Meridyen Eğitim Kurumları
13.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:48
  • GÜNEŞ 07:13
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:34
  • BIST 100

    15997,98%-1,78
  • DOLAR

    44,18% 0,15
  • EURO

    50,66% -0,53
  • GRAM ALTIN

    7224,79% 0,27
  • Ç. ALTIN

    11622,08% -1,19
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Karaköprü'de Zararlı Alışkanlıklar ve Öfke Kontrolü Seminerleri Tamamlandı

YEREL YÖNETİMLER

Bandırma Belediyesi'nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlaması

EĞİTİM

Ordu’da miniklere sıfır atık eğitimi

GÜNDEM

İzmir'de kesilen cevizlerin yerine umut filizlendi

Tarih: 28.10.2021 10:52 Güncelleme: 28.10.2021 10:52
Çağrı Erceber: “Setlerde can güvenliği, rollerden daha önemli”
Oyuncu ve sahne dövüşleri eğitmeni Çağrı Erceber, set kazalarına dikkat çekerek, “Hiçbir dizi, hiçbir film ve hiçbir rol, bir set çalışanının ya da oyuncunun hayatından önemli değil.” dedi.

Çağrı Erceber, en son bol aksiyon sahneleri olan ‘Akıncı’ dizisinde bir anti-kahramanı canlandırmıştı. Geçtiğimiz aylarda çekilen dizinin final bölümündeki bir dövüş sahnesinde ünlü oyuncunun alnı kırılmıştı. Aynı zamanda sahne dövüşleri eğitmeni olan ve oynadığı dizinin dövüş koreografilerini tasarlayan oyuncu Erceber’in alnında üç kırık oluşmuştu. Geçtiğimiz günlerde de Amerikalı ünlü aktör Alec Baldwin, film setinde kurusıkı tabancanın ateş alması sonucu görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne ve yönetmen Joel Souza’nın yaralanmasına yol açmıştı. Bu ve benzeri set kazaları, set işçilerinin ve oyuncuların çekimler sırasındaki güvenliğini gündeme getirdi.

“Büyük fedakarlıklarla ve risklerle görev yapıyoruz”
Ünlü oyuncu Erceber, setlerde karşılaştıkları riskler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erceber, dizi ve film platolarında oyuncuların ve çalışanların büyük fedakarlıklarla ve büyük riskler içinde görev yaptığını vurguladı. Kendisinin de geçtiğimiz aylarda sette yaşadığı kazayı hatırlatan Erceber, “Alnımın kırıldığı sahnede adeta şok yaşadım, ne olduğunu anlayamadım. Alnımdaki kırığı fark ettiğimde büyük panik yaşadım, bir an kör olabileceğimi düşündüm. Alın bölgemde 3 kırık tespit edildi” dedi.

Bu olaya benzer birçok set kazasına tanık olduklarına işaret eden Erceber, “Bu konuda gerekli önlemlerin alınması için ilgili kurum ve kuruluşlarla bir çalışma yapmalıdır” şeklinde konuştu.

“Stres altında çalışma sebebiyle tepkiler yoğunlaşabiliyor”
Film ve dizi çekimleri olan dönemlerde set işçilerinin her günlerinin yorgunluk içinde geçtiğine işaret eden Erceber, “Fiziksel ve zihinsel olarak zorlu bir dönem. Yorgunluğun düzeyi iş yüküne göre değişse de genelde uzun çalışma saatleri sebebiyle uykusuzluk ve konsantre olamama gibi sorunlara şahit oluyoruz. Ayrıca, aşırı stresli bir ortamda çekimleri yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Erceber sözlerine şöyle devam etti: “Bunlar dışında set kazalarının da büyük risk oluşturduğuna işaret ederek, şu bilgileri verdi: “Ön görülemeyen çalışma programları ve uzun süre ayakta çalışma gibi sebepleler dikkat problemleri ortaya çıkıyor. Bu durum, bazı set kazalarına davetiye çıkarıyor. Stres altında çalışma sebebiyle tepkiler de yoğunlaşabiliyor. Bu sebeple büyük ve küçük kazalar veya yaralanmalar olabiliyor. Bu risklere karşı tedbirli olmak zorundayız.”

“Can güvenliğini garanti edemiyorsak riskler devam eder”
Setlerdeki can güveliğine dikkat çeken oyuncu Erceber, “Uzun çalışma saatleri ve güvensiz çalışma koşullarına karşı devletin ilgili kurumları ve sivil toplum kuruluşları ortak bir çalışma yapmalıdır. Azami çalışma süresi 10-11 saat olmalıdır. Setlerde ön hazırlık çalışmalarına yeterli vakit ayrılmalıdır. Ayrıca, sağlık ve güvenlik risklerine karşı iş güvenliği standartları uygulanmalıdır. Çalışan ekibe iş güvenliği eğitimleri verilmelidir. Özellikle de ateşli silahlar, yanıcı maddeler ve tutuşan dekorlar gibi konularda üst düzey güvenlik önlemleri alınmalıdır” açıklamasında bulundu.

Erceber sözlerini şöyle tamamladı: “Benim gibi aksiyon sahnelerinde rol alan oyuncu arkadaşlarım ile birlikte kaza risklerinin farkındayız. Bazen riskli roller de alabiliyoruz. Bazen dekor ya da rol kaynaklı kazalar olabiliyor. Bu sebeple set ekipleri olarak her zaman tedbirli olmak zorundayız. Hiçbir dizi, hiçbir film ve hiçbir rol, bir set çalışanının ya da oyuncunun hayatından önemli değil. Eğer set çalışanlarının ve oyuncuların can güvenliğini garanti edemiyorsak, setlerdeki riskler artarak devam edecektir.”

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti