Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Uğur Mumcu, Katledilişinin 33. Yılında Mudanya'da Anıldı

YEREL YÖNETİMLER

Bozüyük Belediyesi Sanatevi Sömestir Atölyeleri Renkli ve Eğlenceli Anlara Sahne Oldu

YEREL YÖNETİMLER

Nazım Hikmet Ran, İzmit'te Düzenlenecek Özel Programla Anılacak

YEREL YÖNETİMLER

İzmit'te Gençlik ve Spor Projeleri Değerlendirildi

Tarih: 12.02.2023 12:18 Güncelleme: 12.02.2023 12:18
Bakan Kirişci:
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem sonrası barajların patladığı yönünde yanlış bilgi yayıldığını, Türkiye genelinde hiçbir barajda problem olmadığını, hafif çatlaklar meydana geldiğini ve bunun için de önlemlerin alındığını açıkladı.
Bakan Kirişci, DSİ 6. Bölge Müdürlüğünde depremin 7. gününde basın mensuplarına son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Kirişci yaptığı açıklamada, deprem uzmanlarına göre dünya üzerinde bu zamana kadar böylesine bir depremin yaşanmadığını belirterek, "Göçmen mücadelesinin yanında dezenformasyonla da mücadele ediyoruz. Deprem bölgesi ve çevresinde 140 adet baraj ve göletimiz var. Bunların 110’u baraj. Hiçbir tesisimizde güvenlik açısından riskli bir durum yoktur. Özel sektör tarafından işletilen 162 adet tesiste de herhangi bir sorun yok. Barajlarımız DSİ ekipleri tarafından her gün kontrol edilmektedir. 132’sinde acil durumu gerektirecek bir duruma rastlanmamıştır. 8 barajımız da takip altındadır. Barajlarla ilgili iddialar asılsız. 3 gün önce Atatürk Barajı’nı yerinde inceledik. Duvarlarda çatlaklar var. Her zaman olan şeyler. Bu çatlaklar barajda herhangi bir tehlike ya da risk oluşturmuyor" dedi.
Kirişci, sınır dışındaki barajları da takip ettiklerinin altını çizerek şöyle devam etti:
"Suriye’deki barajdaki çalışmalar nedeniyle baraj kapakları açılmış; nehrin debisi saniyede 15 metreküpken, 16 metreküpe yükselmiş. DSİ ekiplerinin müdahalesiyle su seviyesi geriletilmiştir. Asi Nehri’nin debisi düşürülmüştür. Herhangi bir risk söz konusu değildir."
Bakan Kirişci, Adana’da yıkılan 13 binanın ardından, şehrin depremi en az hasarla atlatan il olduğunu ifade ederek, "Bu binalarımızda arama-kurtarma çalışmaları tamamlandı. Sadece Kubilay Apartmanı’nda devam ediyor. Halihazırda bir kişi de olsa bir can bizim için önemlidir. Şu ana kadar 33 vatandaşımız enkazdan sağ olarak kurtarıldı. 33’ünün hastanedeki tedavisi sürüyor. 378 vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremin hemen ardından hasarlı binalar boşaltıldı. AFAD koordinasyonunda 350 personel arama-kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hasarlı binalarda kalan 13 bin vatandaşımız kurumlarımızın misafirhaneleri başta olmak üzere konaklama merkezlerine yerleştirilmiştir. 4 bin çadırda 22 bin vatandaşımız barınmaktadır. Adana’da 35 bin vatandaşımızın güvenli olarak barınması sağlanmıştır" diye konuştu.
Hasar tespit çalışmaları sonucunda Adana genelinde 17 ağır, 79 orta hasar, 4 bin 60 binanın az hasarlı, bin 235 binanın hasarsız olduğunun altını çizen Kirişci, şunları kaydetti:
"Bu rakamlar çok önemlidir. Burada altını çizmek istediğim husus; az hasarlı ve hasarsız olan binaların sayısı bin 700 civarında. Vatandaşlarımıza şu çağrıyı yapıyoruz: E-devlet üzerinden kendi binalarıyla ilgili bilgileri görebilirler. Binaları hakkında en sağlıklı bilgiyi alabilirler. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, AFAD koordinasyonunda 11 bin 938 personelimiz, bir uçağımız, bir helikopterle 4 bin 376 ekipmanla arama-kurtarma çalışmalarında görev aldı. 3 yangın söndürme uçağı, 3 helikopterle İskenderun Limanı’ndaki yangın söndürülerek, soğutma ve temizlik çalışmalarına başlanmıştır. Ülke olarak bu acı ve felaketin içerisinde Türkiye genelinde 6 bin 700 adet yatak kapasitesine sahibiz. Depremzedelere tahsis edildi bu tesisler. 11 bin 110 çadır dağıtılmıştır."
Kirişci, gıda güvenliğini temin etmek için 27 farklı ilde deprem bölgesinde barınakları zarar gören çiftçilere destek verdiklerini ve hayvan yemi dağıtıldığını, yaralı hayvanların kesilmesi için et ve süt kurumu koordinasyonunda ekiplerin çalışma yürüttüğünü, kesilen etlerin de deprem bölgelerine teslim edildiğini söyledi. Kirişci, bölgede halen artçı sarsıntıların devam etiğini, hasar gören binalara girilmemesi gerektiğini belirterek, "Bu yapılara yaklaşmayın. Hasar tespit çalışmaları tamamlanıncaya kadar bu yapılara girmeyin. Yardım kampanyaları ve AFAD tarafından yürütülmesi çok önemli. Ülkemizin birçok bölgesinden gelen yardımları, insanlarımıza ulaştırma çaba ve gayretindeyiz. Bu depremi Adana, olabildiğince az hasarla atlatmıştır. Tüm birimlerimiz şu anda teyakkuz halinde. Biz millet olarak, acının paylaşıldığında azalacağına yürekten inanan kadim bir milletiz. Bu acıları dindirme, hafifletme noktasında çaba ve çalışmalarımız da sürüyor. Rabbim bir daha bize böylesi acılar göstermesin" şeklinde konuştu.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti