Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11298,64%0,54
  • DOLAR

    42,59% 0,03
  • EURO

    49,66% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5761,58% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9278,67% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Konya Karatay’da sağlık yatırımları devam ediyor

SAĞLIK

Bursa'da Cyber-Nöro Robotik Yürüme Ünitesi hizmete girdi... Tedavide yeni dönem

GÜNDEM

Kocaeli Çayırova'da ilçe sakinlerine rehberlik servisi hizmeti

GÜNDEM

Muğla Milas'ın yeşil alanlarda zeytin hasadına devam ediyor

Tarih: 30.12.2022 11:43 Güncelleme: 30.12.2022 11:43
Bursa’da kuduz aşısı uyarısı
Bursa Veteriner Hekimler Odası Bursa’da kuduz aşısı bulunmadığını iddia etti. Veterinerlerin kuduz tehtidine karşı savunmasız olduğu gerekçesiyle açıklama yapan oda, halk sağlığının ciddi tehdit altında olduğu yönünde uyarıda bulundu.
27 Aralık 2022 tarahinde Nilüfer ilçesinde muaynehanesinde kedi tarafından ısırıldığı için kuduz aşısı olmak isteyen bir veterinerin Bursa’da kuduz aşısı olmadığı gerekçesiyle bir başka ile yönlendirilmesi üzerine harekete geçen Bursa Veteriner Hekimler Odası konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Melike Baysal, Veterinerlerin kuduz tehdidine karşı savunmasız olduğunu ifade etti.
Baysal sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Halk sağlığı ciddi tehdit altındadır. Yetkilileri tedbir almaya davet ediyoruz. Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 27.12.2022 tarihinde bir meslektaşımız, muayenehanesine getirilen bir kedi tarafından tırmalanmış ve ısırılmıştır. Kuduz aşısı yaptırmak isteyen meslektaşımız gerekli yerlere başvurduğunda Bursa’da kuduz aşısı bulunmadığı gerçeği ile yüzleşerek “Geçmiş olsun. 24 saat içinde kuduz aşısı yaptırmanız gerekiyor. En yakın ile gidip aşınızı yaptırın” yanıtını almıştır. Bunun üzerine derhal Balıkesir’e ulaşan meslektaşımız orada da aşı bulunmadığı yanıtını almıştır. 24 saat içinde olması gereken aşıya ulaşamamıştır. Bursa Veteriner Hekimler Odası olarak ilimizde kuduz aşısı olmadığını belgeleri ile kamuoyuna açıklamaktan dolayı üzüntü ve kaygı duymaktayız. Hayvan sağlığı, refahı ve halk sağlığı için çalışan veteriner hekimler bile kuduz aşısına erişemiyorsa, 2023 yılına girmeye hazırlandığımız şu günlerde sağlıklı bir toplumdan bahsedebilir miyiz?”
Bu vahim olayın başka gerçekleri de gözler önüne sermesi açısından önemli olduğunu belirten Baysal, “Biz veteriner hekimler her gün bu gibi tehditlerle yüz yüze çalışıyoruz. Klinikler, belediyeler, fakülteler, gıda işletmeleri, tarım il-ilçe müdürlükleri gibi görev yerlerimiz farklı da olsa, veteriner hekim ya da stajyer/intern veteriner hekim de olsak durum değişmemektedir. Hepimiz, her gün başta kuduz olmak üzere zoonotik (hayvandan insana bulaşan) hastalıklarla yüz yüzeyiz. Toplum sağlığı ve hayvan refahı için yaşamı desteklerken verdiğimiz yaşam mücadelemizin görülmesini ve bizi hayattan koparabilecek tehditlerin yok edilmesini talep ediyoruz. Yaşatmak için yaşamamız gerekmektedir. Bu bizim en temel hakkımızdır. Güvencesiz çalışma koşulları hayatımızı tehdit etmektedir. Sağlık hizmeti verdiğimiz halde sağlık çalışanı statüsünde değerlendirilmeyişimiz kabul edilemez bir durumdur. Ülkemizin en büyük illerinden birinde veteriner hekimlerin bile kuduz aşısına erişemediği bir durumda ortaya çıkması son derece çarpıcıdır. Toplum sağlığını korumak ve hayvan refahını savunma görevini yerine getirme iradesindeki veteriner hekimler başta olmak üzere kuduz tehtidi altındaki her vatandaşımız, her nerede yaşıyorsa kuduz aşısına erişebilmelidir. Bundan sonraki süreçte, stajyer/intern veteriner hekimler ile klinisyen tüm hekimlerin koruyucu amaçla kuduz aşısı olmalarını sağlamak için girişimlerimizi başlattık, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile de bilgi paylaştık, süreci birlikte yürüteceğiz. Koruyucu sağlık hizmetlerinin merkezinde olan bir meslek grubunun koruyucu sağlık hizmetlerinden yoksun tutulması kabul edilemez. Bu konuda yetkili mercilerden de duyarlılık talep etmekteyiz” dedi.

Anahtar Kelimeler: bursa’da kuduz aşısı uyarısı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti