Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Erzurum’da Doğu Cephesi Tarihi Alan Başkanlığı kurulacak

GÜNDEM

‘Diyarbakır Gezi Rehberi’ dijital ortamda

GÜNDEM

DBB personelinden olası afetlere karşı hazırlık

SPOR

DBB Genç Kadınlar Voleybol Takımı Türkiye Şampiyonası’na galibiyetle başladı

Tarih: 15.03.2021 15:40
Başkan Dr. Kerem Kınık: Uluslararası sistemin barışı tesis edemediğini görüyoruz
Kızılay Başkanı Kerem Kınık Sancaktepe Toplum Merkezi’nde eğitim gören Suriyeli çocuklarla bir araya gelerek oyunlar oynayıp, şarkılar söyledi. Etkinlik sonrası konuşan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Sadece Suriyeli mülteciler değil, Suriye’nin içerisinde yaşayan insanlar da bugün benzer acıları yaşıyorlar. Gelinen noktada ise her türlü çabaya rağmen maalesef uluslararası sistemin barışı tesis edemediğini görüyoruz” dedi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Sancaktepe Toplum Merkezi’nde, savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocuklarla buluştu. Başkan Kınık, Suriyeli çocuklarla buluştuğu etkinlikte onlarla oyunlar oynayıp, türküler söyledi. Etkinlik süresince renkli dakikalara sahne olan programda çocuklar doyasıya eğlendi.

Öte yandan Başkan Kınık, Sancaktepe Toplum Merkezi’nde çocuklara yönelik derslerden, kültür sanat faaliyetlerine kadar verilen eğitimleri yerinde incelerken, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

“Cihan harbinden bu yana yüzleştiğimiz en büyük insanlık dramı”
Etkinlik sonrası konuşan Başkan Kınık, “Suriye’de savaşın yıkımın gözyaşının onuncu yılına geride bırakıyoruz. Uluslararası sistemin bu savaşın durdurularak barışın tesis edilmesinde çaresiz kalmalarından dolayı büyük bir insanlık dramı ortaya çıktı. Suriye krizi ikinci Cihan harbinden bu yana yüzleştiğimiz en büyük insanlık dramı. Suriye krizi sonrası ülke nüfusunun yarısı evlerini ve ülkesini terk ettiler. Beş buçuk milyonu yurt dışına çıkmak durumunda kalan Suriyelilerin yaklaşık üç milyon yedi yüz bini şu anda ülkemizde yaşıyor. Bugün evleri dışında mülteci olarak doğan 1 milyon bebekten bahsedebiliriz. Bu bebekler evlerini ve ülkelerini görmeden büyüyor. Sadece Suriyeli mülteciler değil, Suriye’nin içerisinde yaşayan insanlar da bugün benzer acıları yaşıyorlar. Gelinen noktada ise her türlü çabaya rağmen maalesef uluslararası sistemin barışı tesis edemediğini görüyoruz. İçme suyuna erişemiyorlar, okullarına gidemiyorlar” diye konuştu.

“10 yıldır gayretlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz”
Suriye’deki gündelik yaşama ilişkin bilgiler veren Başkan Kınık, “Ülkelerinin sağlık sistemi çökmüş durumda. Sağlık çalışanlarının yüzde yetmişi ülkelerini terk etmiş vaziyette. Ülke genelinde adalet güvenlik hizmetleri, elektrik, su gibi ana hizmetler verilemiyor. Bugün gelinen noktada ‘Açık Kapı’ politikasıyla milyonların hayatını kurtaran Türkiye onuncu yılında üzerine düşenin yapmış olmanın başarısını ifade ediyor. Kızılay olarak devletimizin Açık Kapı politikasına ve sağlık ve eğitim hizmetlerinde yapmış olduğu çok büyük ve dünyanın en geniş kapsamlı koruma ve hizmet politikalarına destek olmak için biz de on yıldır çalışıyoruz. Kızılay olarak, Suriyeli çocuk ve bireylerin herhangi bir sıkıntıya girmeden, suça bulaşmadan eğitim alarak iş bulabilecekleri bir ortamı tesis etmeye gayret ediyoruz” dedi.

Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti