Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Şanlıurfa'da Kanun ve Piyano Konseri Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

Karahantepe, Tarih Meraklılarının Gözdesi Olmaya Devam Ediyor

YEREL YÖNETİMLER

Bursa, Akıllı Şehir Dönüşümünü Vietnam'da Dünyaya Anlattı

YEREL YÖNETİMLER

Bursa Tarım Şenliği ile Yöresel Ürünler Tanıtılacak

Tarih: 12.08.2022 14:22 Güncelleme: 12.08.2022 14:22
Bakan Yanık
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın “YüzYüze 100 gün” sloganıyla başlattığı programlar çerçevesinde Beylikdüzü’nde Huzurevi Yaşlı, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Bakan Yanık, "Pandemi döneminde yaşlılarımızı yalnız bırakmadık" ifadelerini kullandı.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın “YüzYüze 100 gün” sloganıyla başlattığı programlar çerçevesinde Beylikdüzü’nü ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaşlılar ile bir araya geldi. Beylikdüzü Huzurevi Yaşlı, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Yanık, “AK Parti döneminde aralıksız kıymetli büyüklerimize yönelik hizmetlerimizi devam ettirdik, her yeni yılda biraz daha iyileştirerek şükürler olsun ilerletiyoruz” diyerek yaşlılara verdiği önemi vurguladı. Konuşmasının ardından huzurevinde yaşayan vatandaşlarla sohbet eden Bakan Yanık, sonrasında ise yaşlılara hediye verip, yaptıkları resimleri inceledi.

“Büyüklerimize yönelik hizmetlerimizi her yeni yılda biraz daha iyileştirerek ilerletiyoruz”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Hem bakanlığımızın çalışmalarını yerinde görmek adına, hem varsa büyüklerimizin talepleri, bize iletecekleri, hepsinden de önemlisi hayır dualarını almak için onları ziyaret ettik. Bizim biliyorsunuz engelli ve yaşlı bakımı konusunda hem büyüklerimize hem de diğer desteklediğimiz kitlelere yönelik sosyal hizmet mantığımızın temelini, kişilerin öncelikle kendi sosyal ortamlarında hayatlarını idame ettirmeleri ve kurum bakımına ihtiyaç duyan büyüklerimizin de en güzel biçimde idame ettirmelerini sağlamak. Aktif yaşlanmayı sağlayacak şekilde, kaldıkları yerlerde hayatlarını idame ettirmeleri, ama aynı zamanda sosyal hayatlarını sürdürmelerini, sportif faaliyetlerini desteklemeyi ve hepsinden de önemlisi onların o hayat tecrübelerini kendisinden sonraki kuşaklara aktaracak, bizlere aktaracak ortamı onlara sağlamak. Bu anlamda bakanlık olarak AK Parti döneminde aralıksız kıymetli büyüklerimize yönelik hizmetlerimizi devam ettirdik, her yeni yılda biraz daha iyileştirerek şükürler olsun ilerletiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sosyal hizmetler anlamında gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki dünya ile yarışır durumdayız”
Pandemi döneminde yaşlıları yalnız bırakmadıklarını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Sosyal hizmetler anlamında gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki dünya ile yarışır durumdayız. Yani dünyanın çok gelişmiş olduğunu gördüğümüz ülkelerdeki imkanlar, bizim yaşlılarımıza, engellilerimize, çocuklarımıza sağladığımız imkanlar ile yarışamayacak durumda. Bakın bir pandemi geçirdi dünya, hala daha etkileri devam ediyor. İki yıl boyunca dünyanın birçok yerinde insanlar pandemiden etkilendiler. Dünyada özellikle yaşı belli bir oranın üzerindeki insanların yüzde 35 ile 85 arasında ölüm oranları olduğunu gördük. Çok gelişmiş ülkelerde bile pandemi nedeniyle ciddi önlemler alınamaması nedeniyle yaşlı insanların yüksek orandaki ölümleri ile karşılaşıldı. Bizde ise bu oran çok düşük bir seviyedeydi. Bizdeki oranların çok çok daha az olmasını isterdik ama diğer ülkeler ile kıyasladığımızda oranlar gerçekten kıyas kabul etmeyecek noktada. Bizde bu oran yüzde 4,4. Pandemide Covid-19’a bağlı yaşlı ölüm oranı bu. Yüzde 81 nere, yüzde 4,4 nere. Bu anlamda yaşlılarımıza kurum bakımı, gerek evde bakım ile hayatlarını evde kendileri sürdürmek isteyen yaşlılarımıza YADES programımız ile desteklenmesi, aile fertleri varsa onların maddi olarak desteklenmesi yoluyla çözüm olarak uygulanabilecek her türlü çözümü hayata geçirdik” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti