Meridyen Eğitim Kurumları
09.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:55
  • GÜNEŞ 07:19
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:29
  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Van'da Ramazan'a Özel Geleneksel Etkinlikler Yoğun İlgi Gördü

YEREL YÖNETİMLER

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Suriye'nin Tartus Şehrinde İftar Programı Düzenledi

YEREL YÖNETİMLER

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın 8 Mart Mesajı

YEREL YÖNETİMLER

Tarsus'ta Binlerce Kişiyle Ramazan İftarı Gerçekleştirildi

Tarih: 03.09.2024 10:54 Güncelleme: 03.09.2024 10:54
CANiK sadece bugünün değil, geleceğin savunma teknolojilerini üretiyor
CANiK ve bağlı bulunduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketleri, sahip oldukları ürün ve kabiliyetlerle Polonya’daki MSPO 2024 ile başlayarak Eylül ve Ekim ayları boyunca dünyanın farklı noktalarındaki savunma sanayi fuarlarında Türkiye’yi temsil edecek.
CANiK ve bağlı bulunduğu SYS Grup şirketleri, eylül ve ekim aylarında yoğun bir fuar ve etkinlik programı yürütecek. Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük askeri fuarı, MSPO Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı ile başlayacak fuar maratonunda, dünya çapında dikkati çeken Türk savunma sanayi ürünlerine yoğun ilgi bekleniyor. SYS Grup şirketlerinden CANiK, AEI Systems ve UNIROBOTICS de bu süreçte katılacağı fuarlarla Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek.
Fuar trafiği, 3-6 Eylül tarihlerinde Polonya’nın Kielce şehrinde düzenlenen MSPO 2024 ile başladı. Doğu Avrupa’nın en eski ve prestijli savunma sanayi fuarı olan MSPO, Polonya başta olmak üzere tüm Doğu Avrupa ve özellikle Ukrayna pazarına açılan stratejik bir kapı olarak özel bir öneme sahip. SYS, bu pazarda CANiK, AEI Systems ve UNIROBOTICS gibi lokomotif iştirakleriyle uzun süredir yoğun bir pazarlama faaliyeti yürütüyor. Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle bölge ülkeleri savunma harcamalarını ciddi oranda artırma yoluna gitti. Polonya’nın savunma bütçesi GSYİH’nın yüzde 4,2’sine karşılık gelen yaklaşık 41 milyar dolar olarak belirlendi. Bu konjonktürel ve bölgesel gelişmeler doğrultusunda MSPO fuarında Polonya ve komşu ülkelerin savunma sanayi projelerine olan ilgisinin artarak sürmesi bekleniyor.
CANiK, AEI Systems ve UNIROBOTICS, fuarda yürütecekleri çalışmalar ile uzun yıllardır büyük önem verdikleri Polonya ve Doğu Avrupa pazarındaki stratejik konumlarını, yeni inovatif projeler ile güçlendirmeyi hedefliyorlar. Başta Ukrayna olmak üzere bölge ülkelerinden 30X113mm orta kalibre toplara yoğun talep dikkat çekiyor. CANiK, grup şirketlerinden AEI Systems tarafından üretilen, dünyanın en düşük geri tepmeye sahip, VENOM LR 30x113 mm orta kalibre topu da tüm bölge ülkelerinin gözdesi durumunda. VENOM LR sahip olduğu eşsiz özellikleri grup şirketlerinden UNIROBOTICS tarafından geliştirilen TRAKON serisi Uzaktan komutalı Silah Sistemleri (UKSS) ile her tür kara ve deniz platformuna entegre edilebiliyor.
MSPO Fuarı’nda açıklama yapan CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “Polonya ve Doğu Avrupa bölgesinde giderek artan güvenlik ihtiyaçlarına yönelik olarak, stratejik çözüm ortaklarımızın en ileri teknolojiyi ve yenilikçi çözümleri tercih ettiklerini görüyoruz. Üretmekte olduğumuz düşük geri tepmeli 30x113 mm VENOM LR orta kalibre topumuz, bölgedeki kara ve deniz platformlarının etkinliğini artıran en önemli güç çarpanlarından biridir. Bu benzersiz top, daha düşük işletme maliyetleri ve uzun ömürlü performansıyla kullanıcılarına önemli ekonomik avantajlar sunmaktadır. Buna ek olarak, grup şirketlerimizden UNIROBOTICS tarafından geliştirilen TRAKON serisi Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) entegrasyon çözümümüz ile de kullanıcılarımızın tüm ihtiyaçları karşılanabilmektedir. Bu kombinasyon, kara ve deniz platformlarında yüksek mobilite ve vuruş gücü arayan ülkeler için stratejik bir tercih haline gelmiştir. Ukrayna gibi zorlu operasyonel şartlarda kendini kanıtlamış olan bu sistemlerimiz, sadece bugünün değil, geleceğin savunma ihtiyaçlarını karşılayacak teknolojiler üretiyoruz. Bu bağlamda, müşterilerimizin operasyonel kapasitelerini artırmalarını ve güvenlik stratejilerini daha etkin bir şekilde hayata geçirmelerini sağlamak amacıyla, VENOM LR ve TRAKON serisi ürünlerimize olan ilgiyi memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Yoğun fuar maratonu
CANiK ve SYS Grup şirketleri, MSPO’nun ardından Eylül ve Ekim aylarında yoğun bir fuar programına girecek. CANiK, dünya genelinde yeni pazar arayışlarını sürdürerek, 11-13 Eylül’de Avustralya’daki LAND FORCES fuarına ilk kez katılacak ve yenilikçi savunma çözümlerini tanıtacak. AEI Systems’ın satın alınmasıyla birlikte, SYS Grup, Birleşik Krallık’taki etkinliğini artırmayı hedefleyerek 18-19 Eylül’de DVD fuarında yer alacak. Eylül sonunda ise ADEX fuarında Azerbaycan’da tüm grup şirketleri ile boy gösterecek. CANiK ve SYS Grup şirketleri, bu etkinliklerle Polonya, Avustralya ve Birleşik Krallık gibi stratejik pazarlarda varlığını güçlendirmeyi ve uluslararası alanda etkisini artırmayı amaçlıyor.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
9.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti