Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,13% -0,04
  • GRAM ALTIN

    5962,35% 1,03
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Kahramanmaraş'ta Çocuklar Masal Dinletisiyle Buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Kahramanmaraş'ta 'Masallara İnan' Tiyatrosu Çocuklarla Buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Seçer, Tarımdaki Küçülme Oranlarını Değerlendirdi: 'Çeyrek Asırdır Başarısız Politikalar'

YEREL YÖNETİMLER

Diyarbakır'da Doğal Yaşam Alanı ve Halk Ekmek Fabrikası İncelendi

Tarih: 26.05.2022 10:54 Güncelleme: 26.05.2022 10:54
“Burun dolgusu rinoplastinin yerini tutmaz”
Burun dolgusu yaptırmak isteyenler için burun ameliyatı ile burun dolgusunun birbirinden farklı olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Erkan Soylu, “İleride burun ameliyatı olmayı düşünen veya burnu büyük olan hastalara burun dolgusu önermiyorum. Çünkü dolgu burun cildini genişletip büyütür ve kalitesini bozar” dedi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Erkan Soylu, rinoplasti yaptırmayı düşünenleri burun dolgusuna karşı uyardı. Doç. Dr. Soylu, "Burun dolgusunun rinoplastinin yerini tutmadığını belirterek “Burun dolgusu, genellikle burun sırtındaki kemeri düz hale getirmek için burun köküne ve burun ucuna çeşitli maddelerin enjekte edilmesidir. Günümüzde dolgu materyali olarak genellikle hyalüronik asit kullanılmaktadır. Yaklaşık 6 ay ile bir yıl içinde kendiliğinden erimektedir. Art arda tekrarlandığında bir kısmı kalıcı olabilmektedir. Nitekim biz daha önce dolgu yapılmış hastaları ameliyat ettiğimizde bir kısım dolgunun örneğin; iki yıldır erimediği ve kaldığını görebilmekteyiz" diye konuştu.

“Rinoplasti düşünenler ve büyük burnu olanlar dikkat”
İleride rinoplasti düşünen hastalara burun dolgusunu önermediğini ifade eden Doç. Dr. Erkan Soylu, “Şunu söylemem gerekir ki ileride burun ameliyatı olmayı düşünen hastalara ben burun dolgusu önermiyorum. Çünkü dolgu burun cildini genişletip büyütür ve kalitesini bozar. Ayrıca burnu büyük olan hastalara da önermiyorum çünkü dolgu burnu büyüten bir işlemdir. Buruna bir şey doldurulmaktadır ve bu da burnu büyütecektir. Burnu küçük olan ve ileride ameliyat olmayı hiç düşünmeyen veya ameliyat olmasının önünde tıbbi bir engeli olan hastalarda burun dolgusu önerilebilir. Örneğin herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle anestezi alamayacak olanlar, kanama pıhtılaşma bozukluğu olanlar veya ameliyattan çok korkanlar, eğer burunları büyük değilse dilerlerse dolgu yaptırabilirler. Elbette dolgunun da kendine özgü riskleri vardır ve yaptıran hastalarımızın uygun yerlerde ve medikal estetik yapma yetkisi olan hekimlerde yaptırmaları ve merdiven altı diye tabir edilen yerlere rağbet etmemelerini öneririm” şeklinde konuştu.

“Ameliyat esnasında dolgu temizleniyor”
Daha önce burun dolgusu yaptırmış olanlar için de tavsiyelerde bulunan Doç. Dr. Soylu, “Elbette ki dolgudan sonra burun ameliyatı olunabilir. Ancak daha önce de dediğim gibi ameliyat olmayı düşünen hastaların dolgu yaptırmaması iyi bir sonuç için daha iyi olacaktır. Biz dolgulu hastaların dolgusunu ameliyat sırasında boşaltıp ameliyatımızı tamamlamaktayız. Bana dolgusu olan hastalar ameliyat öncesinde dolgumu eritmeli miyim diye sormaktadırlar, ben gerekli görmüyorum, çünkü ameliyat esnasında zaten tamamını boşaltıyoruz. Sonuç olarak dolgu daha çok burun ameliyatı için durumu elvermeyen veya ameliyat olmayı düşünmeyen hastalar içindir. Ameliyat olmayı düşünen hastalar için burun dolgusu tavsiye etmiyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti