Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
ASAYİŞ

İstanbul’da 4 büyük kulübe ait 180 bin kaçak forma ele geçirildi

ASAYİŞ

Servis midibüsü ile panelvan araç çarpıştı: 3 yaralı

EKONOMİ

Kurban Bayramı’nda öne çıkan teknolojik ürünler

EKONOMİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’dan 51 ilde 865 arsa fırsatı

Başkan Alemdar’dan 2 ayın karnesi: “Sakarya ada bazlı kentsel dönüşümle ferah ve modern yaşam alanları kazanacak”

Başkan Alemdar’dan 2 ayın karnesi: “Sakarya ada bazlı kentsel dönüşümle ferah ve modern yaşam alanları kazanacak”

Başkan Alemdar’dan 2 ayın karnesi: “Sakarya ada bazlı kentsel dönüşümle ferah ve modern yaşam alanları kazanacak”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, medya mensuplarıyla 2 aylık görev süresini değerlendirdi. Kentsel dönüşüm, ulaşım ve su indirimi başta olmak üzere önemli açıklamalar yapan Alemdar, “Ulaşımda ücretsiz tarife ve suda indirimin ardından insanımızın hayatına dokunan yeni adımlar için çalışıyoruz” dedi. Sokak hayvanları sorununu da canların yaşam hakkını yok etmeden çözeceklerini belirten Alemdar, ada-mahalle bazlı kentsel dönüşümle modern ve ferah yaşam alanları oluşturacaklarını açıkladı. Alemdar ayrıca Uzunçarşı’nın dönüşümü için detayları ilk kez paylaştı.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, görevde olduğu 2 aylık süreci değerlendirmek ve istişare etmek için tüm mecralardan medya mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Alemdar, şehrin taleplerini toplamak ve vatandaşa kulak vermek için "şeffaf belediyecilik" vizyonuyla yola çıktıklarını ifade ederek şehir medyasının bu açıdan önemli bir görev üslendiğine dikkat çekti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Alemdar, 62 günlük süreçte şehrin öncelikli sorunlarını belirlediklerini söyledi. Ulaşımda ücretsiz-indirimli tarifeyi, suda ise indirimi 1 milyonu aşkın Sakaryalıya sunduklarını ifade eden Alemdar, “Daha fazlasını sunmak, vatandaşımızın ekonomisine katkı sunmak için çalışıyoruz” dedi.
Sapanca Gölü’nün korunması, kaçak yapılarla ilgili süreç, suyun kullanımıyla ilgili konulara da değinen Alemdar, ulaşım, dönüşüm, imar bütünlüğü ve ekonomik katma değer başlıklarına dikkat çekerek bu başlıklara dair değerlendirmelerde bulundu. Ada-mahalle bazlı kentsel dönüşümle şehre yeni çarşı, pazar, sosyal donatı, spor alanları kazandırma hedefinden bahseden Alemdar, sokak hayvanlarıyla ilgili soruyu da yanıtladı. Uzunçarşı’nın dönüşümü için önemli bir sürecin sinyalini de veren Başkan Alemdar, çarşının üzerinin kapanıp gerektiğinde açılabilecek formatta imar edileceğini belirterek, “Bölgeyi kapalı bir yaşam alanı haline getirip canlandıracağız” dedi. Sokaktaki canların yaşam hakkını elinden almadan çözüm üreteceklerini belirten Alemdar, “Sokaklarımız çocuklarımıza aittir ve onlar sokaklarımızda güvenle dolaşacaklar” diye konuştu.

“Ulaşımda ücretsiz tarife, suda ciddi indirim yaptık”
Başkan Alemdar, “’Söz Verdik, Yaptık’ diyerek göreve geldiği günden itibaren kısa sürede hayata geçirdiği hizmetlerden bahseden Başkan Alemdar, “Göreve başladığımız 62 günde 16 ilçeden aldığımız talepleri, öncelikle yapılması gerekenleri kısa, orta, uzun vade olarak kategorize ettik. Bu sürede herkese dokunabilmek tüm fikirleri dinledik. Ulaşımda ücretsiz ve indirimli tarife, suda ise ciddi bir indirimi vatandaşımıza sunduk. Daha fazlası için de planlarımızın devam ettiğini belirtmek isterim. Sosyal belediyecilikle yaşlılarımız ve engellilerimiz için çalışmalar başlattık” şeklinde konuştu.

“Uzunçarşı yaşayan bir alan olacak”
Alemdar, “Uzunçarşı şehrimizin geçmişini gösteriyor. Şehrin en eski kültürünü yansıtan karşıdan karşıya göz teması kurabildiğimiz binalara sahip. Uzun Çarşı’yı yöresel olarak tarihimizi ortaya koymak açısından bir yaşam alanı haline getirmeye gayret ediyoruz. Bakırcılar çarşısını ve ayakkabıcılar çarşısını uzun çarşıya dahil edeceğiz ve bölgeyi canlı tutmak istiyoruz. Üstünü kapatacağımız çarşımız zaman zaman üstü açılabilecek bir formatta olacak” ifadelerini kullandı.

“Gölü ve yeşili korumak hassasiyetimiz”
Gölden alınan her damla suyun takibini yapacaklarını aktaran Başkan Alemdar, “Sapanca Gölü ve yeşili korumak için hassasiyetimiz var. Sapanca bizim için çok önemli. Bu noktada yapı stoğu planı çok önemli. Ruhsatlandırma süreçlerine hukuk karar verecek. Turizm Bakanlığı ve Turizm İl Müdürlüğüyle birlikte gölümüzün çevresinde yeni bir proje yapacağız. Kalıcı bir yapıya dönemimde izin vermedim. Hepsi vaziyet planına uygun ve ruhsatlı şekilde olacak. Sakarya’da kiralanan 39 adet su kaynağımız var. SASKİ ve Özel İdare üzerinden. Mineralli suları ise Valiliğimiz kiralıyor. Mineralli sular adıyla verilen suların mineralli olup olmadığını tespit için valimizle görüştük. Mineralli suların kiralamasını da SASKİ’ye almak için talepte bulunduk. Doğal cennetimiz gölümüzden alınan her damla suyun takibini yapacağız” dedi.

“Sakaryaspor ortak birleşme unsurumuz”
Yusuf Alemdar, “Sakaryaspor hepimiz ortak birleştirme unsuru. Biz ayni desteğimizi sürdüreceğiz. Uzun yıllar sonra şehri kenetledi. Hepimiz inandık. Elimizden geldiği kadar iş insanlarımızla bir araya gelip kampanya yürüttük. Ama nasip olmadı. Biz kendi sınırlarımız içerisinde amatör spora ve bu şehrin en büyük değeri Sakaryaspor’a desteklerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“Raylı sistem, deprem ve elektrikli otobüs”
Yıl sonuna doğru elektrikli otobüslerin hizmete alınması ile alakalı bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Alemdar, “Raylı sistemle ilgili proje gündeme alındı. Tasarruf tedbirleri etkilemiş olsa da her şey yolunda ilerliyor. Bunu da buradan söylemek isterim. Ulaşım, bu şehrin en öncelikli sorunlarından bir tanesi. Şehir ulaşımını rahatlatmak ve vatandaşlarımıza alternatifler sunmak için gayretle çalışacağız. Yıl sonuna doğru elektrikli otobüslerin hizmete alınmasıyla ilgili bir çalışmamız da var. Bir diğer önceliğimiz dönüşüm ve dirençli binalar. Depremin ne zaman geleceği belli değil ve biz deprem kuşağındayız. Meselemiz, depreme dayanıklı ve dirençli binaları inşa etmektir. Sakarya’da yapı stoğu anlamında deprem standartlarını sağlamak gayemizdir” şeklinde konuştu.

“100 yıl değişmeyecek bir imar planı olacak”
Başkan Yusuf Alemdar, “İmar bütünlüğünü sağlayacağız. Adapazarı’nda farklı, Serdivan’da farklı veya Güneşler’de az katlı, Yenikent’te çok katlı gibi imar aykırılıkları var ve bunları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Mecliste sürekli imar tadilatı talebi geliyor, ben doğru bulmuyorum. Bizim hedefimiz herkesin görüşünü almak ve oluşturacağımız güçlü bir imar planıyla şehir yerleşimini topyekün bir düzene koymaktır. Öyle bir plan yapalım ki 50 yıl, 100 yıl değişmesin. Ada ve mahalle bazlı bir kentsel dönüşümle daha geniş yaşam alanları oluşturacağız. Yeni meydanlar, sosyal donatılar, çarşılar kazandırabiliriz” ifadelerini kullandı.

“Sokak hayvanları sorunu çözülecek”
Sokak hayvanları konusunda da konuşan Alemdar, “Sokaklar çocuklarındır. Sokaklarda çocukların güvenli şekilde gezmesi için bir çalışma mutlaka yapılması gerekir. İlçe bazlı bakımlarla, lokal müdahalelerle bir çalışma yapacağız. Sokaktaki canlarımızı barınaklarda toplayarak bakımlarını yapacak, ihtiyaçlarını karşılayacağız. Sokaklarımızı çocuklarımıza bırakacağız” dedi. Soru cevapların ardından gazeteciler ve Başkan Alemdar, günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.


Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti