Meridyen Eğitim Kurumları
24.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:29
  • GÜNEŞ 06:54
  • ÖĞLE 13:16
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 19:27
  • YATSI 20:47
  • BIST 100

    16260,10%0,87
  • DOLAR

    44,33% 0,09
  • EURO

    51,42% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6243,51% -0,52
  • Ç. ALTIN

    10757,95% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Tepebaşı'nda Belde Evleri Sosyalleşme ve Üretim Merkezi Oluyor

YEREL YÖNETİMLER

Karatay Belediyespor Futbol Takımlarından Üst Düzey Performans

YEREL YÖNETİMLER

Şırnak'ta Polis Ekipleri Nevruz'da Çocuklara Pamuk Şeker ve Balon Dağıttı

YEREL YÖNETİMLER

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'tan Ramazan Bayramı Mesajı

Tarih: 17.07.2024 14:45 Güncelleme: 17.07.2024 14:45
Beyoğlu Belediyesi ve Espressolab’tan sokak hayvanları için işbirliği
Beyoğlu Belediyesi, Sütlüce Bademlik’te bulunan Beyoğlu Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin yenilenmesi ve kapasitesinin artırılması için Espressolab ile protokol imzaladı. Protokol ile birlikte hayvanların bakımı ve kısırlaştırılması sürecinde iki kurum işbirliği yapacak.
Beyoğlu Belediyesi, ‘Sokak Hayvanları Yasa Tasarısı’nın kamuoyunda tartışıldığı bu günlerde önemli bir çalışmaya imza attı. Sütlüce Bademlik’te bulunan Beyoğlu Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin bir an önce iyileştirilmesi ve kapasitesinin arttırılması amacıyla kahve zinciri Espressolab ile işbirliği protokolü imzalandı.Protokole göre Espressolab, içinde kedi yoğun bakım ünitesi, muayene ekipmanları, çelik kafesler, infüzyon pompası ve oksijen konsantratörü de bulunan, tam teçhizatlı, iki katlı prefabrik bir veterinerlik binası yapacak. Ayrıca Sütlüce’deki mevcut hayvan barınağının bakım, onarım ve tamiratı da Espressolab tarafından üstlenilecek, barınağın iç ve tıbbi teçhizatlarını güçlendirilecek. Bu sayede Beyoğlu’nda ihtiyaç duyulan hayvan bakım hizmetinin kapasitesi büyük oranda artmış olacak. Protokole göre bölgedeki hayvanlara kuru ve yaş mama tedariki ile 1 yıllık kısırlaştırmaya ilişkin malzeme temini de yine ilgili firma tarafından sağlanacak. Protokol ile Beyoğlu Belediyesi’nin hayvan barınağı, ortak tabela ile‘Espressolab Hayvan Barınağı’ olarak anılacak. Protokolde yer alan hususların 45 gün içerisinde tamamlanması ve projenin hayata geçirilmesi bekleniyor. Projenin tamamlanması ile birlikte, yıllık ortalama 700 olan kısırlaştırma sayısının, 4 bine çıkarılması hedefleniyor.

“Hayvanları yaşatmayı ve sahiplendirmeyi istiyoruz”
Bunun, özel sektörle yapılan ilk protokol olduğunu söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “Beyoğlu sakinleri, hayvanlara değer veren, yaşatılmasını savunan insanlar. Espressolab de Beyoğlu’ndan çıkmış, Beyoğlu’nun firması. Bu iş birliği ile hem kamuya öz kaynak üretmiş olduk, hem hayvanların yaşatılması için adım attık, hem de sokakların güvenliğini cana kıymadan sağlayacak örnek bir süreç göstermiş olduk. Biz ötenazi adı altında hayvanların uyutulmasını değil, kamu kurumu olarak onları yaşatmayı, kısırlaştırmayı ve sahiplendirmeyi istiyoruz. Bunun için barınaklarımızın koşullarının iyileştirilmesi, tıbbı kapasitelerinin arttırılması gerekiyor. Bu konuda bütün sorumluluk belediyelerin omzunda. Bu protokolle gösterdik ki kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bir araya gelirsek akılcı ve insani çözümler geliştirebiliyoruz” dedi.

“Hayvanların yaşaması için tüm duyarlı markalara da çağrıda bulunuyoruz”
Espressolab Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ersin Kefeli, “Öncelikle barınağa ‘Espressolab Hayvan Barınağı’ olarak isim sponsoru oluyoruz. Barınağın yenilenmesi dışında hayvanların bakımı ve kısırlaştırılması sürecine de destek olacağız. Espressolab olarak son dönemde tartışmalara neden olan ‘Sokak Hayvanları Yasa Tasarısı’na karşı harekete geçmek istedik. Hayvanların uyutularak değil kısırlaştırma yöntemiyle ıslah edilmesini teşvik etmek adına maddi destek olmayı doğru buluyoruz. Hayvanların yaşaması için tüm duyarlı markalara da çağrıda bulunuyoruz. Bütün markaların bu konuda sorumlu hissetmelerini ve harekete geçmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti