Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Türk Polis Teşkilatı, Çocukları Polis Müzesi ve Radyosu'nda Ağırladı

YEREL YÖNETİMLER

Kocasinan'da Öğrencilere Kahvaltı Desteği Projesi Başlatıldı

YEREL YÖNETİMLER

Van'daki Kent Müzik Festivali'nde Kürtçe Rock Performansları Coşkuyla Sahnelendi

YEREL YÖNETİMLER

Ümraniye'de Makas Atan Sürücü Yakalandı, Yeni Trafik Cezaları Gündemde

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 23.03.2023 12:23 Güncelleme: 24.03.2023 00:46
Bursa’nın envanterini çıkartacak ekipler eğitiliyor

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ‘Hızlı tarama yöntemi’ ile Bina Risk Değerlendirmesi yapmak üzere Teknik İşbirliği Protokolü’nü ve Nilüfer Belediyesi ile imzalanan Ticari Alanlarda Taşıyıcı Sistem Kontrolleri Protokolü için sahada görevlendirilecek üyelerine eğitimlere başladı. 
Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketlerinin ardından Bursa’da da başlayan deprem afetine hazırlık çalışmaları için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonuyla, ilgili Akademik Odalar, Yıldırım Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi arasında ‘Hızlı Tarama Yöntemi’ ile bina risk değerlendirmesi yapmak üzere Teknik İşbirliği Protokolü, Nilüfer Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi arasında da Ticari Alanlarda Taşıyıcı Sistem Kontrolü Protokolü imzalanmıştı. İmzalanan protokollerin ardından İMO Bursa Şubesi, duyuru yaparak başvuruda bulunan üyelerine eğitimler düzenleyecek. 
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından verilen ilk eğitime Mimarlar Odası Bursa Şubesi üyeleri ve ilgili Belediyelerin çalışanları da katıldı. İMO Bursa Şube Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimin açılışında konuşan İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Hüyüklü, süreci şu şekilde aktardı; “6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından ülkemizin 4’üncü büyük kenti olan Bursa’da yapı stoklarının ve niteliklerinin belirlenmesi amacıyla yerel yönetimler ile ortak hizmet protokolleri imzalanmıştır. Bunlardan ilki Nilüfer Belediyesi ile yapılan ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi ile paydaş olduğumuz protokol olup içeriği ise ilçe sınırları içindeki ticari işletmelerin taşıyıcı sistem kontrollerinin yapılması şeklindedir. Burada yapılacak olan çalışma altında ticari birim bulunan yapının projesi ve yerindeki mevcut durumunun ve taşıyıcı sisteme herhangi bir müdahale yapılıp yapılmadığının kontrolünün sağlanması ayrıca korozyona maruz kalıp kalmadığının gözlemsel olarak tespiti şeklindedir. İkinci protokolümüz ise Bursa Büyükşehir Belediyesi ile imzalan ve Binaların Bölgesel Deprem Risk Dağılımının Belirlenmesi amacıyla yapılacak olan envanter çalışmasıdır. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan bu protokoldeki paydaşlarımız ise ilgili meslek odalarımız, Bursa Teknik Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesidir. Bu protokol çerçevesinde ilk etapta 3 merkez ilçeyi yani Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım’ı kapsayan hızlı tarama testi çalışmasına başlanacaktır. Verilecek eğitimlerden ilki aplikasyon eğitimidir. Eğitimlerimiz devam edecek olup tamamlandıktan sonra sınav gerçekleştirilecek ve sınav sonucunda başarılı olan meslektaşlarımız web sayfasında yayınlanarak duyurulacak ardından bu meslektaşlarımız odamız tarafından istihdam edilecektir.” 
Eğitimde Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Deprem Gerçeği ve Bursa sunumunu yaparak, sahada hasar tespiti uygulamalarını anlattı. 
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti