Meridyen Eğitim Kurumları
24.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:29
  • GÜNEŞ 06:54
  • ÖĞLE 13:16
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 19:27
  • YATSI 20:47
  • BIST 100

    16050,09%-1,29
  • DOLAR

    44,34% 0,09
  • EURO

    51,41% -0,14
  • GRAM ALTIN

    6272,39% -0,07
  • Ç. ALTIN

    10740,95% -0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
DÜNYA

GA-ASI, verilen 9 ödülden 2'sini kazandı

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası kritik mesajlar... Birilerinin çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz

GÜNDEM

Ağrı'daki askeri araç kazasından ikinci acı haber! Şehit sayısı 2'ye çıktı!

GÜNDEM

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ithamlarına İletişim'den tepki

KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri
Tarih: 02.06.2023 15:23 Güncelleme: 02.06.2023 15:23
Ayvalık’ta 6. Teferic Şenlikleri başladı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Balkan kültürünün ilkbahar şenliği anlamına gelen ’Teferic Şenlikleri’ başladı.
Ayvalık Belediyesi tarafından Boşnak kökenli vatandaşların yoğunlukla yaşadığı ve Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Best Tourism Vilages (UNWTO) tarafından dünyanın en güzel turizm köyü adayı gösterilen Küçükköy Mahallesi’nde bu yıl 6.’sı düzenlenen şenliklerin açılışı kortej yürüyüşü ile başladı.
Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yanı sıra daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, halk oyunları ekipleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla gerçekleşen Küçükköy belediye hizmet binası önünden başlayan kortej yürüyüşü, Küçükköy Mahallesi meydanında sona erdi.
Küçükköy Camii avlusunda 6. Teferic Şenlikleri’nin açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da şenliklerimiz renkli görüntülere sahne olacak. Konuklarımız; konserler, gösteriler ve çeşitli etkinliklerle keyifli bir üç gün geçirecek, yöresel lezzetlerin tadına bakacak, Küçükköy’ün kültürüyle, gelenekleriyle, ürünleriyle, burada yaşayan, genciyle, yaşlısıyla her yaştan insanıyla tanışacak, onların sıcak dostluklarına tanıklık edecek ve unutulmaz hatıralarla ayrılacak, Küçükköy’ün kültürüne ve lezzetlerine hayran kalacak” dedi.
Teferic Şenlikleri’nin başladığı yıllardan beri sadece Küçükköy’e değil Ayvalık genelinde geniş bir bölgeye turizm hareketliliği getirdiğini hatırlatan Başkan Ergin, “Boşnak kültürünün tüm renkleri ve damak tatlarının şenliklere katılanların beğenisine sunulduğu etkinliklerimize son dört yıldır Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilerimiz geliyor. Küçükköy artık turizmde kültürüyle, gastronomisiyle, tarihi kent sokaklarıyla, geleneksel mimarisiyle marka kent oldu. Bölgemiz; Anadolu mozaiğinin tüm renklerini bünyesinde barındırıyor. İnsanlarımızın hoşgörüsüyle yoğrulmuş bu topraklarda beraberce yaşıyoruz. Bu renkler ve güzellikler her birimiz için büyük bir keyif kaynağıdır. Bu güzellikleri, renkleri hep beraber yaşayıp, birbirimize anlatıyoruz ve tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Umuyorum ki; bugün burada bu güzelliklerin hepsine önce siz değerli konuklarımızla keyfine varacağız sonra da bu güzellikleri Türkiye’nin dört bir yanına hatta tüm dünyaya anlatacağız. Bugün buraya ilk kez gelenler Küçükköy’ün kendi kültürüne ait kurabiyemizin, Boşnak böreğimizin, baklavamızın, trileçemizin, Boşnaklara özgü kuru etimizin, sokamızın lezzetleriyle tanışacak tadına bakacak. Bu güzellikleri konuklarımızla paylaşmaktan son derece mutluyuz. Küçükköy denildiğinde, doğasıyla, tarihiyle çok şirin bir yöre akıllara geliyor. Bu yörenin halkı olarak bizim hedefimiz Küçükköy’ümüzü tarihi dokusu ve kültürüyle koruyabilmektir. Geleneksel tatları başta olmak üzere bu özel kültürü yaşatabilmek ve gelecek nesillere taşıyabilmektir” diye konuştu.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in konuşmasının ardından Kuşadası folklor ekibinin halk oyunları gösterimi büyük bir beğeniyle izlendi.
Açılış etkinliğinin ardından, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğündeki protokol üyeleriyle, vatandaşlar Küçükköy meydanında kurulan Boşnak mutfağı ve kültürüne ait yiyecek ve eserlerin sergilendiği stantları gezdi.
3 gün sürecek olan Küçükköy Teferic Şenlikleri; mahalle ve sokak aralarında sokak sanatçıları tarafından gün boyunca verecekleri mini konserler, sanat atölyeleri faaliyetleri, workshoplar, film gösterimleri ve Balkan müziğinin en önemli sanatçılarından Suzan Kardeş’in vereceği konserle sürecek.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti