Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5741,55% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9281,35% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Antalya Konyaaltı 4,3 büyüklüğünde sallandı!

GÜNDEM

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

EĞİTİM

Kayseri Büyükşehir'den Develi'de eğitime 3.5 milyonluk yatırım

YEREL YÖNETİMLER

Babıâli'nin Hafızası Galeri Cennet'te Sergileniyor

Tarih: 22.02.2024 13:52 Güncelleme: 22.02.2024 13:52
Borsa İstanbul’da gong Limak Doğu Anadolu Çimento için çaldı
Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento, bugün düzenlenen gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.
Halka arzı, yatırımcılardan gelen 4,4 kat talep ve 2 milyar 526 milyon TL büyüklükte tamamlanan Limak Doğu Anadolu Çimento için Borsa İstanbul’da gong töreni düzenlendi. Limak Doğu Anadolu Çimento, törenle Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı. Halka arzda konsorsiyum liderliğini Halk Yatırım’ın yürüttüğü Limak Doğu Anadolu Çimento hisseleri, borsada Yıldız Pazar’da ‘LMKDC’ koduyla işlem görüyor.
Limak Doğu Anadolu Çimento’nun gong töreni, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Limak Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Bacaksız, Yönetim Kurulu Üyesi Batuhan Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Halk Yatırım Genel Müdürü Bülent Sezgin, Limak Doğu Anadolu Çimento yöneticileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.
Talep beklenen hedefin üstünde
Limak Doğu Anadolu Çimento, 14-16 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen talep toplama döneminde yurt içinden yaklaşık 3,3 milyon yatırımcıya ulaştı.
Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun törende yaptığı konuşmasında “Limak Holding, çimento sektöründeki tecrübesi ve birikimiyle, modern ve entegre üretim yapan fabrikalarıyla büyümeye devam etmektedir. Bugün işlem görmeye başlayan Limak Doğu Anadolu Çimento, Limak Çimento grubunun önemli bir parçasıdır. Şirketimiz halka arzdan elde ettiği gelir ile çimento sektöründeki yatırımlarının ve büyümesinin finansmanını sağlayacaktır. Şirketin büyümesinin finansmanını Sermaye Piyasaları yoluyla sağlamayı tercih ettikleri için, şirketin değerli yöneticilerini bu stratejik karardan dolayı tebrik ediyorum. Bu vesile ile bir kez daha, tüm sanayicilerimizi yatırımlarını, büyümesini, ihracatını, üretimini finanse etmek için Sermaye Piyasalarına ve Borsamıza davet ediyorum. Bu başarılı halka arzda emeği geçen herkese, başta değerli şirket yöneticilerimize ve aracı kurumumuza teşekkür ediyorum. Limak Doğu Anadolu Çimento’ya Borsamıza hoş geldiniz diyor, bu halka arzın sermaye piyasalarına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Nihat Özdemir: “Kurumsallaşma yolunda önemli bir adım”
Nihat Özdemir törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şirketimiz adına son derece heyecanlı bir gün yaşıyoruz. 1976 yılında çok kıymetli ortağım Sezai Bacaksız ile temellerini attığımız Limak Şirketler Grubu, bu yıl 48 yaşına basarken kurumsallaşmak ve şirketi gelecek nesillere taşımak adına çok önemli bir adım atıyor. Bu kapsamda Çimento Grubumuzun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento’yu halka arz ederek Limak’taki kurumsal yapıyı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Talep toplama sürecinde 3 buçuk milyona yakın farklı yatırımcıdan, hedeflenen miktarın dört buçuk katı gelen talepten son derece memnunuz. Bu ilgi şirketimize olan güvenin de göstergesi. Limak açısından halka arz konusu, uzun zamandan bu yana gündemimizdeydi. Farklı sebeplerden ötürü ertelediğimiz bu hedefimize, bugün ulaştığımız için de son derece mutluyuz” dedi.
“Sırada yenilenebilir enerji var”
Yenilenebilir enerji tarafında planladıkları yatırımlara da değinen Nihat Özdemir; “Sonraki süreçte 2024 yılında yenilenebilir enerji ile ilgili de bir halka arz planımız var. Buradan gelecek kaynak ile de yenilenebilir enerji yatırımlarımızı büyütmek istiyoruz. Bu halka arzın Borsa İstanbul açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Güçlü şirketlerin borsadaki varlığının artması, ülkemize ve borsamıza olan güveni daha da artıracaktır. Bugün borsaya bir adım atmış bulunuyoruz. Bunu zamanla artıracağımıza olan inancımız tam. İlk halka arzımızın ülkemize, milletimize, yatırımcılarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor ve bize teveccüh gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti