Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16639,57%1,21
  • DOLAR

    43,50% 0,06
  • EURO

    51,32% 0,06
  • GRAM ALTIN

    6852,20% 5,37
  • Ç. ALTIN

    11711,15% 2,97
Meridyen Eğitim Kurumları
SİYASET

AK Parti’li Kirişci: Keşke Özgür Özel adet bölgesine daha fazla zaman ayırsaydı

GÜNDEM

Trabzon’un kayıp yılları ilçelerde sahneye taşınıyor

GÜNDEM

Başkan Büyükgöz, 1. Uluslararası Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne katıldı

GÜNDEM

Ankara’da su ve kaynak tasarrufu

Tarih: 21.02.2023 16:32 Güncelleme: 21.02.2023 16:32
Depremzedeler: “Kıyamet kopuyor zannettik
Ordu’ya getirilen depremzedeler, “Kıyamet kopuyor zannettik” diyerek deprem anında yaşadıkları dehşet dolu anları anlattı.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Ordu’nun çeşitli noktalarında depremzede vatandaşlar misafir ediliyor. 102 kişilik kapasitesi bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Ordu Dini İhtisas Merkezi de depremden etkilenen vatandaşlara ev sahipliği yapıyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardından tüm Türkiye’den bölgelere destekler devam ediyor. Depremzede vatandaşlar, kendileri için belirlenen noktalarda barınma ihtiyaçlarını karşılıyor. Bazı vatandaşlar ise evlerini depremzedeler için açıyor. Ordu’da ise şu ana kadar yaklaşık 6 bin depremzedenin misafir edildiği belirtiliyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Ordu Dini İhtisas Merkezi de 102 kişilik kapasitesini depremden etkilenen vatandaşlar için açarken, kapasitesinin yüzde 90’ı dolmuş durumda. Merkezde, çocuklar için oyun alanları ve kıyafet ile diğer ihtiyaçların ücretsiz karşılandığı bir oda bulunurken, İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen kadın eğitmenler kadınlara ve çocuklara psikolojik destek sağlıyor.

“Kıyamet kopuyor zannettik”
Depreme Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde yakalanan Güllü Dönmez isimli kadın, yaşadıklarını anlattı. Deprem nedeniyle korku dolu anlar yaşadıklarını kaydeden ve en küçük kardeşleri ile onların ailesini kaybettiklerini ifade eden Dönmez, “Kıyamet kopuyor zannettik. Çocuğumun üzerine eğilip kaldım. Dışarıya çıktık ve akrabalarımızı aramaya başladık. En küçük kardeşimizden haber gelmedi. Duyduk ki bina yıkılmış, 2 kızı, eşi ve kendisini kaybettik. Allah kimseye bir daha yaşatmasın. Tüm Türkiye’nin acısı vardır ama bizimki çok farklı. Ciğerimiz yanıyor, sürekli olarak aklımıza geliyor. Burası yer olduğunu söyleyip bizi kabul etti. Allah razı olsun. Çok güzel ilgi gösterdiler ve o ilgiyi görünce çok daha hüzünlendik. Allah buradaki insanlardan ve devletimizden razı olsun” dedi.

“Devletimiz bu süreçte her yere ulaşmaya çalışıyor”
Güllü Dönmez’in eşi Metin Dönmez ise depremde sallantıların çok uzun sürdüğünü söyledi. İlk kez böyle uzun süren deprem ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Metin Dönmez, “Sabaha kadar yolda kaldık. Halk hep dışarıda panik içerisindeydi. Allah bir daha göstermesin. Devletimiz bu süreçte her yere ulaşmaya çalışıyor. Buradaki ağırlanma şeklimizden de çok memnunuz. Şu an için çok şükür bir eksiğimiz yok” şeklinde konuştu.

“AFAD ile koordineli bir şekilde burada misafirlerimizi barındırıyoruz”
Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Ordu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Şükrü Dinlek, tüm Türkiye gibi kendilerinin de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak depremzedelere tüm imkanları sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye’deki 30’un üzerinde akademi merkezini depremzedelerin barınma ihtiyaçları için sunulduğunu kaydeden Dinlek, “Burada 102 kapasitemiz var, bu kapasitemizin yaklaşık yüzde 90’ını doldurmuş bulunmaktayız. Nihayetinde bunların 41 tanesi hanımefendi, 38 tanesi erkek olmak üzere burada misafir ediyoruz. Burada 2 öğün yemek veriliyor ve kendileri AFAD ile koordineli bir şekilde burada kalabiliyorlar. AFAD koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, İl Müftülüğümüz ve diğer kurumlar da buradaki kardeşlerimize destek oluyorlar. Her türlü imkanı onlara sunmaya çalışıyoruz. Bu ailelerden bir kısmı memleketlerine gidiyor, bir kısmı burada kalıyorlar” ifadelerine yer verdi.

“Tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz”
İhtisas Merkezi Müdürü Dinlek, deprem psikolojisi ile gelen vatandaşların ilk geldiklerinde yıkılmayan bina gördükleri için memnun olduklarını söylediklerini ifade ederek, “O ortamdan uzaklaşmış olmalarının bile kendileri için kâfi olduğunu söylüyorlar. Çocuklarımız için burada özel oyun alanları oluşturduk. Küçük de olsa kıyafet ve diğer ihtiyaç malzemelerinin olduğu bir oda oluşturduk, kendileri oradan ihtiyaçları dahilinde alıyorlar. Yine ihtiyaçlarını da kurum olarak görmeye çalışıyoruz. İl Müftülüğümüz tarafından görevlendirilen hanım kardeşlerimiz burada manevi destek hizmetleri de sunuyorlar, çocuklar ile ilgileniyorlar” diye konuştu.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti