Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda Sarıyer Belediyesi, İBB Ekolojik Sistemler Müdürlüğü ve Koroplast iş birliği ile gerçekleştirilen programda deniz temizliği, atölye çalışmaları ve söyleşiler yapıldı.
İstanbul’un yeşili ve mavisiyle en güzel ilçesi olan Sarıyer’de çevresel sorunlara farkındalık oluşturmak, çevre bilincini yaygınlaştırmak, doğaya dönük farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen Çevre Haftası etkinliğine gencinden yaşlısına çok sayıda Sarıyerli katıldı. Denizlerin korunmasına ve temiz tutulmasına dikkat çekmek amacıyla Deniz Temiz Derneği TURMEPA kıyı temizliği yaparken, Sarıyer Belediyesi Su Altı Birimi’ne bağlı dalgıçlar İstanbul Boğazı’na atılan çöpleri denizden çıkarttı. Düzenlenen atölyelere yoğun ilgi gösteren çocuklar, çevre bilinci konularını işlerken hem eğlendi hem de unutulmaz bir gün yaşadı. Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) öğrencilerinin geri dönüştürülebilir atıklardan hazırladıkları sergi ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.
KONUŞMACILAR ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ
İklim değişikliği ile mücadele konusunda çevre bilincinin arttırılması hedefiyle gerçekleştirilen söyleşinin ilk konuşmacısı İSKİ Abone İşlemleri ve Tarifeler Şube Müdürü Çetin Tatar, suyun önemi ve tasarrufu konusunda bilgilendirme yaptı. Gün geçtikçe yok olan Kuzey Ormanları ve Belgrad Ormanı’nın korunması konusunda düşüncelerini paylaşan Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülen Özalp’in ardından söz alan İBB Deniz Hizmetleri Müdürü Dr. İlker Aslan ise yaptığı konuşmada Marmara’da deniz kirliliğine dikkat çekti. Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Karamanlı’nın iklim değişikliğinin tehlikelerinden bahsettiği söyleşi sonunda SAGEM öğrencileri geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları hediyeleri konuşmacılara takdim etti.
Çevre Haftası etkinliğine katılan Sarıyerliler, çevreyi koruyan çalışmalara imza atan Sarıyer Belediye Başkan Mustafa Oktay Aksu’ya, İBB Ekolojik Sistemler Müdürlüğü’ne ve Koroplast’a teşekkür ettiler.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55