Meridyen Eğitim Kurumları
19.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:38
  • GÜNEŞ 07:03
  • ÖĞLE 13:17
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:21
  • YATSI 20:41
  • BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,32% 0,24
  • EURO

    50,85% 0,11
  • GRAM ALTIN

    6919,28% 1,03
  • Ç. ALTIN

    11465,56% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Denizli'de Yaşlılara Saygı Haftası Kapsamlı Etkinliklerle Kutlanacak

YEREL YÖNETİMLER

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'dan 18 Mart Mesajı

YEREL YÖNETİMLER

Eyüpsultan'da yol yenileme çalışmaları sürüyor

SPOR

Kayseri'de BMX parkuruna gençlerden büyük ilgi

Tarih: 27.09.2023 11:37 Güncelleme: 27.09.2023 20:26
Burun estetiği çılgınlığı: “TikTok videolarımı shoplayamıyorum, burnumun ucunu kaldırmanız lazım” diyen var

Son yıllarda burun estetiğine ilginin arttığı ifade edilirken Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Suat Turgut, “Burun estetiği taleplerinde patlama var. Aynılaşma mutlaka oluyor çünkü yapılan işlem aynı. Görsel medya çok etkiliyor, ‘Hocam yüz fotoğraflarımı shop’la düzeltiyorum ama TikTok videolarımı shoplayamıyorum, onun için bu kemeri aldırmam, burnumun ucunu biraz kaldırmanız lazım’, manken ve top modellerin resimleriyle gelen ‘Yüzüm, burnum bu şekilde olsun’ diye ilginç taleplerle gelen insanlar da oluyor” dedi. 
Tüm dünyada ve Türkiye’de estetik uygulamalara olan ilginin arttığı ifade edilirken uzmanlar merkez, hekim ve tıbbi donanım gibi durumlara dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyarıyor. Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü Klinik Şefi Prof. Dr. Suat Turgut da kimi zaman kişilerin ilginç taleplerle gelerek burun estetiği yaptırmak istediğini ifade etti. Prof. Dr. Turgut, uygunsuz noktalarda hekim olmayan kişiler tarafından yapılan işlemlerin geri dönüşü mümkün olmayan problemlere neden olduğunu söyleyerek tavsiyelerde bulundu. 

“Uygunsuz operasyonlar yapıldıktan sonra eski halini kimse veremiyor" 
Burun estetiğine ilginin büyük olduğunu aktaran Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü Klinik Şefi Prof. Dr. Suat Turgut, “Görselliğin öne çıkması, sosyal medyadaki paylaşımlar, sosyal medya unsurlarında beğenilerinin artmasını istemeleri bunda etkili oluyor. Özellikle selfie çıktıktan sonra yüz plastik ameliyatları ve burun estetiğinde yüz 60 oranında artış olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiş. Çoğunlukla gençler talepte bulunuyor. Biz yüz estetiğini daha çok travmatik, buruna darbe almış, burun şekli gerçekten bozuk, nefes alma problemi çeken hastalarda yapmayı tercih ediyoruz. Yakınlarından, komşusundan ameliyat olanları görüyorlar ve bu taleple yoğun bir şekilde müracaat ediyorlar. Öncelikle şuna dikkat ediyoruz, burun estetiği yaparken kişinin psikolojik durumunun uygun olup olmadığını değerlendiriyoruz. Psikiyatristin de olduğu bir konseyde kişiyi değerlendiriyoruz. Bu işi ehil olan kişilere yaptırmak lazım, kamu hastanelerinde de bu ameliyatları çok tecrübeli arkadaşlarımız da biz de yapıyoruz. Hekim olmayan kişiler ’Estetik ameliyatlar yapıyoruz, dolguyla burun düzeltiyoruz, dudak, burun dolgusu yapıyoruz’ diyerek kontrolsüz şekilde bu işlemleri yapıyorlar. Ciddi komplikasyonlar ortaya çıkıyor, sonuçları ağır oluyor. Komplikasyon çıktıktan, doku kaybı olduktan sonra bu kullanılan dolgu maddelerinin vücutta oluşturduğu yan etkiler ortaya çıktıktan sonra düzeltmesi de çok zor oluyor. İnsanlar eski hallerini istiyor ama maalesef o işlemler yapıldıktan sonra eski halini kimse veremiyor" dedi. 

"Fotoğraflarımı düzeltiyorum, TikTok videolarımı shoplayamıyorum, burnumun ucunu kaldırmanız lazım’ 
İşlemlerin ehil ellerde yapılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Turgut, "Burunda travmaya, darbeye bağlı kırık olanlar, nefes alma problemi olanlara biz bu ameliyatı tavsiye ediyoruz. Aynılaşma mutlaka oluyor çünkü yapılan işlem aynı, burnu kadınlarda 110 derece, erkeklerde 90 derece dik açıya getirmek, burun sırtını, kemerleri düzeltmek bunlar yapılan rutin işlemler. Burun estetiği taleplerinde patlama var. Bu belki burun ve yüz estetiğine olan isteğin, arzunun ne kadar üst düzeyde olduğunu gösteren bir bulgu. Kanser hastası, kulakları akan, ağır hastalar pandemi döneminde korkuyla hastaneye gelmezken hiçbir sağlık problemi olmayan sadece burun şeklinden rahatsız olan kişilerin tamamı ameliyatlarına ve kontrollerine çok düzenli geldiler. Görsel medya çok etkiliyor. ‘Hocam yüz fotoğraflarımı shopla düzeltiyorum ama TikTok videolarımı shoplayamıyorum, onun için bu kemeri aldırmam, burnumun ucunu biraz kaldırmanız lazım’ diye çok değişik taleplerle gelen kişiler oluyor. Bu işe karar verenler seçici olsunlar, ucuz diye ehil olmayan kişilere yüzlerine dolgu, botoks, yüz estetiği gibi işlemleri kesinlikle yaptırmasınlar. Komplikasyon olduktan yan etki ortaya çıktıktan sonra geri dönülmez safhalara giriyoruz, çok düzeltilemez mutsuzluklarla sonuçlanabiliyor. Gençler değişik şekillerde müracaat ediyorlar, manken resimleri ve top modellerin resimleriyle gelen yüzüm, burnum bu şekilde olsun diye ilginç taleplerle gelen insanlar da oluyor" ifadelerini kullandı. 
 

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
16.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti