Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14184,16%-0,79
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,33% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5897,25% -0,19
  • Ç. ALTIN

    9493,51% -0,48
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Nevşehir'de Kick Boks ve Muay Thai Kursları Başlıyor

YEREL YÖNETİMLER

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas'ta Ulaşım Altyapısını Güçlendiriyor

YEREL YÖNETİMLER

Gümüşhane Belediyesi Başkanı, Türk Dünyasına Adanmış Söyleşi Programında Konuştu

YEREL YÖNETİMLER

Gümüşhane Belediye Başkanı, Kan Bağış Aracını Ziyaret Etti ve Kermes Etkinliğine Katıldı

Tarih: 25.09.2023 16:35 Güncelleme: 25.09.2023 16:35
DASK’ın kapsamının genişletilmesi için çalışmalar sürüyor
Uluslararası Sigorta Zirvesi’nde afetlerde sigortacılığın önemi konuşuldu. DASK’ın diğer afetleri de kapsayacak şekilde dönüştürülmesi hedeflendiğini belirten Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, "Afet sigorta mekanizması kurularak vatandaşların tüm afet tehlikelerini kapsayacak şekilde korunması önemseniyor ve buna yönelik çalışmalar devam ediyor" dedi.

12. Sigorta Haftası kapsamında “Afet Riskleri ve Sigorta: Afetlerin Etkilerini Azaltmada Sigortacıların Rolü” temalı 2. Uluslararası Sigorta Zirvesi düzenlendi. Açılış konuşmaları sonrası ’Sigortacıların Rolü: Katastrofik Afetlerin Etkilerinin Hafifletilmesinde Sigortacıların Katkısı ve Öğrenilen Dersler’ konulu panel gerçekleşti. Panelde, depremlerden önce alınan önlemler ve deprem sonrası sürecin nasıl yönetildiğine ilişkin fikir alışverişi yapıldı.

Zirvede açılış konuşması yapan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, katılım finans kanunu çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bakan Yardımcısı Çelik, "Özel emeklilik sisteminin gelişimine katkı sağlayacak önemli adımlar atılmış olup, 2003 yılında bireysel emeklilik sistemi hayata geçirildi. 2017’de sistemin katılımcı tabanını genişletmek için de dünyada başarılı örnekleri bulunan otomatik katılım sistemini uygulamaya başladık" dedi.

"DASK diğer afetleri de kapsayacak şekilde dönüştürülmesi hedefleniyor"
Toplu katkı payı ödemelerinin yıllık limiti aşan ödemeleri bakımından önümüzdeki yıllarda da devlet katkısı almalarını sağlayacak adımlar atıldığını kaydeden Çelik, "Önümüzdeki dönemde de aslında buna yönelik olarak atacağımız adımlar var. Türkiye yüzyılında sektörün gelişmesi için atılacak adımlar orta vadeli planda da somutlaştırılmış durumda. Özellikle DASK diğer afetleri de kapsayacak şekilde dönüştürülmesi hedefleniyor. Afet sigorta mekanizması kurularak vatandaşların tüm afet tehlikelerini kapsayacak şekilde korunması önemseniyor ve buna yönelik çalışmalar ediyor" diye konuştu.

Otomatik katılım sistemine uzun dönemli tamamlayıcı bir tasarruf ve özel emeklilik sistemine dönüştürmek üzere çalışmaların yapıldığını belirten Çelik, burada da işverenlerin katkısı ile ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşecek olan tamamlayıcı emeklilik sisteminin de önümüzdeki dönemde hayata geçeceğini kaydetti.

Çelik, "Kentsel dönüşüm projelerinde bina tamamlama sigortasının kullanılabilmesi ve yaygınlaştırılmasına ilişkin mevzuat altyapısı güncellenerek sigortanın oto denetim rolünden faydalanıp, inşaat kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayacak yapı sorumluluk sigortası önümüzdeki günlerde çok konuşacağımız ve hayata geçirmeyi planladığımız gelişmelerden olacaktır. Katılım finansın kurumsal dönüşümünü gerçekleştirecek katılım sigortacılığının ve mevzuat altyapısının ekosistemini genişleterek, İstanbul Finans Merkezi kapsamında; yenilikçi, kapsayıcı ve dinamik bir katılım finans ekosisteminin de oluşmasına yönelik fintekleri desteklemeyi önemsiyoruz" dedi.

Ülkemizde çalışan genç nüfus oranının yüksek olduğunun altını çizen Çelik, "Bu durumda yeni ürün ve hizmetlerin de talebini artırıyor. Tüm dünyada olduğu gibi sigorta sektöründe de dijitalleşme konusu artık gündemimize daha çok girmesi gerekiyor" açıklamalarında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti