Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    13984,11%-0,37
  • DOLAR

    42,59% 0,04
  • EURO

    49,90% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5768,62% -0,41
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
EKONOMİ

Ticaret satışlarında artış sürüyor... Perakende ticaretin gözdesi

GÜNDEM

Girişimciliğin temel esasları Bursa’da konuşuldu

GÜNDEM

İzmir Karabağlar’da Arama Kurtarma ekibi kuruldu

GÜNDEM

Bursa Yıldırım Belediyesi’nden Aşık Reyhani’ye vefa

Tarih: 22.02.2022 13:47 Güncelleme: 22.02.2022 13:47
Başkan Turan’dan ’Kaleiçi Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması’ açıklaması
Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul Kara Surları Topkapı Kaleiçi Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması’na ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, yarışmanın 10 Mayıs 2022 tarihinde son bulacağını söyledi.
Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul Kara Surları Topkapı Kaleiçi Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması’na ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Topkapı Kaleiçi Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, yarışmanın 10 Mayıs 2022 tarihinde son bulacağını söyledi. Fatih’te Sultanahmet, Süleymaniye ve Zeyrek ile birlikte UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve Kara Surları Koruma Alanı’nda kalan Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın tarihi ve kültürel değerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen yarışmada Fatih’e yeni bir meydan kazandırılması hedefleniyor.

"6 Haziran’da yarışmanın sonuçları açıklanacak"
Yarışmanın, 6 Haziran 2022 tarihinde sonuçlanacağını dile getiren Başkan Turan şöyle konuştu:
"Fatih İlçesi, dünyanın en önemli şehirleri arasında çok kültürlü ve katmanlı yapısıyla İstanbul’un kalbi niteliğindedir. Arkeolojik araştırmalar şehrin geçmişinin Neolitik çağa kadar indiğini göstermektedir. Asırlar boyunca kadim uygarlıklara ve büyük imparatorluklara ev sahipliği yapan, ’şehirlerin ecesi’ ve ’sultanlar şehri’ gibi tasvirlerle yüceltilen İstanbul’un özünü Fatih ilçesi teşkil etmektedir. Tarihte çok büyük misyon üstlenmiş imparatorlukların başkentinden günümüze pek çok kültürel miras ögesi ulaşmıştır. Bu miras ile her dinden yapının bir arada bulunduğu ender bir yerleşim haline gelen Fatih, tarihi ve kültürel önemini günümüzde de korumaktadır. İmparator I. Konstantin’in Roma’nın yeni başkenti ilan ederek mamur ettiği İstanbul, Sultan II. Mehmed’in fethiyle birlikte altın çağına ilk adımını atmıştır. Böylece Hristiyan mabetlerinin yanına Müslüman yapıları eklenmeye başlanmış ve zamanla ’yedi tepeli’ şehrin o muhteşem silueti ortaya çıkmıştır. Bu kadim şehrin kültürel mirası korunurken; canlılığını sürdürebilmesi, gelişerek yaşamaya devam etmesi büyük önem taşımaktadır. Bu öneme binaen şehrin kültürel mirasını korumak ve görünür kılmak için Fatihimize yeni kamusal mekânlar kazandırma ve bu mekânları katılımcı bir yaklaşımla tasarlama gayretindeyiz. Bu yaklaşımla İstanbul Kara Surları çevresindeki çarpık kentsel dokunun ortadan kaldırılması ve bu alanın açık ve yeşil alan olarak kente kazandırılması amacıyla Kara Surları Millet Bahçesi projemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ iş birliği ile yaklaşık iki yıldır yoğun olarak kamulaştırma çalışmaları yürütmekteyiz. Yarışmaya konu alan, Kara Surları gibi tarihi güzelliklerimizin ortaya çıkarıldığı, bölgenin güvenli hâle getirildiği ve kentin donatı ihtiyacının karşılandığı Kara Surları Millet Bahçesi projemizin Topkapı Meydan’ı projesi başlangıç noktası olacaktır. Yarışma alanı, İstanbul Kara Surları çevresi için ortaya koyduğumuz bütüncül bakış açısının bir parçasıdır. Fatih’te Sultanahmet, Süleymaniye ve Zeyrek ile birlikte UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve ’Kara Surları Koruma Alanı’nda kalan Topkapı Kaleiçi Meydanının tarihi ve kültürel değerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlediğimiz bu yarışma ile Fatihimiz yeni bir meydan kazanmış olacaktır. Bu proje 10 Ocak 2022 tarihi itibariyle başladı. 10 Mayıs 2022 tarihine kadar birçok şehir plancısı mimar arkadaşlarımız bu yarışmaya fikirleri ve projeleriyle katılacaktır. İnanıyorum ki, ’İstanbul Kara Surları Topkapı Kaleiçi Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması’ sonucunda bölgeye yakışan, hem Fatihlilerin hem de Fatih’e dışarıdan gelen ziyaretçilerin beğenisine mazhar olacak bir proje ortaya çıkacaktır. 10 Mayıs’ta son proje teslimi yapılacak. İnşallah 6 Haziran tarihinde yarışmanın sonuçları açıklanacaktır. Bütün katılımcıları şimdiden tebrik ediyor, yarışmanın ilçemiz adına doğuracağı güzel sonuçları merakla bekliyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti