Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Diyarbakır'da 2. Ekonomi Kadın Zirvesi Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

Bingöl Kent Meydanı Hizmete Açıldı

YEREL YÖNETİMLER

Diyarbakır'da Yerinde Çözüm Ekipleri Üç İlçede Saha Çalışması Gerçekleştirdi

YEREL YÖNETİMLER

Erzincan Belediyesi Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

Tarih: 26.12.2022 09:39 Güncelleme: 26.12.2022 09:39
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener:
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 65 yaş üstüne erişkin yaş grubunda özellikle grip aşılarının bu sene çok önemli olduğunu belirterek, yaklaşık 2 yıldır grip enfeksiyonu görülmediği için 65 yaş üstü grubunda hastaneye yatış ve ağır zatürre geçirme riskinin olduğunu söyledi. Prof. Dr. Alper Şener, gribin diğer solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarından farklı olarak ölüm riski içerdiğine de dikkat çekerek, “65 yaş üstünde yandaş hastalığı olanlarda özellikle bağışıklığı baskılayıcı ilaçlar kullananlarda, kanser, akciğer, karaciğer ve böbrek yetmezliği olan grup ile sirozu olanlarda ölümcül riskle seyredebiliyor” dedi.
Kış aylarına girilmesinin ardından havaların soğuması ve mevsim geçişlerinin başlamasıyla birlikte hastanelerin acil servislerinde soğuk algınlığı ve grip şikayetiyle başvuran hasta sayısında artışı yaşanmaya başladı. Bilim Kurulu Üyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Alper Şener, 65 yaş üstüne erişkin yaş grubunda özellikle grip aşılarının bu sene çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Grip diğer solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarından farklı olarak ölüm riski de içeriyor
Bu sene 65 yaş üstü erişkin yaş grubunda özellikle gribin çok önemi olduğunu belirten Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “Yaklaşık 2 yıldır 65 yaş üstü bu hasta grubunda grip enfeksiyonu görmediğimiz için bu hastaneye yatış ve ağır zatürre geçirme riski mevcut. Biz her ne kadar iki yıldır çok gündemde covid-19’u tutsak dahi, gribal enfeksiyonlar yani gripte de, influenza da da yaşlı popülasyonun zatürre geçirme riski yüksek ve hastaneye yatma riski var. Grip diğer solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarından farklı olarak ölüm riski de içeriyor. Bunun altını çizmekte fayda var. Hangi yaş grubunda, 65 yaş üstünde yandaş hastalığı olanlarda özellikle bağışıklığı baskılayıcı ilaçlar kullananlarda, kanser, akciğer, karaciğer ve böbrek yetmezliği olan grup ile sirozu olanlarda ölümcül riskle seyredebiliyor. Hala hazırda sezon tam bitmiş değil. Sezonun aslında tam ortalarına doğru geliyoruz. Bu sene grip sezonu Türkiye’de geç başladı. Avrupa Birliği ülkelerinden, dünya genelinden farklı olarak. Bu açıdan eğer grip geçirmediniz ise mutlaka aşılamanızı ihmal etmememiz lazım” dedi.
65 yaş üstündeki kişilerin zatürre aşılarını olmaları gerekiyor
Gribal enfeksiyonlardan sonra bakteriyel enfeksiyonlarında çok göründüğünü de hatırlatan Prof. Dr. Alper Şener, sözlerine şöyle devam etti:
“ Hele hele çocuklarda ve erişkinlerde çok ağır seyredebiliyor. Çocuklarda tonsilis, sinüzit, otit, orta kulak iltihabı yapabiliyor. Bu açıdan çocukların bu şikayetlerini hafife almamak lazım. Erişkinlerde ise çoğunlukla zatürre şeklinde görüyoruz. Dolayısıyla zatürre riski içerdiği için bu hasta grubu gribal enfeksiyondan sonra mutlaka 65 yaş üstündeki kişilerin zatürre aşılarını olmaları gerekiyor. Zatürre aşısı aslında hayatınızda bir kez ya da 5 yılda bir risk durumuna göre belirleniyor yapılması. Mutlaka ve mutlaka bir hekim kontrolünde hangi grupta olduğunuzu belirleyerek, yani her yıl olması gereken mi, yoksa beş yılda bir olması gereken mi grubun içerisindesiniz diye kayıt altına alıp ona göre zatürre aşınızı mutlaka olmanız lazım.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti