Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri sanat ve edebiyatla taçlandı

YEREL YÖNETİMLER

Hatay'da Özel Gereksinimli Vatandaşa Polis Ekiplerinden Doğum Günü Sürprizi

YEREL YÖNETİMLER

Samsun'da Hafriyatta Yeşil Dönüşüm OSB'lerde Yatırımı Hızlandırıyor

YEREL YÖNETİMLER

Kocasinan'da Evde Bakım Hizmetiyle Yüzler Güldürülüyor

Tarih: 01.07.2022 18:04 Güncelleme: 01.07.2022 18:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yeni asgari ücrete yüzde 30 zam yaparak 5 bin 500 lira olarak belirledik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asgari ücret Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 lira destek verecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde asgari ücrete yapılan ara zamla ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 30 oranında zam yapılan asgari ücretin 5 bin 500 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilindiği gibi Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi geliştirdiği yeni bir programı uygulamaktadır. Bu programı başarıyla yürütürken, önce virüs, sonra Rusya-Ukrayna savaşının bozduğu ekonomik dengeler sebebiyle yeni durumla karşı karşıya geldik. Kurdaki ve enflasyondaki yükseliş olarak yaşadık, enflasyon sadece ülkemizin değil gelişmiş devletler başta olmak üzere bütün dünyanın en öncelikli sorunudur. Bizim kendi gerçeklerimiz ve alışkanlıklarımız sebebiyle ülkemizde enflasyon rakamları farklı tezahür etmektedir. Fiyat artışlarının oranı değişik olsa da ekonomik işleyişe ve hayata etkisi vardır. Dünyadaki her gelişmeyi takip ederken asıl dikkati ve önceliğimiz kendi vatandaşlarımızın sorununun çözümüne verdik. 4 yıldır uyguladığımız ekonomik programını önceliğimiz insanlarımızı işlerinin, aşlarının, huzurlarının korunması ve geliştirilmesi olmuştur. Bunu da bir yandan ülkemizi terör örgütlerinden kalıcı bir şekilde kurtararak diğer yandan yatırım, istihdam, üretim ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme esasına dayalı Türkiye ekonomi programıyla yapıyoruz. Terörle mücadelede çok iyi bir seviyeye geldik. Ekonomi programımızı kararlılıkla uygulayarak küresel fırtınadan ülkemizi en az kayıpla çıkarmak için uğraşıyoruz. Salgın döneminde bu yaklaşımın faydalarını dünyadan pozitif olarak ayrıştırarak gördük. Türkiye kendi ihracatını karşılayan hem de ihracatla elindekileri paylaşan ülke olarak önce çıkmıştır. Karadeniz kuzeyinde savaşın tüm taraflarıyla barışa katkı verme politikasıyla ülkemizi yine pozitif olarak ayrıştırmayı başardık. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarında enflasyon sebebiyle yaşadığı sıkıntıları asla görmezden gelmedik. Çalışanlarımız başta olmak üzere her vatandaşımızın refahını çözmek için tedbirler aldık, almaya devam ediyoruz. Her alanda üretimi destekledik. İstihdamın 30.5 milyona yaklaşması, ihracatın 250 milyar dolar eşiğine gelmesi bu çabaların ürünüdür. Sosyal destek programlarımızın kapsamını geliştirmek miktarını artırmak suretiyle hiç kimseyi yalnız bırakmadık. Engelliden yaşlıya, kimsesizden ihtiyaç sahibine kadar bütün kesimlerin üzerine titriyor, hepsine gözümüz gibi bakıyoruz” dedi.

“Yeni asgari ücrete yüzde 30 zam yaparak 5 bin 500 lira olarak belirledik”
Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zammı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir diğer tedbirimiz çalışanları enflasyona ezdirmemekle kalmayıp hayat pahalılığı karşısında daha güçlü bir şekilde desteklemektir. Bu amaçla yılbaşında hem asgari ücret hem memur maaşında çok ciddi artışlar yapmıştık. Asgari ücret tespit komisyonu takdire şayan çabalarıyla emekçilerimizin yüzde 50 gibi tarihi bir artış gerçekleştirdi. Asgari ücret yükseltirken yapılan artışın getirdiği yükün tamamını da işverene yıkmadık. Devlet olarak çok ciddi fedakârlıkta bulunarak tüm maaşların asgari ücret vergilerden vazgeçtik. Ancak geçtiğimiz Aralık, Ocak aylarının enflasyonda yol açtığı kamburun bu artışların bir süre sonra yetersiz olduğunu da tespit ettik. Bunun üzerine gereken hazırlıklarını yapmaya başlamalarını istedik. Kamu çalışanlarımızın ve tüm emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40 üzerinde bir enflasyon farkı artışı zaten yapılacak. Asgari ücretlilerimizin kayıplarını telefi etmemiz gerektiğini gördük. Bakanlığımız talimatımızla hemen asgari ücret komisyonunu toplantıya çağırdı. Bakanlığımız tüm taraflarla görüşlerle yürüttüğü çalışma sonunda yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Şimdi sizlere yeni asgari ücreti açıklıyorum. Asgari ücret Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 lira destek verecektir. Yeni asgari ücret tüm çalışanlara geliri buna endeksli bütün kesimlere hayırlı olmasını diliyorum. Bu bir ara artıştır. Asıl asgari tespitinin inşallah yılbaşında yeniden gerçekleştireceğiz. Diğer yandan yılbaşında devreye aldığımız gelirin vergi dışı kalması sebebiyle kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır. Bu artışın herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye büyüdükçe geliştikçe hedeflerine doğru ilerledikçe elindeki imkanları milletimizin her ferdiyle paylaşmayı sürdürecektir” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti