Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Savunma Sanayi ve Eğitim Temaslarında Bulundu

YEREL YÖNETİMLER

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Online Spor Eğitimlerinde 15. Dönem Kayıtları Başlıyor

YEREL YÖNETİMLER

Arifiye Fatih Mahallesi Nazım İmar Planı Değişikliği Onaylandı

YEREL YÖNETİMLER

Mersin'de Zabıta Ekipleri Market Denetimlerini Yoğunlaştırdı

Tarih: 01.10.2024 13:12 Güncelleme: 01.10.2024 13:12
Bu fuarda hedef 1 milyon ziyaretçi
Kocaeli’de bu yıl 5-13 Ekim tarihleri arasında Kitap Fuarı düzenlenecek. Kocaeli Kitap Fuarı’nın bu yılki hedefi ise 1 milyon ziyaretçi olarak belirlendi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Türkiye’nin etkinlik ve ziyaretçi sayısı bakımında en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı, 14. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Kentin marka değeri haline gelen Kitap Fuarı bu yıl 5-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 10.30-21.00 arasında ziyarete açık olacak. 14. Kocaeli Kitap Fuarı, Uluslararası Kocaeli Kongre Merkezi ve otopark alanında kurulan çadır alanında yapılacak.

Hedef, 1 milyon ziyaretçi
Prof. Dr. Sadettin Ökten’in onur konuğu olacağı bu yılki Kitap Fuarı’nın teması ise "Savaşın ve Acının Edebiyatı" olarak belirlendi. Kitap dostlarının her yıl sabırsızlıkla beklediği Kocaeli Kitap Fuarı’nda bu yıl 980 panel, söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirilecek. 530 yayın evi, sahaf ve STK katılacak. Türkiye’nin en önemli edebiyatçıları geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kocaelili okurlarıyla buluşacak. Kocaeli Kitap Fuarı’nın bu yılki hedefi ise 1 milyon ziyaretçi olarak belirlendi.

"7,4 milyona yakın ziyaretçiyi sevdiği yazarlarla buluşturduk"
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, 14. Kocaeli Kitap Fuarı ve etkinlik takvimini düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Genel Sekreter Dr. Baraçlı basın toplantısına Kocaeli Kitap Fuarı’nın 2009 yılında başlayan yolculuğundan kesitler vererek başladı. Baraçlı, "O günden bugüne, her yaştan insanı ilham verici yazarlar, düşünce insanları ve şairlerle buluşturmayı amaç edindik. 2009’dan bugüne Kitap Fuarı’nda toplamda 7,4 milyona yakın ziyaretçiyi sevdiği yazarlarla buluşturduk. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu anlamda Türkiye’de yerel yönetimler arasında bir ilke imza attı. Toplumun her kesiminden büyük ilgi gören fuar, entelektüel kapasitesi, ziyaretçi sayısı, reklam değeri ve etki gücü bakımından her yıl gelişerek geleneksel bir form kazandı" dedi.

İlk etkinlik Kocaeli Üniversitesi’nde yapılacak
Genel Sekreter Dr. Hayri Baraçlı toplantıda, 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nın etkinlik takvimi hakkında da geniş kapsamlı bilgi aktardı. Bu çerçevede, üniversite gençliğinin kitap fuarına olan katılımının artırılması amacıyla ilk etkinlik Kocaeli Üniversitesi’nde yapılacak. 2 Ekim Çarşamba günü, Kocaeli Üniversitesi’nde "Gülen Gözler" sinema filminin gösterimi gerçekleştirilecek.
4 Ekim Cuma günü ise sabah 07.30’da "Ağaçlar Kitap Açıyor" etkinliği ile kitap sevgisini şehrin merkezine taşıyarak Kitap Fuarı’nın geleneksel etkinliğini başlatılacak.
Açılışta tiyatro gösterisi kitap dostlarını bekleyecek. "Bir Yürüyüşün Öyküsü" adındaki oyunda; yüzyıllardır her millete kucak açan Anadolu’da yakılan ağıtların yanı sıra şiir ve hikâyeler sahneye yansıyacak.

Yazarlar Filistin zulmünü anlatacak
Kitap Fuarı’nda yerli ve yabancı yazarlar da özellikle Filistin zulmü konusunda kıymetli görüşlerini paylaşacak. Filistin ve Bosna-Hersekli yazarların yanı sıra Beşir Ayvazoğlu; Kurtuluş Savaşı sonrasında Anadolu topraklarında yeşeren ve bir millete özgürlük meşalesi yaktıran edebiyatı anlatacak.
Öte yandan, Kitap Fuarı’nın ana temasına uygun olarak tasarlanan ve oturumların konularıyla ilgili temel bilgiler, referans kitap özetleri, şiir çevirileri ve önemli biyografik değinilerin yer alacağı 14.Kocaeli Kitap Fuarına özel rehber kitap hazırlandı. Türkiye’de bir ilk olan çalışma, 18 bölüm şeklinde hazırlandı. Kitapta rehber bilgilerin yanı sıra 18 ülke ve bölgenin önemli yazar ve şairlerinin eserlerinden alıntılar yer alıyor. Kitap çalışması e-kitap olarak Kocaeli Kitap Fuarı web sitesinde yayınlanacak.

"Öğrencilerimiz için özel otobüs seferleri düzenleyeceğiz"
Basın toplantısında 9 gün boyunca devam edecek olan Kocaeli Kitap Fuarı’na ulaşım konusu da gündeme geldi. Baraçlı, "Öncelikle vatandaşlarımızdan ricam olabildiğince tramvay hattını kullanmaları. Tramvayla Kongre Merkezi durağında inip üst geçitten karşıya geçerek Kongre Merkezi’ne kolaylıkla ulaşım sağlayabilirler. Özel araçlarıyla gelecek vatandaşlarımız için de Seka Hastanesi ile Sekapark 3. Etap otopark alanlarını hazırladık. Milli eğitim öğrencilerimiz için ise özel otobüs seferleri düzenleyeceğiz. Bunun yanı sıra Kocaeli Üniversite’mizdeki üniversite öğrencilerimiz için seferler oluşturduk. Kocaeli Üniversitemizin 16 kampüsünden öğrenciler Kitap Fuarı’na düzenlenecek seferlerle ulaştırılacak. Kocaeli’nin tüm ilçelerinden katılım sağlayacak vatandaşlar için de ring servisleri oluşturuldu. Ring servislerinin saatleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarının yanı sıra resmi internet sitesi ve Alo 153 danışma hattı üzerinden de Kitap Fuarı süresince duyurulacaktır" şeklinde konuştu
Bununla beraber Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özel bireylerin ulaşımı konusunda gelecek talep yönünde hizmet verecek. Özel bireyler ulaşım taleplerini Alo 153’e iletebilecek. Engelsiz Taksi birimi iş birliğiyle vatandaşların ulaşımı sağlanacak.

Anahtar Kelimeler: bu fuarda hedef 1 milyon ziyaretçi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti