Meridyen Eğitim Kurumları

Başkan Genç, Gazetecilere akıllı binayı tanıttı

Başkan Genç, Gazetecilere akıllı binayı tanıttı

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Türkiye'nin ilk Yeşil Sertifikalı kamu binası olan Başkanlık hizmet binasını basın mensuplarına tanıttı.

Başkanlık binasında düzenlenen ve kalabalık bir gazeteci grubunun takip ettiği bilgilendirme toplantısında, Başkan Genç, İmkansız ve hayal denilen birimleri 24 ayrı bölgede bulunan belediye hizmet binalarını tek bir çatı altında toplayarak, Uluslararası Breeam sertifasını Very Good (Çok İyi) derecesi ile alan Türkiye'nin yeşil sertifikalı ilk akıllı kamu binası olan Hizmet binasında gazetecilere yapım sürecini detaylarıyla anlattıktan sonra katılımcılara Akıllı binanın maketini hediye etti.  Başkan Genç tarafından takdim edilen akıllı binanın maketini Simas Yayın Grubu adına Genel Koordinatörümüz Celalettin Küçük  aldı.

SARIYER BELEDİYESİ HİZMET BİNASININ TÜM ÖZELLİKLERİ

Türkiye’nin Yeşil Bina özelliğinde olan en büyük binası kabul edilen Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası, enerjisinin yüzde 10’unu kendi karşılıyor, binadaki su güneş enerjisiyle ısıtılıyor. Yağmur suları 800 bin litrelik kapasiteye sahip depolarda toplanıp arıtılıyor. Kanalizasyona doğrudan gitmesi gereken su dışındaki lavabo suları, toplanıp arıtılarak rezervuarlara tekrardan veriliyor. Bina 800 araçlık oto park kapasitesi ve toplu taşımaya yakınlığı ile vatandaşın ulaşım sorununa da çare oldu.

İnsan sağlığı ve doğal çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirecek şekilde tasarlanan yeşil bina, kamu binalarından beklenen çıtayı da yükseltti. Sürdürülebilir arazi planlaması, su ve enerji, ekolojik malzeme kullanımı, hava kalitesi, atıkların kontrolü ve kirlilik gibi özellikleriyle Sarıyer Belediyesi’nin Ana Hizmet Binası, benzerlerine göre yüzde 30 daha fazla tasarruf sağlıyor.

Toplumun ve kamu hizmetlerinin kanayan yarası olarak bilinen ‘engelli’ vatandaşlara yönelik hizmet de yeni binada unutulmadı. Projesinin engelliler için hiçbir engeli bulunmayan bir bina olarak tescil edilerek sertifikalandırıldı.

 AVANTAJ VE ÖZELLİKLERİ

- Sürdürülebilir enerji performansı

- Geri dönüşümlü malzeme

- Gün ışığı alan ofisler

- Daha verimli enerji ve su kullanımı

- Alt yapı hizmetlerinde minimum kaynak kullanımı

- Geliştirilmiş ve daha verimli çalışma ortamı

- Kullanım ve işletme maliyetlerinde tasarruf

- Personel ilişkilerinde ve hizmet kalitesinde artış

- Bina içi faktörlerinde minimum hastalık riski

- Tüm katlar için engelsiz erişim

- Akıllı, yeşil, Ana Hizmet Binası (Bina mesai saatleri bitimi ve hafta sonlarında adeta uyuyan bir bina haline geliyor, enerji tüketimi en aza iniyor.)

- Led aydınlatma, sensörlü  lavabo ve pisuarlar.

- Binadaki su güneş enerjisiyle ısıtılıyor.

- Kanalizasyona doğrudan gitmesi gereken su dışındaki lavabo suları, toplanıp arıtılarak rezervuarlara tekrardan veriliyor. Böylece su israfının önüne geçiliyor.

- Binanın ısıtma ve soğutma sistemi bir odadan kontrol ediliyor.

- İklim konforu gözetilen binada az sayıda açılabilir pencere bulunuyor.

- Elde edilen enerji, tüketimin üzerine çıktığında, bu fazla elektrik satılabilecek.

 


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Salı 16.1 ° / 13.7 °
Çarşamba 15.8 ° / 13.4 °
Perşembe 16.8 ° / 12.2 °
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,44% 0,12
  • EURO

    34,75% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2427,94% -0,28
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun