Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Keçiören’de türkülerle anıldı

GÜNDEM

Ankara Keçiören'de Okan Çağan Parkı açıldı

EĞİTİM

Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor

GÜNDEM

Bursa Şehir Hastanesi'nde ilk tüp bebek dünyaya geldi

Tarih: 10.01.2024 10:44 Güncelleme: 10.01.2024 10:44
BTÜ’nün yapay zeka projesi çelik endüstrisinde kullanılacak
Bursa Teknik Üniversitesi, çelik endüstrisinde kullanılabilecek yeni bir projeye imza attı. Yapay Zekâ Ekosistem 2023 Çağrısı kapsamında desteklenen proje konsorsiyumlarının tanıtımı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da katıldığı törenle yapıldı.
Marmara Teknokent’te düzenlenen törende, projesi destek almaya hak kazanan 17 konsorsiyum imzalarını attı. 17 konsorsiyumun içinde ‘yapay zekâ’ denilince akla ilk gelen üniversitelerden olan Bursa Teknik Üniversitesi de yer alma başarısı gösterdi. "Önceden Eğitilmiş Derin Öğrenme Tabanlı Anomali ve Nesne Tespit Modelleri ile Çelik Yüzey Uygunsuzluk Kontrol Sisteminin Geliştirilmesi" başlıklı projenin imzalarını BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ve paydaşlar attı.
Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı dünya çapında üretim yapan yerli firmalarımızın, üniversiteler ve teknoloji şirketleri ile ortak projeler geliştirerek verimliliklerini arttırmayı, katma değeri yüksek ürünler geliştirmelerini ve küresel pazarda rekabet güçlerini arttırmayı amaçlıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan çağrı programında BTÜ, geliştirdiği proje ile 2022’de de destek almaya hak kazanmıştı. Bilimsel çalışmalarını yapay zekâ, akıllı sistemler ve robotik alanlarında yoğunlaştıran Bursa Teknik Üniversitesi, çağrı programı kapsamında üst üste iki yıl destek alma başarısı gösteren az sayıdaki üniversiteden biri oldu. Böylelikle BTÜ, yapay zekâ alanında ülke sanayimizin öncü firmalarına son iki yılda verilen 27 proje desteğinin 2’sini Bursa’ya kazandırmış oldu.
Bakan Kacır’dan tebrik
Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, destek programı sayesinde önümüzdeki dönemde yapay zekâ uygulamalarıyla ülkemizde, veriden daha fazla değer üretildiğine hep birlikte şahit olunacağına işaret ederek, "Çağrılarımıza başvurup desteklenmeye hak kazanan tüm paydaşları tebrik ediyorum. Sizler sadece kendi teknoloji ihtiyacınıza çözüm bulmanın ötesinde açık inovasyon ve birlikte geliştirme yaklaşımıyla teknoloji geliştirme ve ulusal yapay zekâ ekosistemini güçlendirme noktasında önemli bir rol oynuyorsunuz” diye konuştu.
2 Yılda, 27 projeden 2’si BTÜ’nün
Dış paydaşlarla beraber BTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hakan Gürkan, Doç. Dr. Cemal Hanilçi, Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Aydemir ve Dr. Adem Avcı’nın görev alacağı projeyi çok önemsediklerini kaydeden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Bu önemli desteği BTÜ olarak iki yıldır üst üste alma başarısı gösterdiğimiz için büyük gurur yaşıyoruz. Geçen sene ülke genelinde çağrıdan destek alan 10 projeden 1’i, bu yılda yine destek alan 17 projeden 1’ini yazma başarısı gösterdik. Bu başarılarımızın devam edeceğine inancımız tam” dedi.
Projenin katkısı ne olacak?
"Önceden Eğitilmiş Derin Öğrenme Tabanlı Anomali ve Nesne Tespit Modelleri ile Çelik Yüzey Uygunsuzluk Kontrol Sisteminin Geliştirilmesi" başlıklı projede çelik endüstrisi için dilme hatlarında kullanılabilecek gerçek zamanlı, düşük maliyetli, iki yüzey için de gözlem yapabilecek; sıcaklık, darbe ve toz gibi çevresel şartlara karşı korunaklı olan yapay zekâ ve bilgisayarlı görü tabanlı yüksek başarımlı bir uygunsuzluk tespit sistemi geliştirilmesi hedefleniyor. Proje çıktısı uygunsuzlukların azaltılmasına, üretim verimliliğinin artmasına dolaysıyla fire miktarlarının azaltılmasına ve üretim kaynaklı karbon salınım miktarının düşürülmesine katkı sağlayacak. Aynı zamanda proje ortaklarının dijital dönüşüm ve yapay zekâ yetenekleri kazanımına hizmet etmesi ve sektördeki diğer çalışmalara öncülük etmesi de öngörülüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti