Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    13984,11%-0,37
  • DOLAR

    42,59% 0,04
  • EURO

    49,90% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5768,62% -0,41
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Konya’da tarihi binada video mapping gösterisi

GÜNDEM

İzmir'de 'kentsel' kira desteği 2026'da 20 bin TL olacak

GÜNDEM

İzmir Bornova’da Pazaryeri ziyareti ve denetimi

GÜNDEM

Antalya Muratpaşa'da yaygınlaşan hastalıktan korunma yollarına dikkat çekildi

Tarih: 16.10.2020 17:06 Güncelleme: 16.10.2020 17:06
Başkan Akgün: “Demokrasi hepimize lazım olan ulvi bir kavramdır”
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı üçüncü oturumunda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Demokrasi oy çoğunluğu demek değildir. Demokrasi adaletli davranmak demektir. Demokrasi hukuk demektir. Demokrasi hepimize lazım olan çok ulvi bir kavramdır. Bu meclis 16 milyon İstanbul halkına eşit hizmet yapmak için halkın oylarıyla görevlendirilmiş yüce bir meclistir. Türkiye’nin ikinci meclisidir” ifadesini kullanarak demokrasinin önemine değindi.

“İspat edin istifa ettiğimi açıklayacağım”
Kamuoyunda tartışmalara neden olan Büyükçekmece’deki Albatros turizm arazisi hakkında da meclisi bilgilendiren Başkan Dr. Hasan Akgün, “Albatros’taki Büyükçekmece Belediyesi’nin turizm arsası 1965 ile 1987 yılları arasında istimlak yoluyla Büyükçekmece Belediyesi’nin malı olmuştur. Bu arazi hiçbir zaman için yeşil veya park alanı olmamıştır. 1 santimetre park alanı olduğunu ispatlayan olursa bugün bu saatte bu kürsüde belediye başkanlığından istifa ettiğimi açıklayacağım” dedi.

“Bu arazi ticaret ve turizm yapılmak üzere alındı”
1979 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planlarıyla turizm alanı ilan edilen Albatros turizm arazisi hakkında bilgi veren Başkan Dr. Hasan Akgün sözlerine şu şekilde devam etti: “Büyükşehir’e dedik ki meclisimize bu arsada istediğimiz kadar inşaat yapmak istemiyoruz. Yani fazla inşaat yapımını engellemek istedik meclis olarak. Büyükşehir Meclisi’ne geldik o dönem Sayın Kadir Topbaş’a anlattık, o günkü İmar Komisyonu’na anlattık. Büyükşehir Belediyesi de 2011 yılında 3 emsalle yine turizm alanı olarak aynı projeyi alanda bir değişiklik yok emsali 3 olarak sınırladı. 1968’den beri o köyde, o şehirde yazlıkçı olarak yaşayan 36 yıldan beri görev yapan bir kişi olarak 3 emsal bizim işimize gelmez, çok yoğun bir inşaat yapmamız gerekiyor dedim. 2016’da tekrar Büyükşehir Meclisi’ne geldim. Dedim ki; 3 emsal de istemiyoruz. 1.5, 1.75 emsal turizm, ticaret, konut verildi. 60’a 40 oranla 1.5 emsale indirildi. Seçim başladı Plancılar Odası dava açtı. Bizim aleyhimize davanın bittiğini gördük plan tekrar 3 emsale döndü. Geldik Büyükşehir’imize 2 ay önce sayın meclisimize dedik ki bu yer 3 emsale tekrar döndü bunu 1.75 emsal turizm, ticaret, konut yapın yapalım. Büyükçekmece bölgesinin turizm açısından gelişmekte olduğunu biliyorsunuz Büyükçekmece Belediyesi de buraya ortak veya kendi imkanlarıyla bu yatırımı yapsın. Bu arazi istimlak yoluyla şartlı olarak alınmıştır. Ticaret ve turizm yapılmak üzere alınmıştır. Asla vatandaşa bir yerlerden gelen bir yer değildir belediyenin parasıyla alınmıştır” dedi.

“Söylenenler ve yapılanlar ötüşüyor mu”
"Albatros’u yeşil alan ilan ettik" diye yapılan paylaşımları da hatırlatan Başkan Akgün: “Buraya getirmiş olduğumuz dosyada biz burayı yeşil saha ilan ettik diyoruz o zaman şimdi sorum şu; Çekmeköy’de park alanını dün akaryakıt istasyonuna çevirdiniz. Çekmeköy Belediyesi’ne, oradaki insanlara, hizmet bekleyen insanlarımıza bir imkan sağladınız teşekkür ederim. Doğru yaptınız ama yeşil sahadan akaryakıta dönmesi de pek doğru değildir ama diyeceksiniz ki kardeşim bak sen hakkını savunuyorsun o belediyeye de imkan sağladık. Bugün gündemimizin 160’ıncı maddesinde Şile’de daha önce günübirlik alanı önce turizme açıyor İstanbul Büyükşehir Meclisi. Şimdide 46 bin metrekarelik yeri komisyon raporunda geçtiğine göre turizm artı konutu açarak Şile belediyemize imkan sağlıyorsunuz. Peki hiçbir defa yeşile, parka konu olmayan, tırnaklarımızla zor bulduğumuz paralarla istimlak ederek 30 kilometre sahili olan Büyükçekmece ilçesinin tek turizm yeri olan bu yeri biz yeşil saha yaptık demekle bu verdiğim iki örnek nasıl değerlendirilir? Örtüşüyor mu? Geliniz İstanbul’da birlik ve beraberlik içerisinde İstanbul’u biraz sonra olacak, yarın olacak, 3 ay sonra olacak o büyük depreme hazırlayalım. Gelin İstanbul’un ulaşımını konuşalım. Gelin İstanbul halkının bizden beklediklerini konuşalım” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti