Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Metrobüs Hattı Korucuk'a Ulaşıyor

YEREL YÖNETİMLER

Pendik'te Çizgi Roman Okulu Sezonu Sergiyle Tamamlandı

YEREL YÖNETİMLER

Seyyid Burhaneddin Hazretleri Anma Programı Tasavvuf Konseri ve Sema Mukabelesi ile Tamamlandı

YEREL YÖNETİMLER

Kâğıthane'de Her Pazar Sabah Namazında Aile Buluşmaları Düzenleniyor

Tarih: 14.08.2023 14:18 Güncelleme: 14.08.2023 14:18
BTSO Gıda ve Paketli Ürünler Konseyi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Gıda ve Paketli Ürünler Konseyi, yeni dönemin ilk toplantısını sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi. İş dünyası, akademisyenler ve kamu kurumları ile sektörün geleceğine yönelik önemli konu başlıklarını ele aldıklarını belirten Konsey Başkanı Burhan Sayılgan, “Sektörün birlikte hareket etme kültürünü güçlendirmek istiyoruz.” dedi.
BTSO Gıda ve Paketli Ürünler Konseyi üyeleri, istişare toplantısında bir araya geldi. Oda Hizmet Binası’nda düzenlenen programın açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, BTSO bünyesinde 2013 yılında kurulan sektörel konseylerin ilk günden bu yana yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Kentteki tüm paydaşları aynı çatı altında buluşturan Gıda ve Paketli Ürünler Konseyi’nin ortaya koyduğu eylem planlarıyla son derece stratejik bir sektör olan gıda alanında faaliyet gösteren firmalara rehberlik ettiğini belirten Batmaz, “Konseyimiz sektörün küresel rekabetçiliğini artırmak adına da faaliyetlerini sürdürüyor. Bu çerçevede Ticaret Bakanlığımızın destekleri ile hayata geçirdiğimiz UR-GE projelerimiz, alım heyeti organizasyonlarımız ve yurt dışı pazarlama faaliyetlerimiz firmalarımıza önemli kazanımlar sağladı.” diye konuştu.
“Gıda ve tarımda yol haritasını çizmek istiyoruz”
Gıda ve Paketli Ürünler Konsey Başkanı Burhan Sayılgan, “Bursa’ya örnek olabilecek bir gıda eylem planı üzerinde çalışıyoruz. UR-GE çalışmalarımızda alım heyeti organizasyonlarımız da devam edecek. Geçen yıl yaptığımız alım heyeti organizasyonu 60 ülkeden 200 yabancı alıcının katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl hedefimiz bu rakamların üzerine çıkmak. Bir bütün halinde çalışmalar yürüterek ülkemize ve dünyaya örnek olabilecek projelere imza atmayı düşünüyoruz. Gıda ve tarımda yol haritasını çizmek istiyoruz. BTSO olarak faaliyet gösterdiğimiz her alanda kamu ve üniversiteler ile işbirliğinin önemini vurguluyoruz. Gıda ve tarım konusuyla ilgili kamu kurumlarımızın değerli müdürleri de aramızdalar. Ayrıca, konseyimizde bu alanda deneyimli isimler bulunuyor. Konsey yapılanmamızın sektörümüzün gelişimine çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.” dedi.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Bursa’nın nebati üretimde büyük bir başarı göstererek 6. sırada olduğunu vurguladı. Aygül, 2022 yılında 6,2 milyon tona yakın nebati üretimin gerçekleştiğini sözlerine ekledi. Bursa İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, gıda sektöründe sağlıklı beslenme ve obezite konusuna dikkat çekti. Sağlıksız gıdaların tüketilmesinin önüne geçerek insanları bilgilendirmenin en önemli husus olduğunu ifade ederek başta BTSO olmak üzere sektörün diğer paydaşlarıyla bir araya gelerek bu konuda da işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek ise müdürlük olarak BTSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren sektörel konseylerin yapacağı çalışmalara her zaman destek olacaklarını söyledi.
Gıda ve Paketli Ürünler Konseyi üyeleri programda fikir alışverişinde bulunarak, sektörün beklenti ve önerilerini masaya yatırma fırsatı yakaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti