Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,13% -0,04
  • GRAM ALTIN

    5962,35% 1,03
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

Artvin Murgul Belediyespor 3 golle 3 puanı kaptı

TEKNOLOJİ

Influencerlar siber saldırıların yeni hedefi halinde

GÜNDEM

Gaziantep'te toplu ulaşım hattına yeni bir hat ekledi

EKONOMİ

Otomotivde 2026 uyarısı! Rekabet; veri, yazılım ve karbon üzerinden

Tarih: 30.11.2023 12:55 Güncelleme: 01.12.2023 00:09
Cübbeli Ahmet, Mansur Yavaş’a hakaretten ifade verdi

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Mansur Yavaş’a hakaret ettiği gerekçesiyle Beykoz’da ifade verdi. Ünlü, ifadesi sonrası yaptığı açıklamada, “İfademizi verdik. Maksadımız Mansur Bey’e hakaret değil ancak orada HDP lafları geçmiş, o kelimeleri diğer kelimeler ile yan yana getirince Mansur Bey’e hakaret gibi anlaşılıyor” dedi. 
Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bir mitinginde İHA ve SİHA’lar hakkında yaptığı konuşmaya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Mansur Yavaş, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Ünlü hakkında şikayette bulundu. Ahmet Ünlü, tebliğ gelmesi üzerine bugün Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi. 
İfadesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ünlü, “Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçimden önce bir konuşma yaptı. Bu konuşmasında, ‘Anadolu gemisi şu anda İzmir’e geldi, 15’inde gemi gidecek. İHA’lar SİHA’lar artık konuşulmayacak, seçime mi gidiyoruz savaşa mı gidiyoruz belli değil’ gibi ifadeler kullanmıştı. Bunun üzerine ben de yaptığım bir konuşmada bunu tenkit mahiyetinde çok şaşırdığımı belirttim. Ekrem İmamoğlu’nun HDP ile v.s. bazı irtibatlarını görüyoruz, okuyoruz ama Mansur Bey Ülkücü kökenli biliyoruz. Ülkücü kökenli olduğu için bu gibi milli meselelerde hassas olur” dedi. 

“Senin bunun şuurunda, bilincinde olman lazım” 
Mansur Yavaş’ın İHA’yı yapanlardan duacı olması gerektiğini ifade eden Ünlü, “Siyasette insanlar birbirlerini tenkit eder konuşur ama milli meseleleri böyle yapmaz diye düşündüğüm için bu kadar senedir de onun hakkında hiçbir şey konuşmamaya dikkat ettim. Ancak bunu haberlerde izleyince çok müteessir oldum. Daha sonra bir konuşma yaptım. ‘Savaşa mı gidiyoruz?’ Zaten savaşın içindeyiz dedim. 40 senedir savaştayız, etrafımız sarılmış. Senin bunun şuurunda, bilincinde olman lazım. Anadolu gemisi dediği şey, İHA’ların, SİHA’ların sergilendiği bir gemi. İHA, SİHA başarımız var. Bu hususta bayağı terörle mücadelede mesafe kat ettik. Senin bundan memnun olman lazım, yapanlara duacı olman lazım” şeklinde konuştu. 

“Böyle bir ortamda İHA, SİHA konuşulmayacak şeklindeki beyan beni kızdırdı” 
Ünlü, “‘15’inde bu gidecek İHA, SİHA lafları konuşulmayacak.’ Nasıl konuşulmayacak? Bu memleketin düşmanı yoksa konuşulmaz. Yunanistan bütün adaları silahlandırmış, ABD, Yunanistan’a silahlar vermiş, bütün adalarımızın bir kısmı işgal altında, her yerde büyük şeyler kurmuşlar. PYD bu taraftan kurmuş, ABD 10 bin tır malzeme göndermiş. Bütün etrafımız çembere alınmış, silahlar bize yönelmiş ve biz böyle bir beka sorunuyla karşı karşıyayız. İçeriden FETÖ perişan etmiş her yeri. Böyle bir aşamada ‘Savaşa mı gidiyoruz? İHA, SİHA artık konuşulmayacak’ diyorsun. Sen şunu vaat et; terör bitecek, terör kalmayacak, adaları Yunan’dan temizleyeceğiz, PYD’yi atacağız, terörü sıfırlayacağız, bunları konuşmaya gerek kalmayacak dersen ben anlarım. Böyle bir ortamda İHA, SİHA konuşulmayacak şeklindeki beyan beni kızdırdı” ifadelerini kullandı. 

“Milliyetçi geçinen biriysen bundan rahatsız olmaman lazım” 
Şikayet edilme sebebine ilişkin Ünlü, “Milli duygularımı harekete geçirdi. O arada ’İHA’dan, SİHA’dan niye rahatsız oluyorsunuz, yani bir yerinize mi girdi? Nerenize girdi?’ gibi bir laf etmişim. Bunu hakaret addederek Mansur Bey dava açacağım demişti zaten. Dava açıldı mı açılmadı mı, tebliğ gelir diye bekledik. Tebliğ geldi ve tebliğ üzerine ifademizi verdik. Maksadımız Mansur Bey’e hakaret değil ancak orada HDP lafları geçmiş, o kelimeleri diğer kelimeler ile yan yana getirince Mansur Bey’e hakaret gibi anlaşılıyor. İHA’dan, SİHA’dan senin rahatsız olmaman lazım. Ülkücü gelenekten gelen, milliyetçi geçinen biriysen bundan rahatsız olmaman lazım. Bu manada bir ifade verdik” dedi. 
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti