Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14171,42%-0,88
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,25% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5885,65% -0,38
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Viane, Bursa'da ilk Influencer defilesiyle büyük ilgi topladı

GÜNDEM

Gaziantep’te 25 Aralık Şehitleri dualar ve ezgilerle anıldı

GÜNDEM

Ankara’da öğrenciler için görünürlük artıran uygulama

GÜNDEM

Tokat'ta Başkan Yazıcıoğlu'nun makam odasında dinleme cihazı bulundu

Tarih: 16.12.2023 23:08 Güncelleme: 16.12.2023 23:08
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Zalim İsrail yönetiminin, Batı devletlerinden aldığı destek ile sürdürdüğü Gazze’deki katliamın önüne geçeceğimiz günler yakındır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçüncüsü düzenlenen İlim Yayma Ödülleri Töreni’ne katıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün vefat haberini derin bir teessürle öğrendiğimiz aziz kardeşim Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf’a Allah’tan rahmet diliyorum. Dost ve kardeş Kuveyt halkına milletim adına taziyelerimi sunuyorum. Merhum Şeyh Nevvaf, Türkiye’nin samimi ve güvenilir bir dostu olarak her zaman hayırla yad edilecektir. Yeni Kuveyt Emiri kardeşim Şeyh Meşal’e de Rabb’imden muvaffakiyetler niyaz ediyorum” cümleleri ile taziyesini iletti.

“Profesör Doktor Aziz Sancar hocamıza İlim Yayma Vakfı 50. yılına özel bir mükafat takdim ediyoruz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının devamında, "Her iki yılda bir yapılan mükafat törenimizin üçüncüsünü takdim ettiğimiz ilim erbabımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bu yıl önceki yıllardaki başlıklara ilave olarak Profesör Doktor Aziz Sancar hocamıza İlim Yayma Vakfı 50. yılına özel bir mükafat takdim ediyoruz. Ülkemize hizmetleri ve özellikle gençlerimizin ufuklarının açılmasına yaptığı katkılar için Aziz Sancar hocamıza buradan şükranlarımızı gönderiyoruz. Cemiyetimizin kuruluşunun 72., vakfımızın kuruluşunun 50. yıldönümünü geride bıraktık. Bugün cemiyetimiz ve vakfımız, öğrenci yurtları, eğitim merkezleri, şubeleri, üniversitesi ve diğer faaliyetleri ile iftihar verici bir müessese konumundadır. Ayrıca ülkemizin en önemli manevi beslenme kaynaklarından imam hatip okullarının kuruluşunda ve yaşatılmasında cemiyetimizin çok hayati katkıları olmuştur. Kuruluşundan bugüne müessesemizi emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

“Evlatlarımızı yeni iletişim mecralarının sinsi ve yıkıcı etkilerine karşı korumak zorundayız”
"Ne zaman ki bilim insanlarımız, yaptığı eserlerle, yetiştirdiği talebelerle dünya çapında söz sahibi olursa işte o zaman kendi kavramlarımızla konuşma ve düşünme imkanı buluruz. İlim dünyamızla gurur duyacağımız günler gelecektir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugünkü töreni bu sürecin bir adımı olarak kabul ediyorum. Bir milletin varlığını sürdürebilmesi ve geleceğine güvenle bakabilmesi yetiştirdiği nesillerin donanıma bağlıdır. Batı ülkeleri başta olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde toplumların geleceklerinden duydukları endişenin en önemli sebebi yeni nesillerin adeta avuçlarından kayıp gittiğini görmeleridir. Biz de kendi evlatlarımızı yeni iletişim mecralarının sinsi ve yıkıcı etkilerine karşı korumak zorundayız. Son dönemde özellikle yabancı sosyal medya platformlarının kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte ahlaki açıdan erozyon hatta yozlaşma yaşandığını görüyoruz. Yine bu platformlar vasıtasıyla, milli birliğimizi tahrip eden sapkın akımların toplumumuza sirayet etmeye başladığına şahit oluyoruz. Bunlarla mücadele konusunda en büyük görev, İlim Yayma Cemiyeti ve vakfı gibi dava sahibi, dert sahibi müesseslerimize düşüyor. Toplumları ayakta tutan iki önemli unsur vardır. Birincisi insan yetiştirmek, ikincisi ise üretimdir. İnsan ailede yetişir. Üretim ise iktisadi işletmede yapılır. Eğer ailede güzel insan yetiştirilirse, işletmede de helal rızık üretimi olur. Helal rızık insanları refaha kavuşturur. Saadeti ailesinde, refahı da işletmesinde aramayan toplumlar bozulmaya ve nihayetinde yıkılıp gitmeye mahkumdur” şeklinde konuştu.

"Zalim İsrail yönetiminin, Batı devletlerinden aldığı destek ile sürdürdüğü Gazze’deki katliamın önüne geçeceğimiz günler yakındır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok büyük bedeller ödedik. Ülkemizi üç çeyrek asırdır içinde çırpındığı bir bataklıktan çıkarmayı başardık. Türkiye artık 20 yıl, 40 yıl öncesine göre demokrasisi, güvenliği, ekonomisi, savunması, diplomasisiyle çok daha hürdür, geleceğine çok daha güvenle bakabilmektedir. Biz siyasi, askeri ve ekonomik olarak güçlendikçe, umutlarını bize bağlamış olan dost ve kardeşlerimizin özgüvenleri de arttı. İslam alemi ve Türk dünyasında geçmişe göre olumlu çok daha farklı, cesur bir hava vardır. Karabağ’ın işgalden kurtuluşu bu havayı daha da güçlendirmiştir. Zalim İsrail yönetiminin, Batı devletlerinden aldığı destek ile sürdürdüğü Gazze’deki katliamın önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin Allah’ın izniyle yakındır. Yakaladığımız bu ivmeyi sürdürebilmek için çocuklarımızı medeniyetimize, tarihimize ve kültürümüze uygun şekilde yetiştirme meselesini önceliklerimizin en başına koymak mecburiyetindeyiz. Bunun yolu da eğitim vasıtasıyla çocuklarımızın maddi ve manevi beslenme kaynaklarını millileştirmekten geçiyor. Devletin görevi bu sürecin önünü açmak ve kolaylaştırıcı rol oynamaktır. Asıl işi yapacak olan bilim insanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve ailenin ta kendisidir” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti