Meridyen Eğitim Kurumları
13.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:48
  • GÜNEŞ 07:13
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:34
  • BIST 100

    15997,98%-1,78
  • DOLAR

    44,18% 0,15
  • EURO

    50,66% -0,53
  • GRAM ALTIN

    7224,79% 0,27
  • Ç. ALTIN

    11622,08% -1,19
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Bozüyük'te Törenle Anıldı

YEREL YÖNETİMLER

Karaköprü'de Zararlı Alışkanlıklar ve Öfke Kontrolü Seminerleri Tamamlandı

YEREL YÖNETİMLER

Bandırma Belediyesi'nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlaması

EĞİTİM

Ordu’da miniklere sıfır atık eğitimi

Tarih: 14.06.2022 14:09 Güncelleme: 14.06.2022 14:09
Bakan Dönmez: “Karadeniz doğalgazı önümüzdeki sene ulusal iletim sistemine bağlanacak”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ‘‘Çalışmalarımızın neticesi olarak 2020 yılının dünyadaki en büyük off-shore doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdik. Bu gazı önümüzdeki sene, ulusal iletim sistemimize bağlamak için çalışmalarımız hızla devam ediyor’’ dedi.
NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Siyasi Komisyon ile Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu Ortak Toplantısı İstanbul’da başladı. Toplantıya katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı konuşmada küresel olarak görülen enflasyonist baskıların önemli bir sebebinin artan enerji fiyatları olduğunu söyledi. Bakan Dönmez ayrıca Karadeniz’de keşfedilen doğalgazın önümüzdeki sene ulusal iletim sistemine bağlanacağını söyledi.
‘‘Küresel enflasyonist baskıların en önemli sebebi artan enerji fiyatlarıdır’’
Enerjiyle ilgili konuların NATO’nun gündemini meşgul ettiğine dikkat çeken Bakan Dönmez, ‘‘70. yılını geride bırakan NATO İttifakının yeni sınamalarla karşı karşıya kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Bilindiği gibi son yıllarda enerji arzının kesintisiz sürdürülmesi, kritik altyapıların korunması, siber güvenlik, hibrit tehditler gibi enerji ile ilgili konular NATO’nun gündeminin üst sıralarını işgal ediyor. Pandeminin yaraları henüz sarılmamışken, olağandışı hava koşulları ve Rusya-Ukrayna savaşı, içinde bulunduğumuz türbülansın şiddetini daha da artırdı. Daha önceki enerji krizlerinden daha ağır ve sonuçları uzun döneme yayılacak zorlu bir süreci tecrübe ediyoruz. Bugün uzmanların da üzerinde ittifak ettiği üzere küresel enflasyonist baskıların en önemli sebebi artan enerji fiyatlarıdır’’ dedi.
Küresel olarak artan enerji fiyatlarıyla mücadelede izlenecek politikalardan da bahseden Dönmez, ‘‘Politika önceliklerimiz; arz güvenliğinin sağlanması, piyasalarda öngörülebilirliğin artırılması ve yerli kaynakların azami ölçüde kullanımı ile yerli imalat kapasitesinin geliştirilmesidir hem arz güvenliğini sağlayarak tüketicileri korumak, hem iklim değişikliği ile mücadele ederek enerji dönüşümünü gerçekleştirmek, hem de net-sıfır hedeflerine ulaşmak zorundayız. Yaşanan bu olağan dışı dönemi, olağan tedbirlerle yönetmek kolay olmayabilir. Bu sebeple, geçici de olsa olağan dışı tedbirler almak gerekebiliyor’’ ifadelerini kullandı.
‘’Karadeniz’de bulunan doğalgazı önümüzdeki sene ulusal iletim sistemimize bağlamak için çalışmalarımız devam ediyor’’
Enerji ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalara devam ettiklerini de söyleyen Bakan Dönmez, ‘’Dört adet sondaj gemimiz, iki adet sismik araştırma gemimiz ve altı adet destek gemimizle 24 saat çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın neticesi olarak 2020 yılının dünyadaki en büyük off-shore doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdik. İlk verilere göre bu keşfin miktarı 540 milyar metreküp olup, bu gazı önümüzdeki sene, ulusal iletim sistemimize bağlamak için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Söz konusu proje kapsamında ilk boruların deniz tabanına döşenmesine ilişkin töreni, dün Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştirdik’’ diye konuştu.
‘’Nükleer güç santralinin kurulumu çalışmaları Akkuyu’da devam ediyor, önümüzdeki yıl ilk reaktörü devreye alacağız’’
Elektrik arzının sürekliliğini sağlamak için çalıştıklarını da ekleyen Bakan Dönmez, ‘’Elektrik arzında sürekliliği sağlamak adına baz yük santraller olan nükleer enerjiden faydalanmaya yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Nükleer enerji, arz güvenliğimiz için hem kaynak çeşitliliğini artıracak hem de temiz bir enerji kaynağı olarak emisyonların azaltılmasına kayda değer katkı sağlayacak. Ülkemizdeki ilk nükleer güç santralinin kurulumu çalışmaları Akkuyu’da devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl ilk reaktörü devreye alacağız. Bunun yanında ikinci ve üçüncü santraller için de yer seçimi ve teknolojiye yönelik çalışmalarımız devam ediyor’’ açıklamalarında bulundu.
Bakan Dönmez, ‘’Türkiye olarak, vatandaşlarımızın refahını artırmak ve ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmek için çok taraflı işbirlikleriyle karşılıklı yarar sağlayan ve “kazan-kazan” ilkesine dayalı yeni projelerin geliştirilmesi için tüm çabalarımızı ortaya koyuyoruz. Ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Siyasi konuların enerji sektörüne olumsuz yansımasına izin vermeden, teknik açıdan yapılabilir projeler için hep beraber irademizi ortaya koymalı ve diyaloğu sürdürerek işbirliği çabalarımızı artırmalıyız’’ şeklinde konuştu.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti