Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
EKONOMİ

E-MOD, Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonlarında roaming dönemini başlatıyor

ASAYİŞ

Üsküdar’da taksici ile hostes arasındaki tartışma kamerada

GÜNDEM

Göcek MarinTurk Marinalarına Mavi Bayrak

GÜNDEM

Deprem farkındalığı için önemli çalışma

Başkan Aksu, Uskumruköy'lülerle buluştu

Başkan Aksu, Uskumruköy

Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu’nun seçim vaadi olan “Mahallemi Dinliyorum” toplantısının bu seferki adresi Uskumruköy Mahallesi’ydi.

Uskumruköy Mahallesi’nde komşularıyla buluşan Başkan Aksu, komşularıının sorunlarını ve çözüm önerilerini yerinde dinledi.
Seçim çalışmaları sırasında ilçemizi hep beraber yöneteceğiz” diyen Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu’nun katılımcılık ve ortak akıl ilkesiyle hayata geçirilen projelerinden biri olan “Mahallemi Dinliyorum” toplantısının beşincisi Uskumruköy Mahallesi’nde gerçekleşti. Toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, Meclis Başkanvekili Meltem Yücel Pir, başkan yardımcıları Sergül Doğan, Cem Çetin, Nizamettin Günel, Ayhan Gedik, Osman Demir birim müdürleri, koordinatörler, Uskumruköy Muhtarı Şeyda Üst ile mahalle sakinleri katıldı. 
İLK SIRADA YER ALACAK TALEPLER BELİRLENDİ
Sarıyerlilerin talep ve ihtiyaçları baz alınarak Sarıyer Belediyesi’nin önümüzdeki 5 yıllık stratejik planına da rehberlik edecek “Mahallemi Dinliyorum” toplantısına Uskumruköy sakinlerinin ilgisi yoğun oldu. Toplantıya katılanlara dağıtılan emojilerin üzerinde bulunan QR Koduyla mahallelinin talep ve ihtiyaçlarının üç başlıkta önem sırasına göre belirlendiği toplantıda Uskumruköy sakinleri, Başkan Aksu’ya sorularını yönelttiler. 
Kültür, hizmet, yaşam, turizm odaklı bir perspektifle, Uskumruköy için belediyenin ilk yapması gereken hizmetlerin değerlendirildiği toplantıda doğa, insan ve tüm canlılara saygı daha sonra da deprem ve afetlere dayanıklı kent talebi öncelik sırasında yer aldı. Altyapı, yolların genişletilerek asfaltlanması ve kaldırımların yenilenmesi, ilaçlama, dere ıslahı, ulaşım, tarihi yerlerin korunması, sosyal ve spor tesisi gibi sorunların dile getirildiği toplantıda Başkan Aksu, ilgili birim müdürlerine ve koordinatörlere gerekli talimatları vererek sorunların en kısa zamanda çözüleceğini söyledi. Sarıyer Belediyesinin yetkisinde olmayan sorunlar için de ilgili kurumlarla görüşülerek, çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı ifade edildi. 
“AŞEVİMİZ YAKINDA HİZMETE AÇILIYOR”
Toplantının sonunda göreve geldikleri günden bugüne yaptıkları çalışmalarla ilgili Uskumruköylü komşularına bilgi veren Başkan Aksu, “Değerli komşularım, Maslak’ta aş evi inşaatına başlanmıştı. Yarım kalan inşaat halindeki aşevimizde göreve gelir gelmez gerekli çalışmaları başlattık. Kısa bir süre sonra açacağımız aşevimizle yaşam koşulları nedeniyle sıcak yemeğe ulaşamayan, yalnız yaşayan komşularımıza ulaşacağız. Bu komşularımıza günde bir öğün sıcak yemek hizmeti vereceğiz. Kreşler ve konukevimizdeki öğrencilerin yemeklerini, cenazelerimizdeki pidelerimizi bu aşevinde yapacağız. 
“İLÇEMİZDE İKİNCİ KENT LOKANTASINI AÇIYORUZ”
İstanbul Büyükşehir Belediyemiz Rumeli Hisarı’nda bir kent lokantası açmıştı. İkincisi için yeni bir yer arayışımız sürüyor. Açacağımız yeni Kent Lokantası’nda günlük olarak bin kişiye yemek vereceğiz. Her mahalle bir sosyal tesis yapma hedefiyle yola çıktık. İlk sosyal tesisimizi Kireçburnu Mahallemizde iki ay sonra açıyoruz. İkincisini Pınar Mahallesi’nde açacağız. Kısırkaya ve iki tanesi de Kilyos’ta olmak üzere üç plajımızı Sarıyerli komşularımıza ücretsiz bir şekilde hizmete açtık.
“KÖYLER BÖLGESİNİN FOSEPTİK SORUNU TARİHE KARIŞACAK”
Köyler bölgemizde atık su ve yağmur suyu kanallarını yapıyoruz. İSKİ çalışmaları için Kilyos’ta kurulacak şantiye alanı için yer tahsis ettik. Foseptik sorunu Köyler bölgemizin en önemli sorunu. Üç yıl gibi bir süre sonra tüm komşularım şunu bilsinler ki köyler bölgemizde yaşanan foseptik problemi tarihe karışacak. Zekeriyaköy Yaşam Vadisi projesi için çalışmalar başladı. Bu proje tamamlandığında sosyal alanda büyük bir adım atmış olacağız. Yeni yapılacak parklarımızın özellikle afet anında toplanabilecek ve bir takım ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek şekilde alt yapısını düzenleyeceğiz. Öyle ki herhangi bir afet durumunda gezici tuvaletlerimizi alt yapısını hazırlanmış parklarımıza anında koyabileceğiz. Havai hatların yer altına alınması için ilgili tüm kurumlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. 
“EYLÜL’DE KADIN VE AİLE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜ KURUYORUZ”
Çocuk gündüz bakımevlerimize yapılan 1.000 başvuru vardı. Alınacak öğrencilerimizi ilk kez noter huzurunda belirledik. Akademi sınavına girip kazanamayan çocuklarımız için çalışmalarımızı büyütüyoruz. Artık hiçbir çocuğumuz akademiye gidemiyorum demeyecek. Hibrit eğitim sistemine geçiyoruz. Kireçburnu’nda yeni bir çocuk gündüz bakımevi açıyoruz. Eylül ayına yetiştireceğiz. Yapımı hızla devam ediyor. Komşu İletişim Merkezimiz tamamlanmak üzere. Bu merkeze ulaşan talepleriniz 48 saat içinde çözülecek, çözülemezse neden çözülemediği sizlere bildirilecek. 
Yaz spor okullarımız 12 branşta devam ediyor. Eylül’de Kireçburnu’nda Sarıyer Edebiyat Günleri başlayacak. Kadın komşularımız için yine Eylül ayında Kadın ve Aile Müdürlüğümüzü kuruyoruz. Mikrokredi kermeslerimiz devam ediyor. Kadın komşularımızın hem ekonomik hem de sosyal yaşama daha aktif katılabilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. İmkanlar ölçeğinde maksimum düzeyde hizmet vermeye çalışıyoruz. Kısaca ne yapmaya çalışıyorsak en güzelini sizlerle beraber yapmaya çalışıyoruz. Güzel bir akşamda bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyor, hepinize sevgi, saygı sunuyorum” dedi.  


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Beşiktaş 1 1 0 0 2 3
2.Konyaspor 1 1 0 0 1 3
3.Galatasaray 1 1 0 0 1 3
4.Gazişehir Gaziantep 1 1 0 0 1 3
5.Fenerbahçe 1 1 0 0 1 3
6.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
7.Eyüpspor 1 0 0 1 0 1
8.Rizespor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Trabzonspor 1 0 0 1 0 1
11.Antalyaspor 1 0 0 1 0 1
12.Sivasspor 1 0 0 1 0 1
13.Göztepe 1 0 0 1 0 1
14.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
15.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
16.Hatayspor 1 0 1 0 -1 0
17.Adana Demirspor 1 0 1 0 -1 0
18.Bodrum FK 1 0 1 0 -1 0
19.Samsunspor 1 0 1 0 -2 0
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti