Meridyen Eğitim Kurumları

Balıkçılık sorunları Sarıyer'de anlatıldı

Balıkçılık sorunları Sarıyer

İstanbul Kent Konseyi Denizcilik Çalışma Grubu tarafından düzenlenen panelde Sarıyer'in balıkçılık sektöründeki rolu ve balıkçılıkla ilgili çalışmalar anlatıldı

İstanbul Kent Konseyi Denizcilik Çalışma Grubu tarafından İPA kampüste düzenlenen Yerel Yönetimler Denizcilik ve Sivil Koordinasyon başlıklı panelde Sarıyer’in balıkçılık sektöründeki rolü ve 12 yıldır balıkçılıkla ilgili yapılan çalışmalar anlatıldı. 

Sarıyer Belediyesi Balıkçılık ve Su Ürünleri Birim Sorumlusu Dr. İrem Köse Reis  “Denizcilikte İstanbul Yerel Yönetim Pratikleri” adlı oturumda yerel yönetimlerde balıkçılık ve su ürünleri çalışmalarının neden önemli olduğuna dair bilgiler vererek, Sarıyer’de balıkçılığı anlattı.  İPA kampüste düzenlenen programa; İBB Şehir Hatları A.Ş. Genel Müdürü Sinem Dedetaş, İBB Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Galip Yükseltmek, İBB Deniz Hizmetleri Müdürü Dr. İlker Aslan, Denizci Edhem Dirvana, TÜÇEM Çevre Eğitimi ve Atık Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Acar,  Uzakyol Kaptanı ve Kılavuz Kaptan Oğuz Cebeci konuşmacı olarak katıldı. 

“10 Bin Kişi Geçimini Balıkçılık Sektöründen Sağlamaktadır”

Türkiye’de Su Ürünleri Birimi kuran ilk ilçe belediyesi olan ve 2020 yılında Marmara Belediyeler Birliği tarafından Altın Karınca ödülüne layık görülen Sarıyer Belediyesi’nin çalışmalarından bahseden Sarıyer Belediyesi Balıkçılık ve Su Ürünleri Birim Sorumlusu Dr. İrem Köse Reis; Sarıyer’in sadece İstanbul’un değil, tüm Türkiye’nin en önemli balıkçılık bölgelerinden biri olduğunu söyledi. Reis şu şekilde konuştu; “İlçemizde yaklaşık 10 bin kişi geçimini balıkçılık sektöründen sağlamaktadır. Rumelifener ve Garipçe köylerimizin hemen hemen tamamının geçim kaynağı balıkçılıktır. Bunun yanında yine Rumelikavak mahallemizde balıkçılık potansiyeli yüksek olup aynı zamanda İstanbul’un en önemli midye üretim sahasıdır. İlçemize bağlı 7 adet su ürünleri kooperatifimiz bulunmakta ve bu kooperatiflere bağlı yaklaşık 900 üye mevcuttur. Kooperatiflerimizin bünyesinde bulunan balıkçı barınakları yaklaşık 500 tekne barındırma kapasitesine sahiptir. Bizler de yerel yönetim anlayışı içerisinde, yaklaşık 10 bin kişinin geçimini balıkçılıktan sağladığı bir bölgenin sorunlarının birlikte tespit edilmesini ve özellikle balıkçılık alanında yer alan bütün herkesin çözümün içerisinde yer almasını sağlayan bir çalışma anlayışı sürdürmekteyiz.”


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Pazar 22.5 ° / 13.8 °
Pazartesi 22.5 ° / 13.7 °
Salı 22.6 ° / 13.4 °
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun