Meridyen Eğitim Kurumları
20.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:36
  • GÜNEŞ 07:01
  • ÖĞLE 13:17
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:22
  • YATSI 20:42
  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,30% 0,03
  • EURO

    51,25% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6674,34% 0,79
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Yunusemre Belediyesi'nde Ramazan Bayramı Bayramlaşması Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

Nilüfer Belediye Başkanı Özdemir, YHT Garı Erişimi İçin Acele Kamulaştırmayı Değerlendirdi

YEREL YÖNETİMLER

Altınordu'da Çanakkale Zaferi Hoşaf ve Türkülerle Anıldı

YEREL YÖNETİMLER

Nilüfer Belediyesi'nde Ramazan Bayramı öncesi personelle bayramlaşma töreni düzenlendi

Tarih: 23.12.2020 15:36 Güncelleme: 23.12.2020 15:36
BBP Genel Başkanı Destici’den AİHM’nin Demirtaş kararına tepki
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, pandemi sürecinde zor günler yaşayan esnaf ve işsizler için siyasi partilere ve hükümete çağrıda bulundu. Destici, AİHM’nin Demirtaş kararı için “Adil bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Şişli’de bulunan il başkanlığı binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, pandemi döneminde zor günler yaşayan esnaf ve işsizler için ortak bir fon oluşturulması gerektiğini ifade ederek, “Bu dönemde toplumsal bağışıklık sağlanmadan ekonomik önlemlerin yeterli olmayacağını gördük. Bu yüzden önümüzdeki 3 aylık dönemde Büyük Birlik Partisi olarak, devletin aldığı önlemlerin yanında bizlerin de destek sağlamamız gerektiğini söylüyoruz. Vatandaş olarak bu zor dönemde paylaşmamız lazım. Meclisten sadece 2021 yılı için hazineden 491 trilyon yardım alacak beş siyasiye partiye bu parayı zorda olan esnafımıza bırakın, zaten şu an bile kasalarınızda trilyonlarca para var diyoruz. Hepimiz haklı olarak esnafa, çiftçiye, işçiye yardım yapılsın diye çağrı yapıyoruz. O zaman siyasi parti olarak buna öncülük yapmamız gerek. Buradan bir çağrı da hükümete ve yüksek düzeyde maaş alan kesime yapıyorum. Gelin, maaşı 10 bin TL’nin üzerinde olanlar yüzde ellisini bu dönemde zorda olan esnafa, işsize, yoksula bıraksın. Hepimiz bırakalım. Bir fon oluşturulsun ve zorda olan esnafa, işsize bu paralar gitsin. Üç ay beş ay ne ise hepimiz katlanalım. Herkes elini taşın altına koysun. Asgari ücretliden vergi alınıyorsa 50 bin TL maaş alan da yarısını bıraksın. Bu dönemde yardımlaşmayacaksak başka ne zaman yardımlaşacağız. Bunu gerekiyorsa bir kanun teklifi olarak meclise sunacağız. Ama bunu öncelikle hükümetin meclise teklif etmesi lazım. Meclisteki tüm partilerin de bunu oy birliğiyle kabul etmesi lazım” ifadelerini kullandı.

“AİHM’nin Demirtaş kararını doğru bulmuyoruz”
AİHM tarafından Selahattin Demirtaş kararını eleştiren Mustafa Destici, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bugüne kadar Türkiye’ye yönelik kararlarında adil olmadı, hep taraflı davrandı. Türkiye içerisinde terörist faaliyetler gösteren terör örgütünün ve onun siyasi uzantısının yanında yer aldı. Yalnızca Avrupa İnsan Hakları mahkemesi değil, tüm Avrupa bunu yaptı. Elimizde Avrupa ülkelerinin PKK’ye desteğinin belgesi var. Avrupa Parlamentosu, PKK’nin yöneticilerini, PYDlileri, YPG’lileri parlamentosunda ağırladı. Biz Avrupa’nın PKK’ya terör örgütüne bakışını biliyoruz. Bunlarla ilgili hiçbir endişemiz yok. Bu sebeple Avrupa Parlamentosu’nun vermiş olduğu karara şaşırmıyoruz. Bugüne kadar hep taraflı davrandılar. Selahattin Demirtaş bir siyasi suçlu değil, siyaseten söylediği şeyler yüzünden yargılanmadı ya da bu yüzden tutuklu değil. Halkı, özellikle de PKK sempatizanlarını devlete karşı ayaklanmaya çağırdı. Bu çağrı üzerine PKK’lılar, PKK sempatizanları, HDP taraftarları masum insanların evlerini basmış, Yasin Börü gibi gencecik çocuklarımız başta olmak üzere onlarca insanımızı katletmiş, yüzlerce polisimizi yaralamıştır. Aynı Selahattin Demirtaş kamuya açık bir mitingde terörist başı için heykelini dikeceğiz demiştir. İnsan Hakları Mahkemesi adil değil, Türkiye’ye karşı hiçbir zaman adil olmadılar, hep taraflı oldular. Bu yüzden kararı yanlış buluyor ve Türkiye’nin uygulamaması gerektiğini ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

“Parlamenter sistem, Türkiye’yi durduran bir sistemdi”
Parlamenter sistem tartışmaları hakkında da konuşan Destici, “Bugün Türk demokrasisi adına önemli bir gün, 23 Aralık 1876 birinci meşrutiyetin ilanının yıl dönümü. Türkiye’de ilk defa Osmanlı devleti döneminde meclis açılarak demokrasiye adım atıldı. Önemli bir gelişmeydi. O günden bu güne baktığımız zaman demokrasimiz ileri mesafeler aldı. Ancak zaman zaman kesintilere uğradı. Bu kesintilerin en baştaki sebebi de darbedir. 1960 darbesiyle başlayan süreç 12 Mart muhtırası, 1980 darbesi, 28 Şubat Postmodern Darbesi, 27 Nisan e-muhtıra, 15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimi olaylarıyla devam etti. Türkiye’nin hem darbelerden kurtulmak hem istikrarı sağlamak hem de adaleti güçlendirmek için yeni bir sisteme ihtiyacı vardı. BBP olarak biz bu sistem değişikliğine 2017 yılındaki referandumla evet dedik. Bunun temel gerekçesi demokrasiye yapılan müdahalelerden kurtulmak içindi. Arzu ettiğimiz ve istediğimiz, bu şartlarda demokratik adil bir başkanlık sistemidir. Bazı siyasiler güçlendirilmiş parlamenter sistem diye bir şey tutturdular. Direkt parlamenter sisteme döneceğiz diyemiyorlar çünkü bu şekilde bir karşılık bulamayacaklar. Halktan tepki görecekler. Bu sistem Türkiye’yi durduran bir sistemdi. Bugün faizler yüksekse enflasyon yüksekse bütçemiz hala açık vermeye devam ediyorsa, bana göre bundan geçmiş sistemin büyük bir rolü var ve bu olumsuzluklara sebep olmuştur. Biz demokratik ve adil başkanlık sisteminden yanayız” ifadelerini kullandı.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti