Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

Selçuk Çebi, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına adaylığını açıkladı

ASAYİŞ

E-5 Karayolunda 2 İETT otobüsü çarpıştı

EKONOMİ

Aktif Bank 25’inci yaşını kutluyor

ASAYİŞ

Takla atan otomobilden yaralı olarak kurtuldu

Balıkesir Büyükşehir’in desteğiyle öğrencilerin yüzü gülüyor

Balıkesir Büyükşehir’in desteğiyle öğrencilerin yüzü gülüyor

Balıkesir Büyükşehir’in desteğiyle öğrencilerin yüzü gülüyor

Herkese eşit ve adil bir yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitimine destek oluyor. İlkokul öğrencilerinin günlük beslenmelerini karşılayan Büyükşehir Belediyesi; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine de kırtasiye malzemesi desteği sağlayarak Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attı.
“Halkçı Yönetim” anlayışıyla ihtiyaç sahibi vatandaşları daima önceleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yeni eğitim-öğretim yılında her çocuğun okula beslenmesi ile gidebilmesi için harekete geçti ve gelir durumu düşük olan ailelere yönelik projelerini başlattı. Bu kapsamda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından öğrencilerin evlerine kadar gidilerek kırtasiye malzemeleri ile beslenme desteği sağlanıyor. Belediyenin 444 40 10 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayan ya da Yakın Çözüm Merkezlerinden kayıt oluşturan aileler, öğrenim gören çocukları için kırtasiye ve beslenme desteği talep edebiliyorlar. Oluşturulan talepler, sosyal inceleme kapsamında uzman sosyologlar tarafından tespit edilerek kırtasiye ve beslenme yardımları yapılıyor.
7 günlük beslenme paketleri evlere ulaştırılıyor
Öğrencilerin günlük beslenmeleri, diyetisyen kontrolünde hazırlanarak Büyükşehir Belediyesi tarafından evlerine haftalık olarak bırakılıyor. İlkokul 1. sınıftan 4. sınıfa kadar devam eden öğrenciler için protein, karbonhidrat ve yağ dengesine göre haftalık beslenme çantaları hazırlanıyor. Gün gün paketlenmiş olan beslenmeler, haftalık olacak şekilde öğrencilerin evlerine ulaşarak çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmelerine katkı sağlanıyor.
Öğrenciler Büyükşehir desteğiyle okula hazır
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına çalışmalar yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, beslenme desteğinin yanı sıra ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik üç farklı şekilde hazırlanan kırtasiye paketlerini de öğrencilere ulaştırıyor. Boya kalemlerinden defterlere kadar her öğrencinin ihtiyaç duyacağı temel kırtasiye malzemelerinin de yer aldığı çantalar, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına teslim ediliyor. Artan hayat pahalılığı nedeniyle ailelere destek olmayı hedefleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla iki önemli çalışmayı hayata geçirdi. Çocuklarının eğitiminde en önemli iki gider kalemi olan beslenme ve kırtasiye ihtiyacının giderilmesi nedeniyle mutlu olduklarını bildiren aileler, Başkan Ahmet Akın’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Balıkesir’deki öğrencilerin gıda ve kırtasiye malzemesi noktasında hiçbir eksiklik yaşamamaları için projeler ürettiklerini ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “İhtiyaç sahibi olarak belirlediğimiz öğrencilerimize evlerine beslenme çantası bırakıyoruz. Neden evlerine? Çünkü sağ elin verdiğini sol el görmesin. Evlatlarımız ilkokul 1’e başlarken de o eksikliği hissetmememiz ve hissettirmememiz lazım. Gıda pahalı, gıda krizi kapıda. ‘Biz ne yapabiliriz?’ dedik, bir liste oluşturduk. Adaletle ve şeffaflıkla tüm ilçelere de bunu yayıyoruz şu anda. Balıkesir’de ihtiyaç sahibi olup, gıda ile ilgili sıkıntı yaşayan bütün ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin yanındayız, kapılarındayız. Onlara çok yakınız” şeklinde konuştu.


Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti