Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16255,22%1,84
  • DOLAR

    43,41% 0,03
  • EURO

    52,05% -0,37
  • GRAM ALTIN

    7347,62% 1,72
  • Ç. ALTIN

    12147,44% 3,94
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

TÜRASAŞ'tan vagon üretiminde tarihi rekor

GÜNDEM

Migros, iş yeri güvenliğini tehdit eden 141 çalışanın akdini feshetti

YEREL YÖNETİMLER

Mersin'de Karla Mücadele Ekipleri Yoğun Mesai Yapıyor

GÜNDEM

Antalya'daki seralarda hasar tespit için Bakanlık devrede

Tarih: 10.02.2023 22:37 Güncelleme: 10.02.2023 22:37
Depremzedeler Marmaris’te otellerde ağırlanıyor
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından 10 ilden tahliye edilen depremzedeler Marmaris’e gelmeye başladı. Bugüne kadar gelen 520 depremzede ilçedeki çeşitli otellerde konaklatılıyor. Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy "2 bin 500 odamızı depremzedelere ayırdık" şeklinde bilgi verdi.

Depremlerden zarar gören illerden münferit olarak kendi araçları ile gelen vatandaşlar önce Marmaris’teki Turizm Otelcilik Uygulama Oteli’ne yönlendiriliyorlar. Uygulama otelinde görevli ekipler depremzedelerin kayıtlarını alıyor. Emniyet görevlileri gelenlerin güvenlik sorgulamalarını yapıyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan revirde ilk muayeneleri yapıldıktan sonra depremzedeler Milli Eğitim müdürlüğü tarafından görevlendirilen rehber öğretmenler tarafından konaklayacakları otellere götürülüyor.

Uygulama otelinde ilk sağlık kontrolleri yapılmak için bekleyen depremzedelerden Güner Sertaş ve annesi yıkılan evlerinden üzerlerine düşen kolonların arasından nasıl çıktıklarını bilmediklerini söyleyerek "Can havli ile yaralandığımı hissetmedim iki gün sonra bacağımda kan izleri görünce anladım orada ilk yardım yaptılar ama gelirken yolda pansumanım kirlendi diye çıkardım burada yine yapacaklar bakımını ‘’ dedi.

Sertaş konuşmasının devamında, ‘’Antakya’ya giriş çıkışlar çok sıkıntılı, bir tek girişimiz olduğu için onlarda haklı hala bizim cenazemiz enkaz altında’’ dedi. Sertaş’ın annesi ise ‘’İki katlı müstakil evimiz evin üstüne yıkılmış evden nasıl çıktığımızı hatırlamıyorum gözüm omuzlarım hep zarar gördü ‘’ diyerek yaşadıkları dehşeti anlattı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. İmran İnce ‘’Burada konaklamaları organize edilen depremzedelerimize önce çay ve çorba ikram ediyoruz, kayıtlarını aldıktan sonra ilk muayenelerini İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak oluşturduğumuz revirimizde sağlık muayenelerini yapıyoruz. Milli eğitim tarafından görevlendirilen rehber öğretmenler eşliğinde hastaneye sevk edilmesi gereken hastalara sevk ediyoruz. Gerekli olan temel basit ilaçları buradan yazıyoruz zaten kronik hastalıkları olan hastalarımız ilaçlarını direkt eczanelerden temin edebilirler ve görevlendirilen rehber öğretmenlerimiz kronik hastalıkları olan hastalarımızın ilaçlarını kendilerine ulaştırıyorlar. Daha sonra hastanede muayenelerini ettirip otellerine yerleştiriyoruz burada nice sağlık olarak deprem önceleri sağlık hizmetini sunuyoruz’’ dedi.

Kahramanmaraş’tan oğlu ve torunları ile Marmaris’e gelen 66 yaşındaki diyaliz hastası Ayşe Kırıcı ‘’Allah’ın hikmetinden korkulmaz mı Allah’ın şerrinden kurban olurum Allah’ıma. Her şeyin sahibi kendisi Allah’ım bizi kurtardı. Diğerlerini de kurtardı ne diyeyim bir yavrumuz gitti. Göçük altında kaldı torunum bir onu kurtaramadılar. Hastayım Allah sizlere vermesin bu olayda psikolojimi çok bozdu. Diyalize giriyorum elimizde bir poşetle attık kendimizi sokağa’’ diyerek yaşadığı dramı anlattı.

‘Memleketimizden vazgeçmeyiz durumlar düzelirse dönerim ‘’
Otele yerleşmiş olan İsrafil ismindeki bir depremzede ise ‘’Biz Maraş Elbistan’dan kendi imkanlarımızla geldik burada tanıdıklarımız vardı ailemiz ablam eniştem onların yanına geldik. Burada Otel yardımı yapıyorlar biz de buraya sığındık ortam düzelirse memleketimiz tabii ki gireceğiz döneriz. Tabii ki inşallah nasibimizde varsa dönülecek bir durum varsa döneriz eğer dönemeyeceksek devam ederiz hayatımıza ‘’ şeklinde konuştu.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti