Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
ASAYİŞ

Kapaklı’da aile içi tartışmada kan aktı: 2 yaralı

ASAYİŞ

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

SPOR

1969 Bilecik Spor Kulübü zorlu maça hazır

GÜNDEM

Balıkesir Emekli Emniyet Mensupları Derneği kuruldu

Boyner Yayınları, 25’inci yılında yeni bir döneme başlıyor

Boyner Yayınları, 25’inci yılında yeni bir döneme başlıyor

Boyner Yayınları, 25’inci yılında yeni bir döneme başlıyor

İş dünyası, kişisel gelişim ve biyografi kategorilerinde uluslararası çok satan eserleri Türkçeye kazandırmak üzere kolları sıvayan Boyner Yayınları, okurun hayatını dönüştürmek hedefiyle 2024’e iddialı bir listeyle giriyor.

Boyner Grup tarafından yönetim ve iş dünyasında dünyanın en çok okunan kitaplarını Türkiye’de de okuyucularla buluşturma misyonuyla kurulan Boyner Yayınları, yeni döneme hızlı giriş yaptı. Kişisel gelişim, kültür-sanat, bilim ve ekonomi, satış ve pazarlama başta olmak üzere kurgu-dışı kitaplar alanında konumunu güçlendirerek devam eden Boyner Yayınları, portföyüne eklediği anı ve biyografi eserlerinin yanı sıra uluslararası en çok satan iş dünyası kitaplarını da okuyucularla buluşturuyor.

Amerika’nın en genç ‘best-seller’ isimleri arasına giren Alex Banayan’ın başarı, azim, kararlılık üzerine yazdığı ‘Üçüncü Kapı’ ise yılın ilk kitabı olarak raflarda yerini alıyor.

Grubun yayıncılık faaliyetlerinde yeni dönem hedefleriyle ilgili bilgi veren Boyner Grup İcra Kurulu Üyesi, Strateji ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Elif Ateşok Şatıroğlu, “Boyner Grup, bünyesinde bulunan 6 grup şirketi, 250’den fazla mağazası, e-ticaret siteleri, mobil uygulamaları ve 8 bini aşkın çalışanıyla perakende ve mağazacılık alanındaki bilgi birikimini, en yeni teknolojilerle ve inovatif servislerle birleştirerek müşterilerine eşsiz bir alışveriş bir deneyimi yaşatıyor. Ancak Boyner Grup için hayata değer katma misyonu sadece alışveriş deneyimi ve müşterilerin mutluluğuyla sınırlı değil. Odağımızda tüm toplumsal yaşama fayda sağlamak, sürdürülebilir iyilik modeliyle hayatın her alanına dokunmak var. İşte Boyner Yayınları’nın stratejisinin temelini de bu anlayış oluşturuyor” dedi.

“Sosyal sorumluluk meselesi olarak görüyoruz”
Yayınevinin kuruluşunun, grup çalışanlarının eğitimlerine yatırım yapmak amacıyla yönetim, perakendecilik ve kişisel gelişim alanında dünyada en çok satan kitaplarının çevirisiyle başladığını hatırlatan Şatıroğlu, “Çalışanlarımızdan o yıllarda aldığımız geri dönüşler muazzamdı. Gösterdikleri ilgi karşısında hem heyecanlandık hem de bu alandaki boşluğu dolduracak önemli bir iş yaptığımızı fark ettik. Hal böyle olunca sadece çalışanlarımızın değil, tüm toplumun bu kitaplara erişebilmesini amaçladık ve Boyner Yayınları için ilk adımı attık” diye konuştu.

Aynı yıllarda kitapların sadece Beymen’de ve o günkü adıyla Çarşı Mağazaları’nda satışa sunulduğunu belirten Şatıroğlu, şöyle devam etti: “Bugüne kadar 70 farklı başlıkta kitabımız okuyucularla buluştu. Yayıncılık sektörü zor günlerden geçiyor olsa da, bırakın yavaşlamayı, aynı vizyonla yatırımlarımıza hız verme kararı aldık. Geleneksel yayıncılık kapsamındaki çalışmalarımıza ek olarak Boyner Grup vizyonu ve yenilikçi bakış açısıyla hem e-kitap hem de sesli kitap üzerine çalışmalarımız da devam ediyor. Çünkü bu alanı aynı zamanda önemli bir sosyal sorumluluk meselesi olarak görüyoruz. Özellikle geleceğimizi tasarlayan gençler nezdinde kitapların yerini dijital dünyanın aldığı bir dönemde, Boyner Yayıncılık olarak, eğitimin, kişisel gelişimin daha iyi ve daha yaşanabilir bir dünya oluşturmak için en önemli unsur olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda Boyner Grup kültüründen aldığımız güç ile kitaplarımız aracılığıyla toplumda pozitif değişiklik oluşturma misyonunu üstleniyoruz. Bu amacı edinmemizin temelinde yatan neden ise yayınlarımız aracılığı ile düşünen ve gelişen, aydınlık bir toplumun oluşmasına katkı sağlamak.”

“Biyografi ve Anı kategorisini portföyümüze ekledik”
Yayınevinin dümenine çok kısa bir süre önce geçen ve iş dünyasında edindiği farklı tecrübeleri bir kitap aşığı olarak yeni görevine taşıyan Boyner Yayınları Direktörü Zeynep Erkurt Çelik yayıncılığa yeni bir soluk kazandırmak üzere harekete geçtiklerini söylüyor.

Çelik, “Ülkemize sunduğumuz her bir kitabın okuyucunun bakış açısını değiştiren, zenginleştiren ve kişisel gelişimin yanı sıra kariyer ve yaşam yolculuğuna katkı sunması en büyük amacımız. Bunu yaparken kitap portföyümüzde; iş dünyası, kişisel gelişim, kültür, bilim ve ekonomi başta olmak üzere farklı alanlarda en çok ilgi gören yazarların eserlerini ön plana çıkarıyoruz. Yeni yayın dönemimize ise Biyografi ve Anı kategorisini de portföyümüze ekledik. Bu yeni kategoriyle birlikte iş dünyası ve toplumsal yaşama damgasını vuran, kişisel başarı hikayesiyle ilham oluşturan isimleri okuyucularımızla buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Kurgu dışı alanın farklı bir hedef kitleye hitap ettiğini hatırlatan Çelik, “Geçmişte daha küçük bir okuyucu kitlesine sahip olan bu alana ilgi giderek artıyor. Biz de yaptığımız yatırımlarla bu alanın büyümesine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Şu anda hedef kitle ve yaş aralığı yetişkin grupta olsa da, Boyner Yayınları olarak önümüzdeki dönemde yayıncılık hayatına kazandırdığımız çeviri eserlerle gençlere, öğrencilere kısacası yediden yetmişe herkese hitap edeceğiz” şeklinde konuştu.

Basılı kitap ve dijital kol kola yürümeli
Yayıncılık alanında dijitalleşmenin etkilerini de göz ardı etmediklerini aktaran Çelik, özellikle dijital dünyada yazan ve okuyan yeni nesil için çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, “Basılı kitap yerine dijital kitaplara artan ilginin farkındayız. Ancak bu ne basılı kitabın sonu ne de dijital kitapların zaferi. Burada iki alanda da yayıncılık dünyasının paralel çalışması gerekiyor. Hem genç neslin hem de yoğun yaşamları olan yetişkinlerin ilgisini çekmek için yenilikçi yollar bulmalıyız. Yeni konseptleri hayata geçirmek ya da bu konseptlere dahil olmak için beklemek artık zaman kaybı. Tüm bu dünya içerisinde biz de gelişim ve dönüşüm süreçlerimizi beklenti ve ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 2024 yılında da özgün içeriği ile kalıcı, konuşturan, fark oluşturan, eleştirel düşünmeyi teşvik eden ve değerli içgörüler sağlayan kurgu dışı eserler ile portföyümüzü geliştireceğiz” diye konuştu.


Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti