Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Dip Çamuru Projesi'nde 2. Etap devam ediyor

GÜNDEM

Bergama Vapuru rotasını gençler için çevirdi

YEREL YÖNETİMLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, İstanbul'da kendisini sosyal medyadan davet eden gence kız istedi

YEREL YÖNETİMLER

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ON BİNLERCE AYDINLIYI FUAR AYDIN’DA ETKİNLİKLER İLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Tarih: 11.08.2023 22:35
Bakan Göktaş, Heybeliada’da Kızılay Gençlik Kampı’nın ’Veda Sokağı’ etkinliğine katıldı
Kızılay, depremzede gençler ile bölgede görev yapan gönüllüleri İstanbul’daki Heybeliada Gençlik Kampı’nda buluşturdu. ‘Veda Sokağı’ etkinliğine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz da katıldı.
Türk Kızılay’ın gençlere yönelik hizmetleri arasında yer alan yaz kampları her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran-Eylül ayları arasında yüzlerce gence hizmet vererek farklı deneyimler yaşatmaya devam ediyor. Bu yıl depremden etkilenen gençler ile bölgede görev yapan gönüllüleri ağırlayan Kızılay Heybeliada Gençlik Kampı’nda ise gönüllülük bilinci, uygulamalı ilk yardım, Kızılaycılık kültürü ve bağımlılıkla mücadele, temel afet eğitimi gibi eğitimler ile psikolojik ilk yardım ve kültürel sanatsal aktiviteler yapıldı. Eğitimin yanı sıra gerçekleştirilen outdoor aktiviteler, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile şehir gezisi gibi çeşitli programlarla da depremzede gençlerin yaşadıkları süreci atlatmalarına ve öğretici bir deneyim yaşamalarına katkı sundu.
Kampın son bulduğu ‘Veda Sokağı’ etkinliğine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz da katıldı. Bakan Göktaş’a gençlerin kara kalem çalışmasıyla hazırladığı portre resim hediye edildi. Eğitimlerin yanı sıra çeşitli aktivitelerin de bulunduğu kampta Bakan Göktaş ve Başkan Yılmaz gençlerle eğlenceli anlar geçirdi.

“Her hayal gerçekleşir, her hedefe ulaşılır. Yeter ki inanın”
Gençlik kampı veda gecesinde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Şimdi içim biraz burkuldu. Çünkü sizlerin arasından ayrıldığım için, ayrılamaya yakın olduğum için biraz hüzünlüyüm. Açıkçası böyle bu kadar burayı seveceğimi bilmiyordum. Sizlerle beraber burada bulunduğum için hem çok mutluyum hem de artık bu anı benim hafızamdan çıkmayacak. Bu ada benim için çok ayrı bir yer olacak. Şimdi Kızılay’ın ben açıkçası bu kampın hepinize çok iyi geldiğine inandım ve gördüm. 6 Şubat depreminde hepiniz çok sarsıldınız. Bazılarınızla konuştuk. Hepinizin ayrı ayrı hikayeleri var. Burada da yaralarınızı sarmak için bir imkan buldunuz. Öncelikle depremde hayatını kaybeden herkese tabii başsağlığı diliyorum. Yakınlarına, sizlere de sabırlar diliyorum. Ama dediğim gibi yaralarımızı hep beraber saracağız, sarmaya da devam edeceğiz. Nerede olursanız olun her biriniz olduğunuz yerde hayatınızı güzelleştireceksiniz. Kıymetli kız kardeşlerim, her engel aşılır, her yol yürünür. Her hayal gerçekleşir, her hedefe ulaşılır. Yeter ki inanın” diye konuştu.

“Hep birlikte geleceğe umutla bakacağız”
Veda gecesinde gençlere seslenen Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ise, “Sizler bu ülkenin gençlerisiniz. Biz Kızılay’ı da ülkemizi de sizlere emanet edeceğiz. Siz ne kadar umut dolu olursanız, siz ne kadar güçlü olursanız, siz ne kadar iyi olursanız, siz ne kadar dirayetle ayakta durursanız bu toplum da o kadar güçlü olacak. Lütfen buradan evinize döndüğünüz zaman Kızılay şubelerine gidin, gönüllü olun. Bir kısmınız üniversite sınavına girdiniz. Bir kısmınız üniversitelerde okuyor. Üniversite kulüplerine üye olun ve birbirinizi bırakmayın, sımsıkı tutun. Çünkü ne kadar paylaşırsak, ne kadar dayanışırsak, ne kadar yardımlaşırsak o kadar mutlu olacağız, güçlü olacağız ve hep birlikte geleceğe umutla bakacağız. Tabii biz bugün buraya size konuşma yapmaya değil, sizleri seyretmeye, sizleri dinlemeye geldik. Ben şimdiden hepinizi gönül dolusu kucaklıyorum ve hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Sarıyer Beykoz şehir hatları vapur seferleri

şakir akça
6.01.2021 19:55:36
başarılı

GÜBRETAŞ’ın model alanlarında verimli hasatlar tamamlandı

osman arduç
29.12.2020 12:34:41
kocataş muhtarı serdal doğan

(ÖZEL) Çayırbaşı Muhtarı Faruk Özdemir'den görülmemiş organizasyon!

Farukk
22.10.2020 22:55:38
Tasnif desteği için teşekkürler

İmamoğlu'dan müjde 19 Mayıs'ta açıyoruz

Kamran Özkarafakılı
16.05.2020 17:21:06
1997 yılından beri İstanbul'da yaşıyorum..Yeni Belediye Başkanımızın çalışmalarından ve ekibinden memnunum daha nice başarılı çalışmaları ile bizlere rahat nefes aldıracağına inanıyorum ve gelişmeleri izliyorum yolu açık olsun..

Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
9.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
17.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti