Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
KÜLTÜR SANAT

Charlie Chaplin’in hayatı Türkiye’de ilk kez sahneye taşınıyor

GÜNDEM

Kapısında doğum yaptığı otelin sahibinden bedava konaklama ve altın

SPOR

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı çeyrek finalde

SAĞLIK

Kansere karşı erken tanının "anahtarı": Uzmanlar özellikle tavsiye ediyor

Büyükdere'nin sevilen muhtarı Ali yazıcı

Büyükdere

Büyükdere semtinin çalışkan muhtarı Ali Yazıcı ile Büyükdere için yaptığı çalışmalar hakkında kısa ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. “Halka hizmet, Hakka hizmettir” diyen Ali Yazıcı kimdir ve neler yapar buyurun beraber öğrenelim.

- Ali Yazıcı kimdir?

1969 Trabzon Maçka doğumluyum. 48 yıldır Büyükdere'mizin havasını soluyorum. Muhtar olmadan önce Sarıyer belediyesinde ve kendime ait iş yerlerinde çalıştım. Girmiş olduğum ilk seçimde çok küçük bir oy farkıyla kaybettim. Girdiğim ikinci seçimde ise mahalle sakinlerimin teveccühü sayesinde büyük bir oy farkıyla seçimleri kazandım.

- Neden Muhtarlık?

Bugün çocukluğumun geçtiği semtimde muhtarlık yapıyor olmak bana büyük bir gurur veriyor. Halka hizmetin hakka hizmet olduğu inancındayım. Eski bir Büyükdere’li olarak yaşadığım mahalleme, demokrasinin temel taşı olarak gördüğüm muhtarlık makamıyla daha hızlı ve verimli hizmet vereceğime inandığım için muhtarlığı bir iş olarak değil, doğru ellerde olduğunda etkili bir hizmet aracı olarak gördüğümden dolayı muhtarlık.

- Mahallenizde karşılaştığınız sorunlar neler?

Mahallemiz coğrafi yapısı ve eski bir yerleşim yeri olması nedeniyle dar sokaklar en büyük sıkıntımız.  Boğaziçi imar yasası nedeniyle ön görünümde olan mahallemizde birçok ev harabe ve metruk durumda, ilgili yasa gereği herhangi bir tadilat, tamirat yapılamadığından dolayı her an çökme tehlikesi olan binalar en büyük sorunumuz.

- Göreve geldiğinizden itibaren yaptığınız hizmetler ve yapmak istedikleriniz neler?

Muhtarlık olarak halkımızın ve hayırseverlerin desteği ile birçok aktiviteyi artık geleneksel hale getirdik. Bunlardan bazıları; Karne alan öğrencilerimize dondurma, diş fırçası, okul çantası hediye edilmesi. Yine öğrencilerimizin üşümemesi adına bot, ayakkabı, kaban, atkı, bereler dağıtıyoruz. Ramazan ayında bir gün iftar veriyoruz ve yine her sene vefat etmiş mahalle sakinlerimiz için camimizde Mevlid düzenliyoruz hayırseverlerin muhtarlığımıza bıraktığı gıda kumanyaları ihtiyaçlı ailelere ulaştırıyoruz.  Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarına devam etmelerine katkıda bulunabilmek adına hayırseverlerce temin edilen, tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Geçmiş dönemde “Mavi Kapak”  kampanyası ile ihtiyaç sahibi birçok vatandaşımızı tekerlekli sandalye sahibi yaptık. Bu sene ilk kez Kelkit vadisi olarak tabir edilen bölgedeki köy okullarında öğrenim gören çocuklarımıza da yardım götürdük. Azalarımız ve gönüllü mahalle sakinlerimizden oluşturduğumuz bir ekip ile sokak sokak tarama yaparak gördüğümüz eksiklik ve aksaklıkları ilgili kurumlara bildiriyor hızlı bir şekilde çözülmesini sağlıyoruz. Bu konuda beklide Türkiye'de ilk muhtarlığız. Bu hizmetimiz ulusal televizyon kanallarının da dikkatini çekmiş olacak ki ana haber bültenlerinde yer aldık. Halkımız ve komşu muhtarlıklarımız ile birlikte onlarca cana mal olan sahil yolumuzun korkuluklarının yapılması için uzun süre mücadele ettik ve korkulukların yapılmasını sağladık. Ana cadde ve okul sokaklarımıza hız kesici bariyerler yaptırttık. Muhtarlık olarak mahalle sakinlerimizin, düğün, nişan, mevlit vs. gibi etkinliklerinde kullanabilmeleri amacıyla ses sistemi, masa ve sandalye hizmetini devreye soktuk. Yapmış olduğumuz hizmet ve aktiviteleri geliştirmek için ekibimizle birlikte arge çalışmaları yapmaktayız.

- Mahallenize hizmet almak için zorluk çıkartan kurumlar var mı verilen hizmetlerden memnun musunuz?

Büyükdere muhtarlığını bir hizmet elçiliğine dönüştürmek için ekibimizle birlikte yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sokakta dolaştığımda insanların arkamdan muhtarım diye bana seslenip benden herhangi bir konuda fikrimi alması beni çok mutlu ediyor. İnsan ilişkilerine önem veren biri olarak çevremde yaşadığım olumsuzlukları hizmet kurumlarına taşıdığımda hizmet almak için görüştüğüm yetkililerden o hizmeti alırken hiç zorlanmıyorum. Resmi ve özel kurumlar ile olan diyaloglarım sayesinde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. İlçe ve büyükşehir belediyesi, halkımıza hizmet vermekte olan iski, igdaş, telekom, bedaş vs. ile uyumlu bir çalışma içerisindeyiz.

- Sosyal Medyada aktif bir şekilde yer alıyorsunuz, bunun olumlu ya da olumsuz yansımaları var mı?

Sosyal medya halkımıza en etkin ve hızlı bir şekilde ulaşabilmemiz için vazgeçilmezlerimiz arasında. Muhtarlığımız adına oluşturduğumuz facebook sayfamızdan, mahallemiz ile ilgili bütün duyuruları, hizmetlerimizi, vefat ve taziye duyurularımızı yaparak mahalle sakinlerimizi bilgilendiriyoruz. Ayda bir kez yine facebook üzerinden canlı yayın yaparak bilgilendirme yapıyoruz. Halkımızın bizden olan taleplerini sayfa üzerinden alıyor ve hızlı bir şekilde çözümlendirmeye çalışıyoruz.

- Sohbeti sonlandırmadan önce mahalle sakinleri ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz?

Mümkün olduğunca halkın içinde bulunmaya ve küçüğünden büyüğüne herkese faydalı olmaya gayret ediyorum halkım ne derse benim için önemli olan odur kalmamı istedikleri sürece görevimin başında olacağım kendimi ifade etme fırsatı verdiğiniz içinde ayrıca teşekkür ediyorum

 


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Büyükdere' sevilen muhtarı yazıcı

Kategori İçeriği

Büyükdere Muhtarının Çalışmasından Memnunmusunuz?


Evet 117 Kişi
% 89,31
Hayır 14 Kişi
% 10,68
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 37 32 2 3 64 99
2.Fenerbahçe 37 30 1 6 62 96
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti