Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16961,36%1,57
  • DOLAR

    43,65% 0,03
  • EURO

    51,99% 0,32
  • GRAM ALTIN

    7104,34% -0,45
  • Ç. ALTIN

    11708,46% -0,32
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Kepezspor Teknik Heyet ve Futbolcularla Buluşma Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

Tunceli'de Kar Erimesi Sonrası Ana Yollarda Temizlik ve Yıkama Çalışması

YEREL YÖNETİMLER

Keçiören'de Denge ve Denetleme Oyunu ile Demokratik Kültür Eğitimi

YEREL YÖNETİMLER

Kepez Belediyesi, Havacılık Sektöründe Kariyer ve İstihdam Günleri Düzenliyor

Tarih: 14.08.2022 17:59 Güncelleme: 14.08.2022 17:59
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin ’Helalleşme Buluşması’na katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Helalleşme sevgiyi büyütmektir. Sevgiyi, dostluğu, kardeşliği büyütmek zorundayız, kucaklaşmalıyız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen Helalleşme Buluşması isimli programına katıldı. Programa katılan bazı vatandaşlar helalleşme konusunda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Kavga eden bir Türkiye istemiyoruz. Barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kamplaşmayı siyaset kurumu yapıyorsa, geniş kitlelerde derin yaralar açıyor. Bu derin yaralar hem insan olarak bize, hem ülke olarak Türkiye’ye büyük zararlar veriyor. Güzel konuşmalar yapıldı. Ben bu konuşmaları değişik illerde değişik kişilerden de dinledim" dedi. Kılıçdaroğlu helalleşmenin sıradan bir çağrı olmadığını vurgulayarak, "Helalleşme sıradan bir çağrı değildir. Helalleşme aynı zamanda oturup düşünmek demektir. Oturup düşüneceğiz. Niye kavga ediyoruz? Hangi gerekçeyle kavga ediyoruz? Haydi kavga ettik, yahu bari barışmasını bilelim. Eğer biz bunu yapabilirsek bu memlekete huzur ve birlikteliği getirmiş oluruz. Evet, kusurumuz var. Ben bunu defalarca ifade ettim. Yanlışımız, hatalarımız da var. Hata zaten insana mahsus bir kavramdır. Hepimizin hatası olabilir. Bütün mesele, aynı hatayı tekrar etmemektir. Bunu yaptığımız zaman sorunu büyük ölçüde çözmüş oluruz. Bu hareket, bizim açımızdan çok değerli, çok önemli bir harekettir. Bize bakıp sağlıklı ve tutarlı eleştiri yapmak bizim için oldukça değerlidir. Bu konuşmanın sadece bizim açımızdan değil, Türk siyaset tarihi açısından büyük bir önemi var. Elbette farklı düşüneceğiz. Farklılıklar elbette ki olabilir ama bunlar kavga nedeni olmamalı. Bunları aşmasını bilmeliyiz. 21. yüzyılda siyaset kurumu artık bunları aşmak zorunda ve aşacağız inşallah’’ ifadelerini kullandı.

"Bu hareket aynı zamanda siyaset kurumuna ders veren bir harekettir"
Kılıçdaroğlu helalleşme hareketinin siyaset kurumuna ders verici bir nitelikte olduğunu belirterek "Bugün buraya gelişiniz, düşüncelerinizi açıkça ifade edişiniz, yeri geldiğinde bize yönelik eleştirilerinizi yapmanız aynı zamanda erdemli ve insani bir hareket. Bu hareket aynı zamanda siyaset kurumuna ders veren bir harekettir. Değerli arkadaşlar, ben samimi bir insanım. İçimde ne varsa dışımda da o vardır. Siyasetinde samimi bir zeminde yürümesini isterim. Böyle olmadığı takdirde memleketi huzura kavuşturamayız. Aynı amacı güdüyorsak bunu birlikte yapmak zorundayız. Artık önyargılarımızdan da kurtulmak zorundayız. Bu aynı zamanda vatanseverliktir. Vatanımızı, ülkemizi, bayrağımızı seviyoruz. Yahu peki bu kavga niye o zaman? Helalleşme aynı zamanda sevgiyi büyütmektir. Sevgiyi, dostluğu, kardeşliği büyütmek zorundayız, kucaklaşmalıyız. Helalleşme, yaşanan derin acılardan ders çıkarıp gelecekte böyle bir acının yaşanmaması için bir çağrıdır. Çektiğimiz acılar, yaptığımız kavgalar yetmedi mi? Gönlümü sizlere açtığımı bilmenizi isterim. Hakkım sizlere helal olsun. Kin ve kibir benim kitabımda yoktur. Beni beğenmeyene, söylediğime inanmayana da saygı duymak zorundayım. Ama bilmenizi isterim, bizim helalleşmeye ihtiyacımız var. Biz bunu karşı çıkanlara rağmen hep birlikte yapacağız. Bu ülkeye huzur ve sevgi getireceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

"HDP’ye çağrı yapıp helallik isteyecek misiniz?"
Öte yandan programda Kılıçdaroğlu’na soru yönelten bir vatandaş, "HDP’ye çağrı yapıp helallik isteyecek misiniz ve İBB zabıtaları Kürtçe müzik yapmamaları için sokak sanatçılarını engelliyor. Buna karşı bir şey yapacak mısınız?’’ sorusuna Kılıçdaroğlu, "Ekrem Bey’e telefon açar bu söylediklerinizi iletirim. Ekrem Bey’in sokak sanatçılarına büyük değer verdiğini biliyorum. Onları belli yerlerde istihdam ettiğini biliyorum. Bunun için çaba sarf ettiğini biliyorum. Hepimiz insanız, eksiğimiz olabilir. Bu eksikliğin telafisi için elimden geleni yaparım. Ayrıca telefon numaranızı verin, Ekrem Bey sizi kendisi de arar.’’ şeklinde yanıt verdi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti