Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11220,96%-0,15
  • DOLAR

    42,60% 0,04
  • EURO

    49,63% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5756,08% -0,19
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,12
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mihalgazi ve Sarıcakaya'da Zeytin Fidanı Dağıttı ve Hizmet Yerleşkesi Açtı

YEREL YÖNETİMLER

Bekir Aksun'dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

YEREL YÖNETİMLER

Mamasın Barajı'ndaki Doluluk Oranı Yüzde 15'e Geriledi

YEREL YÖNETİMLER

EGO, Macunköy Bakım Atölyeleri'ne Güneş Enerjisi Santrali Kurdu

Tarih: 05.08.2024 09:41 Güncelleme: 05.08.2024 09:41
Beyoğlu’nda alacak verecek kavgasında iş adamını 12 el ateş ederek öldüren sanığa 14 yıl hapis cezası
Beyoğlu’nda alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada iş adamı Haydar Arıcıoğlu’na 12 el ateş ederek ölümüne neden olan sanığın davası karara bağlandı. Mahkeme, sanığın 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.
İstanbul Beyoğlu’nda 19 Eylül 2023 tarihinde meydana gelen olayda, alacak verecek meselesi yüzünden anlaşmazlık yaşayan Suat Beker (38) ofisine gelen Haydar Arıcıoğlu (44) ile tartışmaya başlamıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Arıcıoğlu’nu 12 el ateş ederek ölümüne neden olan ünlü otomobil servisinin sahibi Suat Beker’in yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Suat Beker, Arıcıoğlu’nun müşteki ailesi ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Beker’in kendisini korumak için silahını çıkardığı belirtildi
Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Beker ve Arıcıoğlu arasında daha önceden alacak verecek meselesi yüzünden anlaşmazlık olduğunu, Arıcıoğlu’nun bir gün önce anlaştıkları üzere Beker’in iş yerine gittiğini aktardı. Mütalaada, taraflar arasında para meselesi nedeniyle tartışma çıktığı, tartışma esnasında Arıcıoğlu’nun Beker’e silah doğrulttuğu, bunun üzerine Beker’in kendisini korumak amacıyla silahını çıkararak bir kez ateş ettiği, fakat Arıcıoğlu’nun Beker’in üzerine gelmeye devam etmesi sebebiyle, birkaç el daha ateş ettiği aktarıldı. Ayrıca alınan rapora göre Arıcıoğlu’na 12 mermi isabet ettiği belirtildi.

Müebbet hapis cezası talebi
Cumhuriyet Savcısı, Beker’in ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

14 yıl 7 ay hapis cezası
Alınan savunma ve beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Beker’i önce ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra mahkeme, sanığa haksız tahrik ve iyi hal indirimleri uygulanarak bu cezayı 14 yıl 7 aya indirilmesine hükmetti.

İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 19 Temmuz 2023 tarihinde Suat Beker’in polisi arayarak “Biriyle tartıştım, kendisini vurdum” şeklinde kendisini ihbar ettiği, ekiplerin adrese gittiğinde şüpheli Suat Beker’in ofisinin içinde silahla ateş edilerek Haydar Arıcıoğlu’nun vefat ettiği aktarıldı.
Şüpheli Beker’in savcılıkta verdiği ifadesinin aktarıldığı iddianamede, maktul Arıcıoğlu ile aralarında sona erdirdikleri, önceye dayanan bir ticari ilişki olduğunu, borcunu Arıcıoğlu’na peyderpey ödemeye devam ettiğini, ancak Arıcıoğlu’nun döviz üzerinden hesaplamalar yaparak kendisinden fazla para istediğini, bu nedenle kendisine hakaret edip, tehditler savurarak parasını bir an önce almak istediğini, bu parayı ödemek zorunda olduğunu, aksi taktirde canına kast edeceğini veya korkutucu bir takım gayri meşru insanları göndereceğini söylediği belirtildi.
Hazırlanan iddianamede, Arıcıoğlu iş yerinden ayrıldıktan sonra Beker’e Whatsapp üzerinden ‘Bugün zor sabrettim. Ancak yarın bu kadar sabırlı olmayabilirim’ şeklinde mesaj attığı, Arıcıoğlu’nun Beker’e antidepresan kullandığı, aksi taktirde duramayacağını, Beker’e kötü şeyler yapmasını bu şekilde engellediğini söylediği yer aldı.
İddianamede, Beker ve Arıcıoğlu arasında alacak verecek meselesi yüzünden anlaşmazlık olduğu, ölen Arıcıoğlu ile bir gün önce anlaştıkları, 19 Eylül 2023 tarihinde iş yerine geldiği, şüphelinin ofisinin bulunduğu odaya geçtiği, burada para meselesi nedeniyle taraflar arasında tartışma çıktığı, tartışma esnasında vefat eden Arıcıoğlu’nun şüpheli Beker’e silah doğrulttuğu belirtildi.
Hazırlanan iddianamede, Beker’in kendisini korumak amacıyla ölen kişinin silahını çıkardığı, bel kısmına doğru birkaç el ateş ettiğini, önce bir kez fakat ölen Arıcıoğlu’nun Beker’in üzerine gelmeye devam etmesi üzerine birden fazla ateş etmeye devam ettiği yer aldı.
Ölü muayenesi raporuna yer verilen iddianamede, Arıcıoğlu’nun vücudunda 12 adet ateşli silahlı mermi çekirdeği yarası bulunduğu aktarıldı. Hazırlanan iddianamede, sanık Suat Beker hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti