Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İzmir Karabağlar, sürdürülebilir ve eşit bir gelecek için yola çıktı

SAĞLIK

Sigara alışkanlık değil, tedavi edilebilir bağımlılıktır

GÜNDEM

Bursa Altın Çınar Kısa Film Festivali başlıyor

EKONOMİ

Uludağ Enerji Grubu'na International Finance Awards'tan çifte ödül

Tarih: 20.09.2023 14:04 Güncelleme: 20.09.2023 14:04
Bilgi İşlem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi Bursa Business School’da buluştu
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) stratejik sektörleri ortak akılla geleceğe taşımak hedefiyle hayata geçirdiği ‘Sektörel Konseyler’ yeni dönem çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bilgi İşlem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi’nin Strateji Arama Çalıştayı sektör paydaşlarının katılımıyla Bursa Business School’da gerçekleştirildi.
BTSO tarafından Uludağ’da iş dünyasının referans eğitim merkezi olarak kurgulanan Bursa Business School’da düzenlenen Çalıştaya, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Kılıç, Konsey Başkanı Osman Akın, Konsey Başkan Yardımcısı İdris Doğrul ve Konsey üyeleri katıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sektörel konsey yapılanmasının Bursa ekonomisi için çok önemli olduğunu söyledi. Sektör paydaşlarının toplantıya yoğun ilgisinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Burkay, “Çalıştay sonucunda ortaya çıkacak proje ve çalışmalar yönetim kurulumuzun da yol haritasını oluşturacak. Bu yol haritasıyla birlikte önümüzdeki süreçte hep birlikte bilgi işlem ve otomasyon teknolojileri sektöründe yenilikçi çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Burkay, sektörlerin vizyon ve stratejik yol haritası belirlemesinin önemine dikkati çekerek, “BTSO olarak üye sayımız 55 bini aştı. Geride bıraktığımız 10 yılda neredeyse 2 kat büyüdük. Bu büyüme, Bursa’nın girişimci ruhunu da gösteriyor. Fakat bunu değere dönüştürebilmek ancak bir vizyonla mümkün. Strateji çalışmalarımız bu yönden çok kıymetli. Bu yüzden bu çalışmalara gereken önemi vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu çalıştayda ortak akıl anlayışıyla bir araya gelen sektör paydaşlarımız, sektörün geleceğine yön verecek önemli işler ortaya koyacaktır" diye konuştu.
Bursa’ya ekonomik anlamda bir yol haritası oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Burkay, kentteki atıl işgücüne atıfta bulundu. Bursa’da 1 milyon 100 bin insanın evinde oturduğunu ve hiçbir ekonomik değer oluşturmadan, sadece tüketici pozisyonunda yer aldığını söyleyen Başkan Burkay, “Bu nüfusun en azından 500 binini mutlaka istihdam piyasasının içine çekmemiz gerekiyor. Bilişim ve otomasyon teknolojilerinin bu konuda da bizlere fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bu nüfusun envanterini hazırlayıp, sektörlere uygun kişileri yakalamamız lazım. Bilgi İşlem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyimiz dünyayı doğru zamanda okuyabilecek ve inceleyebilecek konseylerden bir tanesi. Konseyimizin üreteceği stratejiler çok kıymetli. Çünkü burada üretilecek projeler aynı zamanda konvansiyonel birçok sektörü hareketlendirecek ve sorunlara çözüm olacak. Kurulacak olan çalışma masalarında geliştirilecek yeni fikirlerin ve projelerin Türkiye’de ve yurt dışında rol model olacağına inanıyorum” dedi.
BTSO Bilgi İşlem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi Başkanı Osman Akın, Konsey olarak yoğun bir çalışma dönemi geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın teknoloji konusundaki vizyoner bakışının konseyleri için avantaj oluşturduğunu belirten Akın, “Konseyimizin ilk toplantısında birtakım kararlar almıştık. Bunlardan biri strateji ve yol haritamızı belirlemekti. Diğer taraftan Konsey olarak önemli ziyaretler de gerçekleştirdik. Bursa’daki 3 üniversitemizin rektörlerini ve akademisyenleri ziyaret ederek verimli toplantılar yaptık. Böylece üniversitelerimizi de çok güçlü bir şekilde konseyin bünyesine katmış olduk. Çalıştayımıza yoğun bir katılım gösteren tüm üniversitelerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Çalıştayda belirledikleri markalaşma, dijitalleşme, yönetişim ve sürdürülebilirlik konularını faaliyetlere ve hedeflere çevireceklerini söyleyen Osman Akın, “Sektöre proje ve eserler bırakmalıyız. Yazılım sektörü olarak tüm dünyada marka olmalıyız. Yazılım, elektronik ve iletişimdeki firmalarımızı markalaştırarak ihracat yapar hale getirmeliyiz. Biz daha çok ihracat yapacağız ki Bursa ticaretinin ve Odamızın itibarı yükselsin. Konsey olarak uluslararası bir Yapay Zeka Zirvesini Bursa Business School’da gerçekleştirmek hedefimiz var. Bunun için gerekli adımları atacağız. Ayrıca bize Türkiye’de eşi benzeri olmayan bu çalışma ortamını hazırlayan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum. Bu eğitim merkeziyle Bursa’ya çok büyük bir değer kazandırdılar” dedi.
Bilgi İşlem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi Başkan Yardımcısı İdris Doğrul, Bursa Business School’da önümüzdeki 4 yıl için çok önemli bir vizyon toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi. Sektörün geleceği hakkında kamuoyuyla büyük bir değerlendirme yapıldığını ifade eden Doğrul, “Sektörün tüm bileşenleriyle beraber dijital dönüşümle ilgili neler yapılabileceğini konuştuk. Bursa’nın ve KOBİ’lerin dönüşümü önemli. Kanun ve mevzuatlar konusunda çerçevede bir toplantıyla fikirleri topladık. Yeni dönemde bilişim dünyasına çok büyük işler düşecek ve biz bunun için hazır durumdayız” ifadelerini kullandı.
Konsey Üyesi Ceyhun Sezer Coşkun, BTSO’nun hayata geçirdiği eğitim merkezinin imza bir proje olduğunu söyledi. Bu muazzam eseri Bursa’ya kazandırdıkları için BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a ve Yönetim Kurulu’na teşekkürlerini ileten Coşkun, “Burada çok daha büyük faaliyetler gerçekleştirerek şehir ve ülke ekonomimize ciddi katkılar sağlayacağımızı düşünüyorum. Burada başlıklar altında gruplara ayrılarak gün boyunca faydalı görüşmeler gerçekleştirdik. Bu gruplarda fikirlerimizi beyan ederek bunlarla ilgili ortak istişarelerde bulunduk. Çalıştayımızın sektör için faydalı geçtiğini düşünüyorum” dedi.
Bursa Teknik Üniversitesi Teknopark A.Ş. adına çalıştaya katılan Ayşenur Sığındere ise üniversite, kamu ve özel sektörün bir araya geldiği faydalı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti