Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Tepebaşı Doğal Yaşam Merkezi'ne Kulübe Bağışı Yapıldı

YEREL YÖNETİMLER

Tepebaşı'nda Kadın Sağlığı Seminerleri Tamamlandı: 31 Noktada 600 Kadına Ulaşıldı

YEREL YÖNETİMLER

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi'ni 80-63 mağlup etti

YEREL YÖNETİMLER

Sakarya'nın Simgesi Tarihi Çark Restorasyonla Yenileniyor

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 12.06.2023 17:29 Güncelleme: 14.06.2023 23:37
Balıkesir’in 286 günlük suyu kaldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BASKİ, kuraklığa karşı aldığı önlemleri her geçen gün artıyor. Önceki yıl Haziran ayında İkizcetepeler Barajı’nın doluluk oranı yüzde 50,45 iken, bu yıl yağışların azalmasıyla doluluk oranının yüzde 28, 94’e düşmesi üzerine vatandaşlara suyu verimli kullanmaları yönünde uyarılarda bulunan BASKİ’den yapılan açıklamaya göre şehir merkezinin 286 günlük suyu bulunuyor. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın en önemsediği konulardan biri olan “sürdürülebilirlik” ile ilgili çalışmalarını dört koldan gerçekleştiriyor. Vahşi depolama alanlarının ıslahından çöpten enerji üretimine, güneş enerji santrali kurulumundan jeotermalle çalışan tesislere, dere ıslahından denizlerde hayalet ağ temizliğine, sıfır atık caddelerinden atıksız ada projesine ve ileri biyolojik arıtma tesislerine kadar dört koldan gerçekleştirilen çalışmalarla, Balıkesir’in yarınlarını güzelleştirmek için çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, kaynakların verimli kullanılması için gerekli tüm önlemleri alıyor. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (BASKİ), suyun gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde ulaştırılması ve tasarrufunun sağlanması noktasında çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 
Kişi başına düşen su miktarı giderek azalıyor 
Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak dünyanın ortalama sıcaklığının artması ve yağışların mevsim normallerinin altında kalması nedeniyle küresel ısınma meydana gelerek kuraklığı tetikliyor. Küresel ısınmanın yanında; su kaynaklarının ekolojik kurallara aykırı kullanımı, nüfus artışı, kirlilik ve yanlış tarımsal sulama yöntemleri bu süreci tetikleyerek kişi başına düşen su miktarı giderek azalıyor. Kaynaklarının; yüzde 45’i yüzeysel, yüzde 55’i yeraltı suyundan oluşan Balıkesir’de, BASKİ denetiminde bin 154 adet sondaj kuyusu bulunuyor. Önceki yıllarda yapılan içme suyu sondajlarının kuyu derinlikleri 50-100 metrelerde ve sağlıklı içme suyu sağlanırken, günümüzde bu derinlik 150-250 metreyi buluyor fakat “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği” kriterlerine uygun kalitede olmadığı için arıtılması gerekiyor. Bu da Balıkesir’de suyu daha değerli hale getiriyor. 
Kuraklığa karşı ciddi önlemler alınıyor 
Kuraklığa karşı ciddi önlemler alan BASKİ Genel Müdürlüğü; Coğrafi Bilgi Sistemi ve suyun tüm döngüsünün takip edildiği yüksek teknolojiye sahip SCADA sistemlerini artırıyor, yenilenen içme suyu şebeke hatları ile kayıp-kaçakla mücadele ediyor, içme suyu depo ve terfilerine rutin olarak bakım-onarımını yaparak debimetrelerinin sayısını artırıp, kontrollerini sağlıyor. 
Bunun yanı sıra; şehirdeki Tarımsal Sulama Tesislerinin işletme sorumluluğunu da alan BASKİ, tesislerden faydalanan çiftçilerin akıllı tarım yaparak daha az su kullanmalarını sağlayan modern sulama sistemlerinden damla ve yağmurlama sulama tekniklerine geçmesini teşvik ediyor. 
Balıkesir’in suyunu en doğru ve verimli şekilde yönetmek amacıyla kaynaklarını en iyi şekilde değerlendiren BASKİ, bir yandan da çocuklarda ve yetişkinlerde tasarruf bilinci oluşturmak amacıyla; eğitim, etkinlik ve teşviklerini sürdürüyor. “Eğitim küçük yaşlarda başlar.” düşüncesi ile BASKİ, tüm ilçelerde “10 Numara Şehrin 10 Numara Çocukları” projesi dahilinde; anaokulu ile ilkokullarda su tasarrufu ve su bilinci konusunda eğitimler veriyor. 
BASKİ; ulusal su verimliliği seferberliği ile “Sende harekete geç Balıkesir” teması ile vatandaşların günlük hayatında su tüketimlerinin ne kadar olduğunu hesaplamayabilmeleri ve su tasarrufu sağlayabilmeleri için “Su Ayak İzi” projesini uygulamaya aldı. İsteyen vatandaşlar, BASKİ Genel Müdürlüğü web sitesi üzerinden https://www.balsu.gov.tr/water/ linkine tıklayarak su ayak izlerini hesaplayabiliyor. 
Günde yaklaşık 300 litre sudan tasarruf edebilir 
Yağış rejiminin düzensizliği, mevsim geçişlerindeki değişkenlikler ve son yıllarda en kurak ayların yaşanması sebebiyle barajlarda doluluk oranının tahmin edilenin altında kaldığını söyleyen BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal “Özellikle Balıkesir Merkezin içme ve kullanma suyunun karşılandığı İkizcetepeler Barajı’nın su seviyesi; 2022 yılı Haziran ayı doluluk oranı yüzde 50,45 iken, 2023 yılı Haziran ayı doluluk oranı yüzde 28,94’te kaldı. Bu verilere göre şehir merkezinin ortalama 286 günlük suyu bulunuyor. Vatandaşlarımızdan suyu verimli ve tasarruflu şekilde kullanmalarını rica ediyoruz. Tıraş olurken, el yıkarken ve diş fırçalarken musluk kapatılmalı, çamaşır ve bulaşık makineleri tam dolu çalıştırılmalı, duşta 5 dakika daha az kalıp, akıtan muslukları tamir ettirerek 1 vatandaş günde yaklaşık 300 litre sudan tasarruf edebilir. Bu da 15 -16 adet damacanaya karşılık geliyor. Yücel Başkanımızın talimatıyla ‘Suyumuza sahip çıkarsak su da bizim geleceğimize sahip çıkar.’ anlayışı ile kurum olarak 7/24 çalışmaya ve hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konuştu. 
 

Anahtar Kelimeler: Balıkesir’ günlük kaldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti