Meridyen Eğitim Kurumları
08.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:57
  • GÜNEŞ 07:21
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:28
  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

Bursalı genç kick boksçu Esila Esma Sağır Türkiye’yi temsil edecek

KÜLTÜR SANAT

Bursa’da tarih, sanat ve kadın gücü buluştu

GÜNDEM

İzmir Çiğli’deki trafik yükü azalacak

GÜNDEM

EGM'den plaka kullanımıyla ilgili uyarı

Tarih: 21.04.2023 14:57 Güncelleme: 21.04.2023 14:57
Bakan Kurum:
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Bu seçim gerçekten Türkiye yüzyılı adına atılacak önemli bir adım olacaktır. Bu seçimde bir tarafta Türkiye yüzyılı diyen, yan tarafa baktığınızda Türkiye yüzyıl’na dair hiçbir projesi olmayan, vatandaşına hiçbir hizmet, proje sunamayan Kemal Kılıçdaroğlu var" dedi.
Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Kurum, partililerle bir araya geldi. Kurum, burada yaptığı açıklamada, “Bu bayrama hepimiz gönlümüz kırık giriyoruz. Tabii biz burada sizlerle beraberiz ama aklımız fikrimiz ve gönlümüz deprem bölgesinde, 11 ilimizde. 11 ilimizde kardeşlerimizin yanında olmak ve onların acılarını paylaşmak hepimiz adına çok önemli. Biz de onların acılarını yaşıyoruz, paylaşıyoruz. Onlar sevdikleriyle bayrama giremedi. Ramazan’da evlerinde olamadılar. Ama 81 ilimiz afetzede kardeşlerimize kucak açtı” diye konuştu.

“Biz konuşmadık, eserlerimiz konuştu”
Bakan Kurum, “21 yıldır hep milletimiz ve milletimizin refahı için çalıştık. Eser dedik, eser siyaseti yaptık ve sözümüzü hiçbir zaman yükseltmedik. Biz konuşmadık, eserlerimiz konuştu. İstanbul’umuzda da 3 gün önce hemen Ümraniye’mizin sınırları içerisinde yer alan hepinizin de bildiği finans merkezimizi açtık. İstanbul’umuzun finans merkezi olması adına çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. Burada yeni istihdam alanları olacak. Gençlerimiz, kadınlarımız çalışacak ve burası finansın kalbi olacak. İstanbul’umuz finansın merkezi olacak ve inşallah herkesin, hepimizin mutlu, huzurlu yaşadığı İstanbul’umuza katkı sağlayacak. Tabii hemen arkasından ne yaptık? Gittik Fikirtepe’deki konutlarımızın anahtarlarını teslim ettik. Oradan Pendik’te yine Dumlupınar Mahallemizdeki kentsel dönüşüm konutlarımızın temellerini attık. Dün Beyoğlu’nda, Okmeydanı’ndaydık. Kasımpaşa’da 450 araçlık otoparkımızı, millet bahçemizi ilk fidanlarla buluşturduk, temellerimizi attık. Akşam Şişli’de vatandaşlarımızla beraberdik ve onların sorunlarını, problemlerini çözmek üzerine gayretler sergiledik. Bugün İstanbul’umuzun dönüşümü adına çok önemli bir törenimizi öğleden sonra saat 3’de Gaziosmanpaşa’da yapacağız. Niye Gaziosmanpaşa biliyor musunuz? Sayın cumhurbaşkanımız 2012 yılında Gaziosmanpaşa’da ’Bedeli ne olursa olsun biz ülkemizi dönüştüreceğiz’ dedi ve ilk temelimizi oradan attık. O günden bugüne üç noktada 3 milyon konutumuzu dönüştürdük. Vatandaşlarımızın daha sağlam, daha güvenli yuvalarda yaşamasına imkan sağladık” dedi.

Kentsel dönüşüm vurgusu yaptı
“İstanbul’umuzda ne kadar riskli alan, bina varsa, belediyelerimizle, vatandaşımızla gönül birliği içerisinde onların rızası çerçevesinde bu dönüşümü gerçekleştireceğiz” diyen Bakan Kurum, “Biz başka acılar yaşansın istemiyoruz. Başka ocaklara ateş düşsün istemiyoruz. Ve inşallah bu anlayışla çalışacağız. 14 Mayıs seçimleri gerçekten kritik bir öneme sahip. Bu seçimlere 23 gün kaldı. 23 gün bütün kardeşlerimize gideceğiz, ulaşacağız, gönlüne gireceğiz. Tevazuyla, samimiyetle, gayretle o mücadelemizi vereceğiz. Bu seçim gerçekten bu manada Türkiye yüzyılı adına atılacak önemli bir adım olacaktır. Bu seçimde bir tarafta Türkiye yüzyılı diyen, yan tarafa baktığınızda Türkiye yüzyılına dair hiçbir projesi olmayan, vatandaşına hiçbir hizmet, hiçbir proje sunamayan Kemal Kılıçdaroğlu var. Bir tarafa bakıyorsunuz, milleti için 21 yıldır çalışan, üreten, hastaneler, köprüler, otoyollar, kentsel dönüşüm konutları, millet bahçeleri yapan ve afetin üzerinden 80 gün geçtiğinde konutları bitirip vatandaşına teslim eden Recep Tayyip Erdoğan var. Diğer tarafa baktığınızda da deprem bütçesini 6 kat düşürüp her yıl 20 bin konut yapacağım deyip, 5 yılda 100 bin konut yapacağım deyip bin 500 günde bin 500 konutu teslim edemeyenler var” ifadelerini kullandı.

“Ümraniye’mizde yeşil alan miktarını artırdık”
Ümraniye’de vatandaşların mülkiyet sorunlarını belediyeyle birlikte çözdüklerini söyleyen Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kentsel dönüşüm dediler, o zaman biz belediye başkanımızla birlikte bir mahalle toplantısına gittiğimizde söz verdik. Sözümüzü hamdolsun tuttuk. Şantiyemiz harıl harıl çalışıyor. Yine devam edeceğiz, Ümraniye’de ne kadar riskli alan varsa, ne kadar riskli yapı varsa belediyemizle birlikte bu yapıların dönüşümü adına çalışmalarımızı gece gündüz sürdüreceğiz. Ümraniye’de yeşil alanın atması adına millet bahçesi yaptık. Ümraniye’mizde yeşil alan miktarını artırdık. Ümraniye’de millet bahçesine giden vatandaşlarımız huzurlu olsun diye oraya gürültü bariyeri yaptık, ses bariyeri yaptık. Hem hava kirliliğini engelledik, hem gürültüyü engelledik. Dolayısıyla Ümraniye’nin tüm ihtiyaçlarını belediyemizin yanında meydan ve otoparkı yine belediyemizle birlikte yaptık. Vatandaşımız oraya geldiğinde güven içerisinde, huzur içerisinde o alanda çocuğuyla çoluğuyla vakit geçirsin istedik. Bu anlayışla hep çalıştık. İnşallah çalışmaya da devam edeceğiz. Ümraniye’mize 60 bin metrekare bir şehir parkı kazandırmak için de belediyemizle birlikte çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu şehir parkını da Ümraniye’mize, Ümraniye’mizin gençlerine armağan edeceğiz. Ben tekrar bayramımızı tebrik ediyorum. Hepinizi gerçekten kucak dolusu sevgiyle, saygıyla, hürmetle selamlıyorum. Allah’a emanet ediyorum.”
AK Parti İlçe Başkanlığındaki toplantıya Bakan Kurum’un yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, parti temsilcileri, il başkan yardımcıları ve milletvekili adayları katıldı. Bakan Kurum, ardından Ümraniye Belediyesi’ni ziyaret ederek, personelle ve kolluk kuvvetleriyle bayramlaştı.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti