Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

DBB özel yöntemlerle ağaçları tedavi ediyor

GÜNDEM

Diyarbakır'da doğal yaşam alanı 195 dönüm üzerinde kurulacak

YEREL YÖNETİMLER

Hamit Kaplan Spor Salonu'nda Okul Sporları Heyecanı

YEREL YÖNETİMLER

Nevşehir Belediyesi SK Kadın Sutopu Takımı, Avrupa Vizesini Çekya'da Alacak

Tarih: 21.10.2023 12:16 Güncelleme: 21.10.2023 12:16
Cezaevi otobüsü bombacıları kendilerini savundu
Bursa’da bir infaz koruma memurunun şehit olduğu, 4 kişinin de yaralandığı cezaevi otobüsüne yapılan bombalı saldırının failleri kendilerini savundu. 913’er yıl hapis cezası ile yargılanan tutuklu sanıklar, tarihin kendilerini bu dosyadan beraat ettireceğini, halkın nezdinde bu dosyanın çoktan düştüğünü öne sürdü. Mahkeme duruşmayı karar için erteledi.
Edinilen bilgiye göre, olay, 20 Nisan 2022’de Osmangazi ilçesi Yeni Karaman Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde görev yapan infaz koruma memurlarını taşıyan servis otobüsünün geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda infaz koruma memuru Cengiz Yiğit şehit oldu, 4 kişi yaralandı. Soruşturma kapsamında terör örgütü MLKP üyesi 3 kişinin ismine ulaşıldı. Şüphelilerden Seda Baykan’ın bomba düzeneğini yol kenarındaki elektrik direğinin dibine yerleştirerek, cezaevi servis aracının geçişi sırasında patlattığı belirlendi. Dilek Arsu’nun, Baykal’a yardım ve yataklık ettiği, Mehmet Mustafa Uzkar’ın da araçla getirip, götürdüğü tespit edildi.
Şüpheliler, 17 Eylül 2022’de İzmir’in Dikili ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalanıp, gözaltına alındı. Emniyette susma haklarını kullanan 3 şüpheli, tutuklandı. İçişleri Bakanlığı, 22 Ekim’de de saldırının faillerinden Cebrail Gündoğdu’nun da İzmir’in Menemen ilçesinde yakalandığını duyurdu. Bursa’daki eylemde bombanın Balıkesir’deki hücre evinde hazırlanması ve getirilmesi sürecinde yer aldığı kaydedilen, İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinde ’turuncu’ kategoride bulunan ve 1 milyon lira ödülle aranan Gündoğdu da İzmir’de tutuklandı.
Saldırıya ilişkin yapılan soruşturma sonrası hazırlanan iddianame 9 ayda tamamlandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede; patlamayı, Devrimci Karargah, DKP/BÖG, MKP, MLKP, MLSPB, TİKB, TKEP-L, TKP/ML ve PKK/KCK/YPG silahlı terör örgütlerinin birlikte oluşturduğu Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) terör örgütünün üstlendiği kaydedildi.
İddianamede ayrıca sanıklar Seda Baykan, Dilek Arsu, Mehmet Mustafa Uzkar ve Cebrail Gündoğdu’nun, ’Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma’, ’Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bombalama suretiyle tasarlayarak öldürme ve öldürmeye teşebbüs’, ’Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme’, ’Kamu malına zarar verme’, ’Mala zarar verme’ ve ’Resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 913’er yıla kadar hapsi istendi.
Tutuklu sanıklar son savunmalarını yaptılar
Bursa’da infaz koruma memuru Cengiz Yiğit’in (36) şehit olduğu, 4 kişinin yaralandığı cezaevi servis aracına yönelik bombalı saldırıya ilişkin görülen dava Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edildi.
Haklarında 913’er yıl hapis istenen tutuklu 3 sanıktan bomba düzeneğini yerleştirip patlattığı belirtilen Seda Baykan ile ona yardım ettiği öne sürülen Dilek Arsu ve Mehmet Mustafa Uzkar, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı son savunmalarını yaptı.
Tutuklu sanıklar Seda Baykan, Dilek Arsu ve Mehmet Mustafa Uzkar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Sanık avukatlarının, dosyası davadan ayrılan Cebrail Gündoğdu’nun tanık olarak dinlenilmesi talebi üzerine, sanığın, İzmir 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaptığı savunmanın mahkeme başkanı tarafından okunmasının ardından, sanıkların mütalaaya karşı savunmaları alındı.
Terör örgütü lehine slogan attığını kabul etmedi
Sanıklardan Dilek Arsu, dosyanın komplo teorilerinden ibaret olduğunu öne sürerek, "Hakkımda üstüme atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Seda ile birlikte yaşıyorum. Onunla beraber hareket ettiğim söyleniyor. Biz Seda ile aynı evi paylaşıyoruz. Aynı evi paylaşan insanın beraber görülmesi kadar doğal ne olabilir? Hakkımda olay gerçekleştirdiğime dair bir bilgi yok, beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme başkanının, gözaltına alınırken ve sonrasında "Yaşasın MLKP" sloganı attıklarına dair tutanakların bulunduğunu sorması üzerine Arsu, bunun doğru olmadığını öne sürdü.
Tarih bizi bu dosyadan beraat ettirecek
Suçsuz olduğunu söyleyen tutuklu sanık Seda Baykan, tarihin kendisini bu dosyadan beraat ettireceğini, halkın nezdinde bu dosyanın çoktan düştüğünü öne sürerken, Mehmet Mustafa Uzkar da baştan beri özgürlük hakkının ihlal edildiğini, dosya kapsamında kendini savunma fırsatı bulamadığını söyleyerek, "Yargılamanız hızlı ama adil değil. Ortada delil yokken, kurgu ve komplo kuruyorlar. Bu davada karar çoktan verilmiştir" diye konuştu.
Sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, sanık avukatlarının talebi üzerinde dosyası ayrılan Cebrail Gündoğdu’nun tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti