Meridyen Eğitim Kurumları
07.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:58
  • GÜNEŞ 07:23
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:27
  • BIST 100

    15961,11%-0,32
  • DOLAR

    44,07% 0,18
  • EURO

    51,19% 0,02
  • GRAM ALTIN

    7229,55% 0,68
  • Ç. ALTIN

    11873,13% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
EKONOMİ

Kayseri’nin köklü markası Çarşıbaşı Gıda 80 yaşında

GÜNDEM

Bakan Kurum sokak iftarında

GÜNDEM

APP plaka gündemde! Ceza yememek için nasıl değiştirilir?

GÜNDEM

Üst düzey atamalar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı

Tarih: 14.10.2021 11:59 Güncelleme: 14.10.2021 11:59
Başkan Hançerli: “3 yılda 1 milyona yakın konutu yenileyebiliriz”
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İBB Meclisi Ekim ayı toplantısında yaptığı açıklamada, “Sıfır faizli finansmana dayalı dönüşüm modeli hayata geçirildiği takdirde 3 yılda 1 milyona yakın konutu yenileyebiliriz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Ekim ayı toplantısının ikinci birleşiminde, gündem dışı söz alan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, kentsel dönüşümdeki ekonomik engelleri meclis gündemine taşıdı. Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Hançerli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Hançerli, “Kentsel dönüşümde sıfır faizli finansmana dayalı bir dönüşüm modelini hayata geçirelim” dedi.
Hançerli konuşmasında özetle şunlara değindi:
“Avcılar’da kentsel dönüşüm konusunda önemli mesafe kat ettik. Bin 600 binayı kentsel dönüşüme soktuk. Daha dönüşmesi gereken binalar var. Avcılar halkı dönüşüm istiyor. Sadece Avcılar’da değil, tüm İstanbul’da 1 milyona yakın konutun yenilenmesi gerekiyor.
“Kentsel dönüşüm deyince 3 temel konuda problem yaşıyoruz”
Kentsel dönüşüm konusunda 3 problem yaşandığını kaydeden Başkan Hançerli, bunların uzlaşma, imar problemleri ve ekonomi olduğunu kaydetti.
Başkan Hançerli devamla, “Vatandaşlar arasındaki uzlaşma konusunda gerek merkezi hükümet, gerekse yerel yönetimler olarak gönüllü birlikteliklerini desteklememiz gerekiyor. Biz bunu yaptık ve çok yararlı olduğunu gördük. 2’inci sorun olan İmar konusu da imar değişikliği İBB Meclisimizin gündeminde. Gerek İmar Komisyonumuzun, gerekse meclisimizin oy birliği ile işin ciddiyetine uygun ve hızlı bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Şimdiden hem İmar Komisyonumuza, hem de meclisimize peşin peşin teşekkür ederim” dedi.
Ekonomi sorununa yönelik de değerlendirmelerde bulunan Başkan Hançerli, “Bu konu İBB ve Avcılar Belediye’mizin çözüm üretebileceği ölçüde bir konu değil. Ülkenin enflasyonu düşer ve ülkemin insanlarının mali durumu iyileşirse bu durum kolaylaşacak. Ama yakın zamanda bu pek mümkün görünmüyor. O nedenle güvensiz binalarda yaşayan vatandaşlarımızın desteğe ihtiyacı var. Bakanlığımızda faiz desteği, 400 baz puan olarak söyleyebiliriz. Faiz desteğinden yararlanmayanlar için kira desteği, belediyelerimizce sunulan harçlardan muaf olma desteği mevcut durumda var. Ama bu desteklere rağmen kentsel dönüşüm, mali kriz ve ekonomik problemler nedeniyle çok hızlı ilerlemiyor. Biliyorum merkezi hükümet ve diğer iller bu sorunu çözmek için çaba ve girişimlerde bulunuyor. Geçmişte gayrimenkul, konut alımı için düşük faizli uygulamalar yapıldı. Yine merkez bankasının bir araştırmasına göre konut alımında faiz indiriminin, riskli yapıda oturan maliklere faydası neredeyse sıfıra yakın. 1 puan faiz indiğinde, konut fiyatları metrekarede 2,5 lira yukarıya çıkıyor. Yani faiz indiriminin faydası müteahhitlere ya da diğer yandaşlara gidiyor” dedi.
“Çözüm: Sıfır faizli finansmana dayalı dönüşüm modeli”
Avcılar Belediyesi olarak buna çözüm bulduklarını kaydeden Başkan Hançerli, “Buna bir çözüm bulduk. Bu çözümü buradan ifade etmek istiyorum. Tabi bu çözümü uygulayacak kişi sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bir kararname ile bu çözümü hayata geçirebilir. Eğer ki bu çözüm hayata geçerse iddia ediyorum; 3 yıl içerisinde tüm Türkiye’de 1 milyon konut yenilenir. Bu modelin 4 ana unsuru var. Bu model öyle bir model ki kendi kaynağını üretiyor. Yani sürdürülebilir bir model. Yine bu model doğrudan ihtiyaç sahibinin sorununu çözüyor. Ve dolayısıyla gerçek çözüm üreten bir model. Paydaşların bir ortak hedef etrafında birleşmesini ve kenetlenmesini sağlıyor, dolayısıyla güçlü ve kaynak üreten bir model. Yine bu model bütün yurtta ve her koşulda kolaylıkla uygulanabilen bir model, dolayısıyla kesin ve hızlı bir çözüm üreten bir model. Modelin adı ‘Sıfır faizli finansmana dayalı dönüşüm modeli’ ” ifadelerini kullandı.
“Halk için halktan yana siyasette hadi birleşelim”
Bu modelin ayrıntılarını herkesle ve her kurumla konuşmak ve anlatmak için yollara düşeceğini kaydeden Başkan Hançerli, “Beraber düşelim istiyorum. Bu model 1 milyon riskli konutu 3 yıl içerisinde yenileyebilme yeteneğine sahip bir model. Ve bu modelin kaynağı ülkemizde var. Yurt dışından ya da başka yerlerden para aramaya gerek yok. Bu ortak sorun için, milli güvenlik sorunu diye ifade ettiğimiz deprem sorununa karşı hani siyaset yapmayalım diyoruz ya, hayır siyaset yapalım. Halk için halktan yana siyasette hadi birleşelim. Bu ülkeyi kurtarmak için, İstanbul’umuzu kurtarmak için, muhtemel bir tehlikeden ivedi bir şekilde kurtarmak için hadi el ele verelim. Adres belli, sayın Cumhurbaşkanımızın bir gece de çıkarabileceği bir kararname ile Kentsel Dönüşümde sıfır faizli finansmana dayalı bir dönüşüm modelini hayata geçirmek için, bu ülkenin bugün gücü var ve bu kaynak ülke ekonomisini geliştirecek, devletin bütçesini zayıflatacak değil, aksine güçlendirecek bir model” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti