendislerinin maaşları, inşaatın ruhsat aşamasında müteahhit tarafından ödenen harç ile finanse edilecek. Bu sistem, yeni mezun mühendislerin iş bulma garantisi sağlayacak ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak. Atanan mühendisler, inşaat süresince projenin her aşamasını titizlikle denetleyerek uygulama hatalarının önüne geçecek. Devlet kontrolünde yapılan denetimler, inşaat kalitesini artırarak kentsel dönüşüm sürecinin sağlam temellere oturmasını sağlayacak” şeklinde konuştu.

“Milli sermaye korunacak ve inşaat projelerinde yapılan hataların en aza indirilmesi sağlanacak”
Fecri Koça, projenin devamını şöyle anlattı:
“Deneyimli ve deneyimsiz inşaat mühendisleri, sahada yapılan imalatların günlük raporlamalarını bakanlığa veya belediyeye yapacak. İnşaatlarda tespit edilen uygulama hataları, tüm inşaat mühendislerinin yer aldığı bir grupta paylaşılacak. Bu grup, tespit edilen hataların tekrarını önlemek için gerekli önlemleri alacak ve bu bilgileri diğer projelere aktaracak. Bu sistem sayesinde, milli sermaye korunacak ve inşaat projelerinde yapılan hataların en aza indirilmesi sağlanacak. Deprem durumunda daha az hasar ve can kaybı yaşanması için binaların dayanıklılığı artırılacak. Mühendisler, uygulama hatalarını ve çözümlerini öğrenerek mesleki yeterliliklerini artıracak. Devlet kontrolünde yapılan denetimlerle belediyelerin yükü azalacak. İnşaat mühendislerinin sahada aktif rol alması, belediyelerin güvenliğini ve denetim kapasitesini artıracak. Müteahhit firmalar, inşaatların denetim sürecinde daha az stres yaşayacak ve sağlam yapılar inşa edebilecekler.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti