Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,54% -0,05
  • EURO

    49,54% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5730,81% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Kayseri Talas'tan esnafa sıkı denetim

GÜNDEM

Dilovası'ndaki fabrika faciasında kritik belge... En riskli sınıfa ait ruhsat 2020'de verilmiş!

GÜNDEM

Çanakkale Boğazı'nda arızalanan kargo gemisi kurtarıldı

GÜNDEM

İzmir Bornova'da Başkan Eşki saha mesaisinde

Tarih: 05.12.2021 14:05 Güncelleme: 05.12.2021 14:05
Bisikletçiler engellere karşı pedal çevirdi
"Hayata Pedal Çeviriyoruz" sloganıyla Şişli’de bir araya gelen gönüllüler farkındalık oluşturmak amacıyla engellere karşı pedal çevirdi.
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Barikat Sanat Atölyesi Derneği ve ÜNSPED Spor Kompleksi işbirliğiyle engelli bireyler için farkındalık oluşturmak amacıyla Şişli’de bir bisiklet turu düzenlendi. "Hayata Pedal Çeviriyoruz" sloganıyla bir araya gelen gönüllü bisikletçiler ve engelli bireyler tandem bisikletlere binerek Şişli’den Zeytinburnu’na kadar pedal çevirdi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında pedal çeviren gönüllüler ve engelli bireyler ikili bisikletlere binerek tüm engellere karşı farkındalık oluşturdu.

"Engeli olma durumu sadece bir farklılık"
Engelli bireylerin ailelerinden bağımsız, özerk birer birey olduklarını söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Sevgi Sadedil, "İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi olarak bu etkinliğe katılıyoruz. Bizler engelli bireylerin yaşama katılım haklarını savunuyoruz ve engelli bireylerin hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Bugün hayata pedal çevireceğiz. Biliyorsunuz toplumda bakış açısı yanlış bakış açısı var. Örneğin engelli durumun anormal bir durum olduğu veya trajik ve patolojik bir durum olduğuna yönelik kanaat var. Aslında bu tamamen engelli olma durumu tamamen farklılık. Sadece bir farklılık ve göz rengi saç şekli gibi bir farklılık. Engelli bireylerin ailesine bağımlı bireyler değiller. Özerk bireyler buradaki tek engel aslında toplumun onları engellemiş olması ile ilgili bir durum. Özel bir birey olarak hareket edebilirler buna dikkat çekmeye çalışacağız. Buradan ÜNSPED’e gidecekler Zeytinburnu’na. Orada bisiklet turu tamamlamış olacak. Barikat Sanat Atölyesi Derneği ve biz de İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi olarak etkinlikte bulunduk” diye konuştu.

“Dünyayı sevgi kurtaracak”
Engellilerin bir gün değil de her gün hatırlanması gerektiğini belirten engelli sporcu Ahmet Dönmez, "Engelli sporcuyum üç yıldır yarış bisikleti kullanıyorum tek bacakla. Bugün de organizasyona katılmak için geldim. Görme engelli arkadaşlarımıza tandem ile gezdireceğiz ikili bisikletle. Ben zaten kendim engelli sporcuyum, tek bacakla kullanıyorum. Koltuk değneği ve tekerlekli sandalye kullanmıyorum. Bisikletim artık benim bir nevi uzvum ve sol bacağım oldu. Bugün organizasyona katılmak için Adana’dan geldim. Biz engelliler günün sadece bir gün hatırlanmasını istemiyoruz. Biz bu ülkede ve bu şehirde yaşıyoruz. Biz bu dünyada bu durumu her gün yaşıyoruz. Bizi her gün hatırlasınlar, destek olsunlar istiyoruz. Dünyayı sevgi kurtaracak” ifadelerini kullandı.

“Spor ve sanat iyileştirir”
Organizasyon hakkında konuşan Barikat Film Festivali Başkanı Hüseyin Nacar ise, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Biz bunu bir güne sığdırmak değil de kutlama yerine anma nitelikli olarak bu yıl da farkındalık olsun diye engelli arkadaşlarımız hayata pedal çevirecek. Bisikletçiler ve engelli arkadaşlarımız pedal çevirecek. Spor ve sanat iyileştirir. Biz bunların kimyasal silahlardan daha güçlü olduğuna inanıyoruz. Bu bir sosyal sorumluk projesi. Bu proje kapsamında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ne, ÜNSPED’e ve İstanbul Valiliği’ne, Kültür Bakanlığı’na teşekkür ediyoruz” dedi.

“Sevgi engel tanımaz”
Organizasyonun ev sahipliğini yapan ÜNSPED yöneticisi Semra Demirer, “Yüreklerdeki ve zihinlerdeki engelleri kaldırmalıyız. Ben bir güne sığdırılan kutlamaları sevmiyorum. Tüm emek verenler bisiklete binenler ve yardımcı olanlar hepsine minnettarız. Çünkü büyük bir farkındalık çalışması bu. Naz ve sporun beyin ve bedenin ahenkli dansı olduğunu düşünüyorum. Gözünüz bazı renkleri görmeyebilir ama yüreğimizde öyle rengarenk gökkuşağı vardır ki bizim gibi görenlerden çok daha topluma faydalı işler yapar bu güzel insanlar” diye konuştu.
Hayata pedal çevirmek için organizasyona katılan görme engelli birey Haydar Salas da, “Milli Eğitim Bakanlığı’nda memur olarak çalışıyorum. Bu organizasyonları düzenledikleri için çok teşekkür ediyoruz herkese. Güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum. Bu sürekli yaptığımız bir şey zaten. Genellikle engelli arkadaşlarla birlikte bu tarz etkinliklerde yer alıyoruz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti